Malta

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN OP MALTA
Malta

Malta, klein van omvang, maar oh zo groot als je naar zijn geschiedenis kijkt. Zandkleurige tempels, adembenemende kliffen en overal de zee.

Malta, begeerd en verdedigd door iedereen in het verleden en nu een van de meest geconcentreerde historische gebieden tussen Sicilië en Tunesië. Met als kers op de taart Valletta, de kleinste hoofdstad van de Europese Unie.

De zeewind ruik je overal, de kracht van de geschiedenis maakt je stil en de culturele invloeden van de Arabieren en Italianen proef je niet alleen op je bord.  Malta is cultuur snuiven, ontdekken en volledig tot rust komen!

En er is meer

Er zijn Gozo en Comino. Twee eilandzussen waar het leven zich beweegt in een vertraagd tempo, waar de verse smaken van de Middellandse Zee, net als de taal en de keuken op Malta, beïnvloed worden door het naburige Sicilië en het Midden-Oosten.

Je kan er urenlang wandelen en de weidsheid van het water ervaren tijdens een duiksessie. Je kan er tempels bezoeken en kliffen, je kan urenlang ronddwalen in de verlaten steegjes van Mdina en je kan genieten. Niet zomaar genieten, maar genieten met een gouden randje.

Eten en drinken op Malta

De Maltezers zijn erg trots op hun traditionele keuken. De oogst van het seizoen en de visvangst bepalen de ingrediënten waarmee ze hun maaltijden samenstellen.

Malta ligt in de Middellandse Zee, dus visgerechten zijn er in overvloed. Ook vlees, pasta en groenten vind je veelvuldig op het Maltese menu. Hoewel de meeste mediterrane landen gekend staan om hun gezonde voeding, gaat dit niet helemaal op voor Malta. In vergelijking met Griekenland, Spanje en Italië koken de Maltezers over het algemeen vettiger. Verse groenten daarentegen staan dan wel veel vaker op het menu. De gerechten uit de Maltese keuken lijken het meest op die van hun Siciliaanse buren en kunnen omschreven worden als eenvoudig.

Het Maltese brood mag je zeker niet vergeten te proeven. Tal-Malti is wereldberoemd om zijn harde korst, zijn zachte binnenkant en de manier van bakken. Ze worden allemaal aan elkaar gebakken en dan uit mekaar getrokken om op te eten. 

Naast lekkere gerechten kent Malta heel kwalitatieve wijnen en er wordt zelfs eigen bier gebrouwen. De nationale drank is Kinnie. Een alcoholvrije bittere limonade. En qua sterke drank moet je zeker de Bajtra eens proberen. Een likeur van vijgencactus.