6006f8042bfd2

De goddelijke Cycladen

Onbekend, maar des te meer bemind

11 Dagen - 10 Nachten

Toen Leto moest bevallen van oppergod Zeus' tweeling, vluchtte ze naar Delos. Na de geboorte van Apollo en Artemis werd dit het 'Heilige Eiland'. Alle eilanden errond die een cirkel (kýklos) vormden, kregen de naam Cycladen. Maar dit is in meer dan één opzicht een goddelijke bestemming...

Welkom op Naxos, een lappendeken van wijn- en boomgaarden, pittoreske vissersdorpjes en historische vindplaatsen. Van hieruit vaar je naar Tinos, een onbekende parel voor toeristen, maar als belangrijk bedevaartsoord een erg beminde bestemming voor de Grieken. Verder naar Paros en zijn marmergroeven, vlindervallei en een van de mooiste vissershavens van de Cycladen.

Jouw beleefreis eindigt op Santorini. De must-see hier is de 'caldera', een spectaculaire kraterwand waartegen witte dorpjes als vogelnestjes gebouwd zijn. Elke avond kan je er genieten van de 'mooiste zonsondergang ter wereld'.

Krijg je maar geen genoeg van de Cycladen? Je kan jouw verblijf naar hartenlust combineren met andere eilanden. Contacteer ons om jouw reis volledig à la carte samen te stellen.

Dag 1: Vetrek naar Santorini

Jouw reis begint in Santorini, waar je ervoor kan kiezen om een wagen te huren of om op elk eiland transfers naar jouw hotels te reserveren. Wat je ook kiest, Caractère helpt je met plezier om alles in goede banen te leiden, zodat jij ten volste kan genieten. Jouw eerste overnacht is op Santorini in een van onze hotels naar keuze.

Dag 2: Van Santorini naar Naxos

Het avontuur kan pas echt van start gaan op Naxos. Het binnenland van dit eiland is een lappendeken van wijn- en boomgaarden, typische dorpen en historische vindplaatsen. Je brengt de dag door met een rondrit door de Trogeavallei, met onder andere Belonia en Aperanthos, het vissersdorpje Apollonas en de kloosters van Faneroménis en Ypsilatéra. Je verblijft drie nachten op Naxos.

Dag 3 en 4: Naxos

Dag 3 en 4 zal je spenderen aan het verkennen van Naxos, het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen. De Portarapoort domineert de haven van Naxos-stad met onder andere zijn 'Kastro', een van de mooiste Venetiaanse citadels van de Cycladen.

Dag 5: Van Naxos naar Tinos

Tinos is een eiland dat nog niet zo bekend is bij buitenlandse toeristen. Voor de Grieken is het wel een populaire bestemming, omdat het een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Griekenland is.  Om dit leuke eiland te kunnen verkennen, verblijf je twee nachten in een Caractère-hotel op Tinos.

Dag 6: Tinos

De Cycladen staan bekend om hun prachtige witte huisjes met blauwe deuren en ramen, en ook op Trinos is dit niet anders. Maar een van de mooiste dorpjes is toch wel Kardiani, in het noordwesten van Tinos. Een wandeling door dit heerlijke dorp is iets wat je zeker moet doen. Ook het uitzicht op de gelijknamige baai is indrukwekkend.

Dag 7: Van Tinos naar Paros

Paros, na Naxos het grootste eiland van de Cycladen, is centraal gelegen. De hoofdstad Parikia heeft een oud stadscentrum, waar heel wat te ontdekken valt. Zet je reis verder naar Naoussa met een van de mooiste vissershavens van de Cycladen. Breng ook zeker een bezoekje aan de marmergroeven en de vlindervallei! Op Paros verblijf je drie nachten in een Caractère-hotel.

Dag 8 en 9: Paros en Antiparos

Met een 'kaïk' vanuit Paroikia of Pounta kan je Antiparos bereiken. Dit kleine eiland heeft slechts één dorpje, Kastro. Ook de grot van Agios Ioannis, die zo'n honderd meter diep de hoogste berg van het eiland inloopt, is zeker een bezoekje waard.

Dag 10: Van Paros naar Santorini

De belangrijkste bezienswaardigheid van Santorini is de 'caldera', dat is de steile kraterwand waartegen witte dorpjes als vogelnestjes gebouwd zijn. En uiteraard kan je elke avond van 'de mooiste zonsondergang ter wereld' genieten. Als afsluiter van jouw reis, verblijf je nog een nacht in Santorini in een van onze hotels naar jouw keuze.

​ Dag 11: Terug naar huis

Jouw avontuur zit er helaas op vandaag, het moment om terug naar huis te keren is aangebroken. Zin in een langere vakantie? Caractère helpt je met plezier om jouw verblijf te verlengen op Santorini.

Prijs vanaf bedraagt 8.000 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten, ferry's en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden