Slovenië

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN Slovenië

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Slovenië.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Slovenië

Of contacteer onze expert Slovenië voor een rondreis op maat. 

Slovenië

Dit kleine Alpenland aan de Middellandse Zee combineert het beste van twee werelden.
Van de bergweiden aan de noordelijke grens met Oostenrijk tot de Adriatische Kust tegenover Venetië ligt alles wat dit stukje land tot de mooiste streek op aarde maakt.

 

Ontdek Slovenië

Van mythische toppen en koele meren, de ongrijpbare helderheid van het water dat zich een weg baant langs wijngaarden tot het eindeloze blauw van de Adriatische Zee. Slovenië is een magische bestemming.
Het is de thuisbasis van historische kastelen, pittoreske alpenlandschappen en een deel van Europa’s beste voedsel- en wijnaanbod.
Een interessante mix van de Italiaanse, Oostenrijkse en Balkancultuur.
Middeleeuwse dorpjes, witte kerken en paden die buigen en slingeren tussen de sneeuw en het water. Deze plek is perfect voor avonturiers, fijnproevers, geschiedenisfanaten en natuurliefhebbers

Eten en drinken in Slovenië

Wilde en zoetwatervis zijn de “natuurlijke” ingrediënten van de Sloveense keuken. Ze bereiden deze met invloeden van hun buren. Van de Italianen kennen ze gnocchi, polenta, ravioli en pizza. In Oostenrijk en Hongarije haalden ze de Weense schnitzel, de knödel, goulash en strudel. Dit alles wordt meestal voorafgegaan door een soep, op basis van groenten of champignons, of een bouillon (van rundvlees, kip, groenten, etc.)

Gebotteld mineraalwater, bier, frisdrank en thee zijn overal aanwezig. De Sloveense koffie heeft geprofiteerd van de Italiaanse invloed. Maar bovenal zijn Slovenen wijnbouwers en maken ze overal in het land wijn.
Op de kalksteenplateaus van Primorska (westen) vindt men bijvoorbeeld de Refosco-druif, waarvan men de Teran, een rode wijn met een sterk karakter maakt. In het oosten, in Podravje, zijn het zoete witte wijnen.
Daarnaast kan je kiezen uit een breed scala aan brandewijnen: pruim, jeneverbes, abrikoos of peer.

WEET JIJ al NAAR WAAR IN Slovenië JIJ OP VAKANTIE WIL?