Beleef de Dolomieten en Friuli-Venezia Giulia

Bergaf naar zee

8 Dagen - 7 Nachten

De granieten Dolomieten waren het slagveld van de Eerste Wereldoorlog. Oostenrijk verloor het mooiste stuk van de Alpen en bloeiende havens aan de Middellandse Zee. Dit deel van Italië is zo mooi dat zelfs ijzervreter Winston Churchill zich in de buurt van Cortina d’Ampezzo aan het schilderen zette. Proef er de flair van de Italianen, de elegantie van de Wieners en de eenvoud van de  Ladino’s, de oorspronkelijke bergbewoners. Kan je  niet kiezen tussen de natuurpracht van de bergen en de pittoreske plekjes langs de kust? In deze beleefreis geniet je van beide. De Dolomieten zorgen voor adembenemende panorama’s, terwijl de Venetiaanse baai de achtergrond is van gezellige kuststeden.

Dag 1 : Brussel - San Vigilio (± 990km)

Eindelijk kan je vakantie beginnen! Eerst logeer je in een van onze charmante hotels in de regio Trentino - Alto Adige.

Dag 2 : Cortina d'Ampezzo

Hier breng je een bezoek aan het exclusieve bergdorp Cortina d'Ampezzo, met zijn mooie kerk en vele boetieks. Vanuit het centrum vertrekken verschillende mooie wandelroutes. Daarna kan je eventueel verder naar de 'Tre Cime di Lavaredo', 3 kolossale rotstorens, of kan je een bezoek plannen aan de Kronplatz met zijn spectaculair gelegen bergmuseum 'MMM Corones' van architecte Zaha Hadid.

Dag 3 : La Strada delle Dolomiti (± 200km H/T)

Deze historische route loopt van Cortina naar Bolzano en biedt fantastische panorama's: langs de Marmolada, het hoogste massief van de Dolomieten, met zijn gletsjer, en de Sellagroep, een van de meest typische gebergten van de Dolomieten. Je kan er wandelen, of je rijdt verder naar Bolzano, met zijn typische Tiroler architectuur, zijn 'Duomo' in roze zandsteen en zijn interessant Archeologisch Museum, waar je oog in oog staat met de bekende ijsmummie Ötzi.

Dag 4 : Udine - Duino Aurisina (± 250km)

Via de gezellige universiteitsstad Udine, met de gotisch-Venetiaanse 'Piazza della Libertà' en een indrukwekkend kasteel, bereik je de betoverende baai van Portopiccolo in Duino Aurisina.

Dag 5 : Trieste (± 44km H/T)

Vandaag bezoek je de boeiende havenstad Trieste, bakermat van de Illy-koffie en shoppingparadijs voor de voormalige Joegoslaven, met haar 'Piazza dell' Unità' - één van de grootste pleinen van Italië aan zee - en de hoger gelegen 'Piazza del Cattedrale'. We raden je aan om even te pauzeren in één van de vele historische koffiehuizen waar je kan genieten van een heerlijk kopje koffie.

Dag 6 : Het kasteel van Miramare en het kasteel van Duino

Het 'Castello di Miramare' (± 15km), het liefdesnest van aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk en Charlotte van België, en het 'Castello di Duino' (± 4km), lang bewoond door de adellijke familie Von Thurn und Taxis, zijn zeker een bezoek waard. Beide trakteren ze jou op sierlijke interieurs en schitterende zeezichten.

Dag 7 : Aquileia - Grado (± 84km H/T)

Via Aquileia, een oude Romeinse kolonie met mooie mozaïekvloeren in de kerk, rijd je naar het prachtig gelegen Grado in de Venetiaanse lagune. Het is gezellig kuieren door de pittoreske straatjes en langs het kanaal met kleurrijke vissersbootjes.

Dag 8 : Terugkeer naar Brussel (± 1.240km)

Vol mooie reisherinneringen keer je terug naar Brussel. Heb je toch nood aan extra vakantiedagen? Dan kan je eventueel je verblijf verlengen in een van onze Caractère hotels naar keuze.

Jouw specialist Italië

Inge

+32 (0)53/60 56 89 Mail Inge
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden