602a6d0216a7d

De charmes van Ibiza

De verborgen kant van een prachtig eiland

7 Dagen - 6 Nachten

In de sixties strandden de eerste hippies op Ibiza, aangetrokken door de mooie stranden, het zachte klimaat en de relaxte levensstijl. De hippies zelf zijn intussen al lang verdwenen, maar de redenen waarom ze verliefd werden op het eiland allerminst.

Ibiza is veel meer dan een party-eiland. Tijdens deze beleefreis ontdek je de verborgen charmes van dit eiland in gezellige, kleurrijke dorpjes en prachtige natuurgebieden. Zoals het idyllische, ongerepte Formentera met adembenemende stranden, die tot de rustigste en schoonste van Spanje behoren. Of de zoutmeren van Ibiza, uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed.

Je beleeft ook het exclusieve Ibiza aan de westkust, met paradijselijke stranden en kristalhelder water, verscholen in kleine baaien. Kortom, Ibiza zoals je het nooit eerder zag.

Dag 1 : Vertrek naar Ibiza

Je vliegt naar Ibiza, je pikt je huurwagen op en zet koers naar jouw hotel.

Dag 2 : De roots van de hippie beweging

In de jaren 60 kwamen de eerste hippies naar Ibiza, voor de stranden, het klimaat (warmste eiland van de Balearen) en de rustige levensstijl. Zij vestigden zich in het gehucht Sant Carles de Peralta. Intussen zijn de hippies verdwenen, maar de restanten van hun levensstijl bleven hier en daar bewaard: in gezellige dorpjes met winkeltjes, bars en restaurants en de zogenaamde hippie markten. Een rondrit in het noordoosten van Ibiza is een eerste aangename kennismaking. Santa Eulalia del Rio, de op twee na grootste stad van Ibiza, ligt aan de oevers van de Riu de Santa Eularia, de enige rivier op het eiland. Op de “Puig de Missa” - 67m hoog – staat een 16de-eeuwse versterkte kerk, wellicht de mooiste in zijn soort op Ibiza. Vlakbij bevindt zich het Etnografisch museum van Ibiza en het Museum Laureà Barrau, met een collectie van deze Spaanse impressionistische schilder. Ga daarna naar Sant Carles de Peralta, een klein stadje, dé bakermat van de hippie-cultuur. 'Bar Anita', de toenmalige verzamelplaats, bestaat nog steeds en is ideaal voor een drankje voor je verder rijdt richting de kust naar Cala de Sant Vincent, een plek met een mooi strand, helder water en ruige rotsen omgeven door dennenbossen. Een mooie wandeling brengt je tot Punta Grossa, een landtong in het oosten waar een vuurtoren staat en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het onbewoonde eiland 'Illa Tagomago'. In Sant Vincent de sa Cala lijkt de tijd wel stil te staan. De lokale bevolking woont in oude witgekalkte huisjes en gebruikt eeuwenoude methodes voor het bewerken van hun land. Zet je tocht verder tot San Joan de Labritja, een rustig stadje met een mooi stadhuis en een kleine 18de-eeuwse kerk. Je bent hier in de spectaculaire bergketen van Els Amunts, met steile kusten en een onbedorven charme. Via San Miguel de Balansat met een indrukwekkende 16de-eeuwse versterkte kerk, ooit schuilplaats tijdens overvallen door piraten, keer je terug met een eventuele tussenstop in Santa Gertrudis de Fruitera (hippie-markt).

Dag 3 : Eivissa of Ibiza-stad

Eivissa is de grootste en mooiste stad van het eiland. De oude stad – Dalt Villa - steekt uit boven de haven en de visserswijken Sa Marina en Sa Penya. De oude stad is een doolhof van straatjes en trappen met witte huizen en blauwe deuren, bloembakken, wapperend wasgoed en open luiken. De vijfpuntige, stervormige vesting waar Dalt Villa op rust, is niet alleen een voorbeeld van goed verdedigingswerk maar ook een imposant stukje ingenieurskunst uit de renaissance.

Dag 4 : De idyllische kalmte van het ongerepte Formentera

Dit kleine eiland, slechts 4km ten zuiden van Ibiza is gemakkelijk bereikbaar per boot (± 30min met ferry) vanuit de haven van Ibiza-stad. De adembenemende stranden van Formentera liggen beschut en behoren tot de rustigste en schoonste van Spanje. De rustieke boerderijen en dorpen lijken onaangetast door de moderne tijd en de mooiste plekjes zijn alleen bereikbaar via onverharde wegen. Bezoek bij voorkeur dit eiland per fiets of scooter en ga op verkenning naar een handvol verdedigingstorens, mooie dorpskerkjes en prehistorische ruïnes. In Punta de Sa Ruda, een steile rotsklif, verrast een adembenemend uitzicht over het eiland jou. De vuurtoren Faro de la Mola die op de rand werd gebouwd, was de inspiratiebron voor de “vuurtoren aan het einde van de wereld” in een van de verhalen van Jules Verne.

Dag 5 : Ses Salines: de zoutmeren van Ibiza (Unesco Werelderfgoed)

Je bereikt deze 'zoutmeren' via Ibiza-stad. Dit beschermd natuurgebied zorgde eeuwenlang voor de opbrengsten uit de lokale en ambachtelijke zoutproductie. Vandaag gebeurt dit op een iets kleinere schaal. Te midden van deze zoutmeren ligt het dorpje Sant Francesc de S'Estany waar nog steeds 'zoutarbeiders' wonen. Naast een pittoresk kerkje is er ook een 16de eeuwse wachttoren de 'Torre de sa Sal Rossa' met prachtig uitzicht op o.a. het nabijgelegen eiland 'Illa de Sa Sal Rossa'.

Dag 6 : Het exclusieve Ibiza

Vandaag verken je de prachtige stranden van de westkust. Stranden met kristalhelder water, vaak verscholen in kleine baaien en met klinkende namen zoals Cala Moli, Cala Vedella, Cala Carbó, ... Via Es Cubbels en Porroig, één van de meest exclusieve zones van Ibiza, zet je je weg naar het hotel terug in voor een heerlijke laatste avond. In dit mooie dorp met een bijzonder mooie kerk heb je een prachtig uitzicht op de gelijknamige baai, bij helder weer kan je zelfs Formentera zien liggen.

Dag 7 : Terug naar huis

Je vakantie zit erop. Met pijn in het hart lever je je huurwagen terug in op de luchthaven en vlieg je terug naar huis. Toch nog zin een paar dagen extra vakantie? Geen probleem, we zorgen ervoor. Ibiza verveelt nooit!

Prijs vanaf bedraagt 4.567 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden