63480ec529aba

L'art de vivre van de Côte d'Azur

Flaneren langs promenades en corniches

8 Dagen - 7 Nachten

De Azurenkust is synoniem met flair, beau monde, azuurblauw water, palmen en promenades. De ultieme bestemming voor vakantiegangers en levensgenieters. De Côte d’Azur is een en al dynamiek: schoonheid in overvloed, een schatkamer vol kunst en ‘art de vivre’.

Deze unieke beleefreis leidt je niet alleen langs 120km kustlijn en meer dan 40 km stranden, met charmante havens en mondaine badsteden. Je ontdekt ook de befaamde corniches - de kronkelige overhangende kustwegen - in het achterland. Geniet van het kleurrijke landschap met palmen en lavendel, en van fabelachtige vergezichten op de Middellandse Zee.

Flaneren over wereldberoemde promenades, shoppen in luxeboetieks, een duik in het bruisende nachtleven en logeren in de mooiste hotels… Wedden dat je als een blok valt voor de zuiderse levendigheid en gastronomie van Frankrijks bekendste uithangbord?

Omdat het aangename klimaat hier steeds mooie en welstellende mensen heeft aangetrokken, staat de Azurenkust voor altijd symbool voor vakanties van levensgenieters. Daar waar de Provençaalse en Mediterrane Alpen hoog uit de Middellandse Zee oprijzen, onder het betoverende licht van het azuurblauwe water, heeft de 'beau monde' steeds de mooiste plaatsen aan de 120km kustlijn en meer dan 40km stranden, weten te vinden. Dat merkt u ook vrij snel, aan de ontmoetingen op de promenades of aan de blitse auto’s op straat of aan de luxueuze jachten die aanmeren in de charmante haventjes van badsteden met de meest ronkende namen. Ook weet iedereen, sinds Grace Kelly, dat de befaamde 'corniches' in het achterland sterk kronkelen. Ze liggen in een bekoorlijk en kleurrijk landschap met palmen en lavendel en bieden fabelachtige vergezichten op de 'Mediterranée'. Het unieke licht van de Azurenkust en zijn achterliggende bergen heeft altijd kunstenaars en grote namen verleid. Dat is de voortdurende dynamiek van de Côte d'Azur: schoonheid in overvloed, een schatkamer van kunst en 'l’art de vivre'. Treed in de sporen van beroemde levenskunstenaars, en ontdek de zuiderse flair en gastronomie van Frankrijk’s meest bekende uithangbord op deze unieke beleefreis met verblijf in de mooiste hotels.

Dag 1 : Brussel – Nice (± 1.200km)

Heenreis. 4 nachten in Hotel La Pérouse in Nice of in Le Domaine du Mas de Pierre in Saint-Paul-de-Vence.

Dag 2 : Nice en omgeving (± 50 à 70km H/T)

Verkenning van het gezellige Nice. Traditioneel heeft deze stad altijd veel aantrek gehad op de Russische aristocratie en dat merk je in het Musée Chagall of aan de mooiste Russisch-Orthodoxe kerk van de westerse wereld. In het oude Nice, bij de haven, kan je ongebreideld slenteren door de smalle steegjes richting de bloemenmarkt. In de luxueuze parken en bij de fonteinen van de moderne stad of aan de stranden bij de Promenade des Anglais is het aangenaam flaneren. Je verkent ook de schilderachtige bovenstad van Cagnes-sur-Mer met het Renoir museum, en nog hogerop het prachtig gelegen kunstenaarsdorp Saint-Paul-de-Vence. Van een onooglijk Provencaals dorp groeide Saint Paul uit tot een waar symbool van 'l’art de vivre'. Als een magneet trok het steeds beroemdheden aan zoals Jacques Prévert, Yves Montand, Matisse, Braque, Picasso enz. Je kan er de Chapelle du Rosaire bezoeken, gedecoreerd door Matisse of de Fondation Maeght, een ode aan de moderne kunst. In het Musée d'Histoire locale wordt een interessant overzicht getoond van de Provençaalse geschiedenis en er is ook een fototentoonstelling van meer eigentijdse beroemdheden die een verblijf in Saint Paul doorbrachten.

Dag 3 : Van vissers, villa’s en vorsten (± 80 à 130km H/T)

Een rit langs de kust brengt je in Villefranche-sur-Mer, met zijn citadel en de Chapelle Saint-Jacques, heiligdom van de vissers. Verderop kom je in Saint-Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu, met betoverende villa’s van adel en gekroonde hoofden. Je rijdt naar het charmante dorpje Eze waar je van op elke straathoek het schitterend uitzicht op de bergen of de zee kan bewonderen. Verder naar Monaco, het mondaine mini-staatje en fiscaal paradijs, waar tal van al dan niet (nieuwe) rijken en beroemdheden hun woonplaats hebben. Je kan er naar het prinselijk paleis voor de aflossing van de prinselijke wacht of naar de beroemde botanische tuin. Slenterend door de smalle straatjes van dit mini-staatje kan je ook, in het beroemde casino van Monte Carlo, het schouwspel rond de speeltafels gaan begluren. Verder richting Italiaanse grens met nog meer historische villa’s in Cap-Martin. Laatste badplaats vlak tegen de grens met Italië, is Menton, met zijn barokwijk en 'Petit-Port'. Terugkeren kan via de spectaculaire corniches met fabelachtige vergezichten op de Mediterranée.

Dag 4 : Rond Cannes (± 170km H/T)

In Antibes, met zijn charmante oude stadsdeel kan je het Musée Picasso bezoeken. Nadien wachten het mondaine Juan-les-Pins en het befaamde Cannes. Rond het festivalpaleis kan je de polsslag van het meest beroemde filmfestival ter wereld voelen met een wandeling op de Croisette en de Walk of Fame. Dit is het kloppende hart van Cannes, met zijn luxewinkels, galeries, antiquairs, bioscopen en nachtclubs.

Dag 5 : Fréjus en St.-Raphaël (± 100km)

Langs een mooi stukje Azurenkust, kom je in het Romeinse Fréjus, gelegen tussen het Massif des Maures en het Massif de l'Esterel in de vallei van de rivier de Argens, waar talrijke wijngaarden en fruitbomen (vooral perziken) groeien. De stad is gebouwd op een rotsplateau dat glooiend naar de zee afloopt en zal liefhebbers van archeologie zeker bekoren vanwege de Romeinse ruïnes. Je rijdt verder naar Saint-Raphaël, met zijn schilderachtig decor van de oude haven en zijn mooie jachthaven. 'St-Raph' wordt ook verbonden met het lot van Napoleon die hier na zijn veroveringstochten tweemaal strandde. Je verblijft 3 nachten in La Garde-Freinet in hotel Ultimate Provence of in Le Lavandou, in het schitterend gelegen hotel La Villa Douce met uniek zeezicht.

Dag 6 : De mooiste kusten (± 80km H/T)

Westwaarts richting Toulon kom je in het pittoreske en mooi gelegen Bormes-les-Mimosas met zijn overdekte passages. Prachtige stranden leiden nadien naar het vissershaventje van Le Lavandou en de palmenstad Hyères, de oudste badplaats van de Côte d’Azur. Daar is ook een schitterende tuin, de 'Jardins Olbius-Riquier', waar alle bestaande soorten palmen te zien zijn.

Dag 7 : Het schiereiland van St-Tropez (± 95km H/T)

Via het versterkte dorpje Ramatuelle ga je op verkenning naar het mondaine St.-Tropez met o.a. de Place des Lices en de Place aux Herbes en haar wereldberoemde strand. Naam en faam werden hier gemaakt door B.B. en … een 'gendarme'. Een bezoek aan het Musée de la Gendarmerie dompelt je volledig terug in de kolderieke taferelen van Louis de Funès. Na 'St. Trop' bezoek je het oude Grimaud en de jachthaven van Port-Grimaud, ook wel 'Klein-Venetië' genoemd. Deze lijkt op een vissersdorp maar is eigenlijk een luxueuse urbanisatie met een jachthaven. Doe je het liever rustig aan dan kan je genieten van een dagje aan het zwembad van het hotel.

Dag 8 : Terug naar Brussel (± 1.150km)

OF verlenging van je verblijf. Voor de heen- en terugreis raden wij je een tussenstop aan in een van onze hotels in de Bourgogne.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden