De elegante Costa de Lisboa en de landelijke Alentejo

Design en pure luxe

8 Dagen - 7 Nachten

De Costa de Lisboa staat bekend om zijn elegante badplaatsen en mooie baaien. Een schril contrast met de ongerepte natuurpracht in het wondermooie binnenland van de Alentejo-streek. Tijdens deze beleefreis proef je van beide.

Jouw tocht begint met een vleugje luxe in Sintra, een stadje met unieke paleizen, ruïnes en weelderige tuinen (Unesco-werelderfgoed). En Estoril en Cascais verleiden je met hun fijnzandstranden en prachtige villa’s.

Daarna trek je naar de ongerepte Alentejo. Onderweg bezoek je ommuurde stadjes vol kronkelende steegjes, stralend witte huisjes en middeleeuwse paleizen. Geniet van adembenemende panorama’s en unieke zonsondergangen. Van Romeinse ruïnes in een schitterend groen decor, en een indrukwekkend natuurreservaat van meer dan 23.000 ha.

Dag 1 : Vlucht Brussel – Lissabon – Cascais (± 35km)

Afhalen van je huurauto op de luchthaven en naar Costa de Lisboa. In Cascais verblijf je 2 nachten in Farol Hotel. Kennismaking met deze elegante badplaats.

Dag 2 : Costa de Lisboa & Sintra

Langs de mooie kustlijn, via Cabo da Roca en Praia do Guincho, naar Sintra, 600 jaar lang de favoriete residentie van Portugese vorsten, adel en bourgeoisie, nu Unesco-Werelderfgoed. Estoril en Cascais zijn 2 befaamde en levendige badplaatsen met fijnzandstranden en prachtige villa's.

Dag 3 : Naar de ongerepte Alentejo (± 160km)

Vertrek naar Évora of omgeving, waar je 3 nachten verblijft. Monsaraz is een mooi vestigingdorp op een hoge rots met een prachtig uitzicht en een unieke zonsondergang.

Dag 4 : Évora

Beslist een van de mooiste steden van Portugal: een ommuurd stadje met kronkelende Moorse steegjes met bogen, stralend witte huizen met terrassen en bloemen, paleizen uit de middeleeuwen en de renaissance, en een bijzonder gezellige sfeer.

Dag 5 : Redondo, Vila Viçosa, Elvas en Estremoz (± 190km H/T)

Kennismaking met de ongerepte natuur van de Alentejo én met historische stadjes: Redondo, bekend om zijn rode wijn en typische aardewerk, Vila Viçosa, waar hertogen en koningen vaak vertoefden, en Elvas, op enkele kilometers van de Spaanse grens, met zijn stadsmuur en aquaduct. Terug via Estremoz, tussen de marmergroeven en een stadsmuur in de bouwstijl van Vauban, naar Évoramonte, mooi gelegen op een heuvel.

Dag 6 : Naar Santiago do Cacém of Grândola (± 100/± 156km)

Vertrek naar Santiago do Cacém. Eerste kennismaking met Santiago do Cacém, gekend om zijn Romeinse ruïnes van Miróbriga, in een schitterend groene omgeving.

Dag 7 : Alcácer do Sal + natuurpark Estuário do Sado (± 125/± 160km H/T)

Hier draait alles rond zout, kurk en rijst. De zoutpannen en rijstvelden omringd door bossen met kurkeiken zijn nog altijd zichtbaar. Het Reserva Natural do Estuário do Sado is een indrukwekkend natuurreservaat van meer dan 23.000 ha.

Dag 8 : Santiago do Cacém/Grândola – Lissabon (± 127/± 145km) – Brussel

Inlevering van je huurwagen op de luchthaven van Lissabon en terugvlucht naar Brussel. OF verlenging in een van onze hotels in Lissabon.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden