602d29da53334

De porselein- en azulejosroute

Portugal door een wit-blauwe bril

8 Dagen - 7 Nachten

Contacteer Dorien

Wie Portugal hoort, denkt onvermijdelijk aan rijk beschilderde tegeltjes, de bekende ‘azulejos’. Overal in het land zijn hele façades van huizen en kerken ermee versierd. Klaar om Portugal door een wit-blauwe bril te ontdekken?

Een van de must-sees in Porto, het startpunt van jouw beleefreis, is zonder twijfel het station São Bento, met de indrukwekkende taferelen op zijn wit-blauwe tegeltjes. Van hieruit gaat het richting Ílhavo, voor een bezoek aan de wereldberoemde porseleinfabriek van Vista Alegre.

De Porseleinroute breng je verder naar kleurrijke stadjes, prachtige paleizen en kloosters, en mooie stranden waar je heerlijk kan uitblazen na al die kleurrijke overdaad.

Dag 1 : Vertrek naar Porto

Je haalt je huurauto op. Je overnacht twee nachten in Porto in een hotel naar keuze.

Dag 2 : Porto

In Porto vind je overal sporen van welvaart na de 15e eeuw. Bezoek de Dom Luís I-brug, de kathedraal en de Torre dos Clérigos. Naast interessante hedendaagse architectuur, zoals het Casa da Música van Rem Koolhaas, kun je genieten van prachtige wijnkelders in Vila Nova de Gaia en pittoreske straatjes zoals de Rua das Flores met zijn vele kraampjes. Het meest verbazingwekkende is het station São Bento van Porto, waar indrukwekkende taferelen op de wit-blauwe betegeling te zien zijn.

Dag 3 : Ovar - Valega - Ílhavo

Je rijdt via Ovar, waar ook openbare gebouwen betegeld zijn met 'azulejos', naar Válega, bekend om zijn prachtige kleurrijke kerk. Vervolgens ga je naar Ílhavo, waar je twee nachten verblijft in het Vista Alegre Hotel. Hier maak je kennis met de stad, waar de porseleinfabriek van Vista Alegre een visitekaartje is. De hoogwaardige porseleinen kunstvoorwerpen die hier sinds 1824 worden gemaakt, zijn wereldwijd bekend en kunnen nog steeds bewonderd worden in de fabriek.

Dag 4 : Aveiro (± 15km H/T)

Ontdek het gezellige universiteitsstadje Aveiro, ook wel bekend als het 'Venetië van Portugal'. De talrijke kanaaltjes die zich tussen huizen en straten kronkelen en de prachtige Art-nouveau huizen geven deze kustplaats een uniek karakter. Vergeet niet langs het treinstation te gaan, dat versierd is met prachtige wit-blauwe azulejos.

Dag 5 : Luso - Coïmbra - Leiria - Alcobaça

Vanuit Luso, met het indrukwekkende Bussaco Palace, reis je naar Coïmbra met zijn beroemde kathedraal en oude universiteit. Vervolgens ga je via Leiria naar Alcobaça.

Dag 6 : Alcobaça - Caldas da Rainha

Bezoek het historische klooster van Alcobaça, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en keer dan terug via Caldas da Rainha. Maak een wandeling langs de prachtig betegelde gevels van verschillende openbare gebouwen en bewonder de levensgrote porseleinen sculpturen, zoals de populaire fontein met de kikker.

Dag 7 : Nazaré - Óbidos – Peniche

Geniet van een dag aan de kust, waar je kunt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving en de mooie stranden. Peniche staat bekend om zijn talrijke visrestaurantjes. Vervolg je reis richting Óbidos, een plaats met witgekalkte en met bloemen versierde huisjes. Een van de oude stadsmuren is prachtig versierd met typische azulejos. Maak ook een omweg naar de traditionele vissersplaats Nazaré.

Dag 8 : Terug naar huis

Je levert je huurauto in op de luchthaven van Lissabon en vliegt terug naar huis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden