De goddelijke Cycladen

Onbekend, maar des te meer bemind

11 Dagen - 10 Nachten

Toen Leto moest bevallen van oppergod Zeus' tweeling, vluchtte ze naar Delos. Na de geboorte van Apollo en Artemis werd dit het 'Heilige Eiland'. Alle eilanden errond die een cirkel (kýklos) vormden, kregen de naam Cycladen. Maar dit is in meer dan één opzicht een goddelijke bestemming...

Welkom op Naxos, een lappendeken van wijn- en boomgaarden, pittoreske vissersdorpjes en historische vindplaatsen. Van hieruit vaar je naar Tinos, een onbekende parel voor toeristen, maar als belangrijk bedevaartsoord een erg beminde bestemming voor de Grieken. Verder naar Paros en zijn marmergroeven, vlindervallei en een van de mooiste vissershavens van de Cycladen.

Jouw beleefreis eindigt op Santorini. De must-see hier is de 'caldera', een spectaculaire kraterwand waartegen witte dorpjes als vogelnestjes gebouwd zijn. Elke avond kan je er genieten van de 'mooiste zonsondergang ter wereld'.

Krijg je maar geen genoeg van de Cycladen? Je kan jouw verblijf naar hartenlust combineren met andere eilanden. Contacteer ons om jouw reis volledig à la carte samen te stellen.

Dag 1: Vlucht Brussel – Santorini

U kunt een wagen huren of ervoor kiezen om op elk eiland transfers naar de hotels te reserveren. 1 nacht in een hotel naar keuze op Santorini.

Dag 2: Van Santorini naar Naxos

Het binnenland van Naxos is een lappendeken van wijn- en boomgaarden, typische dorpen en historische vindplaatsen. Rondrit door de Trogeavallei met o.a. Belonia en Aperanthos, het vissersdorpje Apollonas en de kloosters van Faneroménis en Ypsilatéra. 3 nachten op Naxos.

Dag 3 + 4: Naxos

De Portarapoort domineert de haven van Naxos-stad met o.a. zijn 'Kastro', een van de mooiste Venetiaanse citadels van de Cycladen.

Dag 5: Van Naxos naar Tinos

Tinos is een eiland dat nog niet zo bekend is bij buitenlandse toeristen. Voor de Grieken is het wel een populaire bestemming, omdat het een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Griekenland is.  2 nachten in Aeolis Tinos Suites.

Dag 6: Tinos

In bijna alle dorpen ziet u witte huisjes met blauwe deuren en ramen. Een van de mooiste dorpen is Kardiani, in het noordwesten van Tinos. Een wandeling door het dorp is iets wat u zeker moet doen: het uitzicht op de gelijknamige baai is indrukwekkend.

Dag 7: Van Tinos naar Paros

Paros, na Naxos het grootste eiland van de Cycladen, is centraal gelegen. De hoofdstad Parikia heeft een oud stadscentrum. Verder naar Naoussa met een van de mooiste vissershavens van de Cycladen. Verdere bezienswaardigheden zijn de marmergroeven en de vlindervallei. ...  3 nachten in Parilio Paros.

Dag 8 + 9: Paros en Antiparos

Antiparos is bereikbaar per 'kaïk' vanuit Paroikia of Pounta. Antiparos heeft slechts één dorp: Kastro. Bezoek ook de grot van Agios Ioannis, die zo'n honderd meter diep de hoogste berg van het eiland inloopt.

Dag 10: Van Paros naar Santorini

De belangrijkste bezienswaardigheid van Santorini is de 'caldera': de steile kraterwand waartegen witte dorpjes als vogelnestjes gebouwd zijn. En uiteraard is er elke avond 'de mooiste zonsondergang ter wereld'... 1 nacht in een hotel naar keuze op Santorini.

​ Dag 11: Vlucht Santorini – Brussel

Terugvlucht naar Brussel of verlenging van uw verblijf in Santorini.

Jouw specialist Griekenland

Ann

+32 (0)53/60 56 86 Mail Ann
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden