Malta

Malta

Bongu (Hallo) reiziger! Stap binnen in de tijdloze charme van Malta, waar geschiedenis, cultuur en de schitterende Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Caractère neemt je mee naar de mooiste plekjes en onvergetelijke ervaringen van dit mediterrane juweel.

Waarom Malta?

Het land bulkt van historische pracht. Malta is een openluchtmuseum van verleden en heden. Wandel door de UNESCO-werelderfgoedstad Valletta en bewonder de barokke architectuur die de tijd heeft doorstaan. Bezoek de Ħal Saflieni Hypogeum, een ondergronds meesterwerk uit het neolithische tijdperk dat een glimp biedt van het leven in het verre verleden.

Mediterrane Smaaksensaties verwennen je smaakpapillen gegarendeerd. Duik in de lokale keuken met een bezoek aan de Marsaxlokk vismarkt op zondag. Hier meren kleurrijke luzzu-boten aan en de visverkopers prijzen hun verse vangst aan. Proef de lokale delicatesse pastizzi, gevuld met ricotta of erwtenpuree, en geniet van een traditionele ftira - een Maltees platbrood belegd met tomaten, olijven, kappertjes en tonijn.

De kustlijn van Malta is bezaaid met adembenemende stranden. Relax op het gouden zand van Golden Bay, verken de dramatische rotsformaties van de Blue Lagoon op Comino, of ontdek de verborgen baaien van Gozo. Vergeet niet je snorkel mee te nemen om de onderwaterwereld te verkennen.

Regio's

Hotels

De Caractère hotel collectie

Rondreizen

Kijk hier naar onze voorbeeld rondreizen

Blogs over Malta

fishing village 128519

Nice to knows

Weer en beste reistijd

De zon schijnt het helderst tussen mei en oktober, met aangename temperaturen om van de buitenlucht te genieten. Maar zelfs in de winter kun je genieten van milde dagen en rustigere straten.

Maltese Vriendelijkheid

Maltezers staan bekend om hun gastvrijheid. Breng een bezoek aan de charmante dorpjes zoals Mdina en raak verwikkeld in gesprekken met de vriendelijke locals die je met open armen ontvangen.

De moeite waard om te doen:

  • Boottocht naar de Blauwe Grot: Ervaar de magie van de Blauwe Grot tijdens een boottocht bij zonsopgang voor de beste lichtinval.

  • De verborgen Tuinen van Mdina Wijk af van de drukke straten van Mdina en ontdek de stille schoonheid van de Palazzo Falson Historic House Garden, een verborgen oase te midden van de oude muren.

  • Zeilen naar de Zonsondergang Vaar bij zonsondergang langs de kust van Malta op een traditionele dghajsa-boot en zie hoe de zon de hemel in vuur en vlam zet. Verken ook de Grand Harbour van Valletta met een duik vanuit de traditionele dghajsa-boot en ervaar de maritieme geschiedenis op een unieke manier.

  • Kant in Gozo Ontdek het ambacht van kantklossen in Gozo, waar ambachtslieden dit traditionele handwerk levend houden. Koop een stukje Maltees vakmanschap als herinnering.

Besluit

Malta is niet alleen een bestemming; het is een reis door de tijd, een feest van smaken en een omhelzing van de Middellandse Zee. Boek nu en laat Malta je betoveren met haar tijdloze schoonheid. Il-vjaġġ tajjeb! (Goede reis!)

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden