5cb0b1cb7aca9

De Noord-Siciliaanse kust

Langs betoverende natuurfenomenen en nostalgische vissersplaatsjes

8 Dagen - 7 Nachten

Contacteer Joren

Het noorden van Sicilië onderscheidt zich van de rest door zijn dramatische kustlijn, denk aan verborgen baaien met kristalhelder water tussen duizelingwekkende kliffen. Ook één van de grootste natuurparken van Sicilië bevindt zich hier: voor prachtige wandeltochten met schitterende uitzichten en complete stilte en rust kan je terecht in het Parco delle Madonie. Wanneer je na al deze natuurpracht nood hebt aan de bewoonde wereld, is het tijd om de authentieke vissersplaatsen een bezoekje te brengen. In Cefalù geniet je van de verse vis van de dag, met zicht op de majestueuze kathedraal…

Dag 1 : Vertrek naar Palermo

Je komt aan op de luchthaven van Palermo en haalt je huurwagen op. Je rijdt door naar je eerste Caractère hotel in Palermo. Je kan kiezen tussen een echt stadsverblijf of een luxehotel net buiten de stad. Je brengt een bezoek aan Palazzo dei Normanni, de San Domenico kerk dat het pronkstuk van de barok in Palermo vormt en duikt de Catacombe dei Cappuccuni in.

Dag 2 : Monreale en San Vito Lo Capo

Ontwaak in Palermo en rij door naar Monreale voor een bezoek aan de duomo met indrukwekkende mozaïeken en het benedictijnenklooster. Vervolgens rij je langs de adembenemende Golfo di Castellammare naar San Vito Lo Capo.

Dag 3 : De Via del Sale en Erice

De weg tussen Trapani en Marsala is omzoomd met zoutpannen die een schitterende aanblik bieden met hier en daar het silhouet van een windmolen. Hou beslist even halt in Nubia voor het kleine maar boeiende zoutmuseum. Bezoek Erice, genoemd naar de berg waarop dit stadje gebouwd werd en ga terug naar de Oudheid, waar de tempel gewijd werd aan Astarte en later aan Aphrodite en Venus.

Dag 4 : Selinunte en Sciacca

Deze stops kunnen absoluut niet ontbreken in deze reis. Selinunte, het antieke Selinus, werd gesticht in 650 v.C. en is in haar enorme uitgestrektheid de grootste archeologische site van Europa. De tempel van Hera is een imposante nederzetting met haar 21 Dorische zuilen die vandaag nog steeds overeind staan. Nadien rij je door tot Sciacca, waar vroeger mensen in grotten leefden en je dit er nog altijd kan waarnemen.

Dag 5 : Cefalù

Vandaag geniet je een dagje van dit schilderachtige plaatsje met zijn schitterende goudkleurige Romaanse Duomo en de ruïnes op 'la Rocca', een steile berg met een adembenemend uitzicht vanop de top.

Dag 6 : Panoramische rondrit in Parco delle Madonie, de Siciliaanse Apennijnen

Vanuit Cefalù maak je een lus doorheen dit grootse natuurpark en passeer je tal van authentieke Middeleeuwse dorpjes (Castelbuono, Geraci Siculo, enz.), die als arendsnesten de bergen van Le Madonie lijken te bekronen.

Dag 7 : Nagenieten van de natuurpracht

Blaas een dagje uit aan het zwembad pal aan zee en laat deze prachtige reis nazinderen.

Dag 8 : Terug naar huis

Je rijdt terug naar de luchthaven van Palermo waar je jouw huurauto inlevert en vol goede herinneringen terug naar huis vliegt.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden