602d27b85cea9

De sprankelende Minho-streek

Cultuur, nostalgie en vinho verde

8 Dagen - 7 Nachten

De landelijke Minho-streek is een patchwork van kleine wijngaarden en schilderachtige landschappen. Een regio die even sprankelend is als zijn karakteristieke wijn, de vinho verde.

Jouw beleefreis start met een flinke scheut nostalgie in Porto, aan de monding van de Douro. Oude stadswijken, hellende straten, knusse pleintjes… Hier is het heerlijk verdwalen in een rijk verleden.

Via de indrukwekkende verdedigingswerken van Valença do Minho, het lieflijke Monçao en de mooie kerk van Arcos de Valdevez, steek je ook even de grens over naar het Spaanse Galicië voor een bezoek aan het prachtige middeleeuwse centrum van Baiona.

Het laatste deel van je ontdekkingstocht brengt je onder meer naar Braga, de “hoofdstad van de Barok”, naar de voormalige Portugese hoofdstad Guimarães en naar Amarante, een van de parels van de zuidelijke Minho-streek. Sluit je verblijf af aan de oever van de Tâmega-rivier, in een van de vele gezellige restaurants met terras boven het water.

Dag 1 : Vertrek naar Porto

Vandaag is het eindelijk zover, jouw avontuur in Portugal gaat van start! Na de heenreis richting Porto blijf je twee nachten slapen in een uitmuntend Caractèrehotel.

Dag 2 : Porto

Verken het nostalgische Porto, gelegen aan de monding van de Douro. Wandel door de oude stadswijken met hun hellende straten, pleintjes en knusse hoekjes. Ontdek de rijke geschiedenis van de stad in kerken en musea en geniet van de gezellige sfeer. Porto is ook een stad vol creativiteit, met moderne kunstgalerijen en ateliers. Mis de futuristische Casa da Música van Rem Koolhaas niet. Een bezoek aan een van de porthuizen, bekend als 'armazéns', mag zeker niet ontbreken.

Dag 3 : Viana do Castelo

In de middag reis je richting Vila do Conde en Povoa de Varzim, om vervolgens het charmante stadje Viana do Castelo te verkennen. Bezoek de historische binnenstad, die getuigt van het koloniale verleden, en bereik de hooggelegen Basiliek Santa Luzia met een kabelbaan.

Dag 4 : Valenca do Minho – Monçao – Ponte da Barca

Breng een bezoek aan Valença do Minho met zijn indrukwekkende verdedigingswerken. Hier kun je prachtig tafel-, bed- en badlinnen vinden en genieten van de middeleeuwse sfeer en de rust langs de rivier. Ontdek het schilderachtige stadje Monçao, bekend om de Vinho Verde, en bewonder de smaakvolle Minho-wijn die wordt beïnvloed door het klimaat en de granietbodem. Ga verder naar Arcos de Valdevez, waar je de indrukwekkende Nossa Senhora da Lapa-kerk kunt bewonderen, een juweeltje in barokstijl met een opvallende ovale vorm aan de buitenkant en een achthoekig interieur. In Bravães kun je genieten van de romaanse beeldhouwwerken van het 13e-eeuwse Mosteiro de Bravas.

Dag 5 : Baiona

Steek de grens over naar het Spaanse Galicië en bezoek het prachtige middeleeuwse centrum van Baiona, gelegen in de Baai van Vigo. Bewonder het goed bewaarde middeleeuwse kasteel Castelo de Montereal, dat hoog boven de stad uittorent. Baiona heeft ook een historische primeur: het was de eerste Europese stad die het nieuws van de ontdekking van Amerika vernam toen de Pinta, een van Columbus' schepen, hier aanmeerde in de haven. Een replica van het schip is een van de bezienswaardigheden van de stad.

Dag 6 : Ponte de Lima – Braga – Bom Jesus – Guimarães / Amarante

Geniet van de natuurpracht van Ponte de Lima, een sfeervol stadje met historische schatten die teruggaan tot de oudheid. Vervolg je reis naar Braga, de "hoofdstad van de Barok". Breng een bezoek aan de bedevaartkerk Bom Jesus do Monte, beroemd om zijn gigantische barokke zigzagtrap met veertien statiekapellen. Ga verder naar Guimarães, ooit de hoofdstad van Portugal. Het imposante kasteel Paço dos Duques de Bragança op de heuvel getuigt nog altijd van deze geschiedenis. Verblijf twee nachten in het Monverde Wine Experience Hotel.

Dag 7 : Amarante

Ontdek een van de pareltjes van Zuid-Minho. Slenter door de smalle straatjes met 17e-eeuwse huizen en kleurrijke houten balkons. Geniet aan de oevers van de rivier de Tâmega van de vele restaurants met terrassen boven het water.

Dag 8 : Terug naar huis

Alle mooie liedjes komen spijtig genoeg tot een eind. Je levert je huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar huis. Krijg je toch geen genoeg van wat Portugal allemaal te bieden heeft? Bij Caractère verlengen we je reis zonder enig probleem!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden