602d45ef3ca93

De warme gloed van Zuid-Portugal

Van de Alentejo naar de Algarve

7 Dagen - 6 Nachten

Contacteer Dorien

Van de uitgestrekte vlaktes van de Alentejo, vol zilverkleurige olijfbomen en kurkeiken, naar de adembenemend mooie kust van de Algarve. Het is ongetwijfeld de ultieme combinatie om Zuid-Portugal te ontdekken.

Jouw beleefreis start in Évora, een gezellige stad met heel wat monumentale gebouwen, musea en Romeinse tempels. Op weg naar de Algarve ontdek je onder meer de residentie van de machtige hertogen van Bragança, het immense aquaduct van Elvas, en de marmergroeven van Estremoz.

Het oostelijke deel van de Algarve wordt gekenmerkt door ongewone lagunes en kilometerslange zanderige eilanden. Op weg naar Faro, met zijn gezellig oud centrum, kan je eerst nog even heerlijk op adem komen aan een van de vele paradijselijke stranden. Of verken de kustlijn tot Sagres, het meest zuidwestelijke punt van  Europa.

Dag 1 : Vertrek naar Lissabon – Évora

Haal je huurauto op bij de luchthaven en vertrek naar Évora, waar je 3 nachten verblijft.

Dag 2 : Évora

Verken deze gezellige stad, omringd door een 6 km lange stadsmuur uit de 14e eeuw. Évora biedt een overvloed aan monumentale gebouwen, musea en Romeinse tempels. Wandel door de Moorse steegjes met bogen en bewonder de stralend witte huisjes met bloemen en betegelde patio's.

Dag 3 : Monsaraz – Vila Viçosa – Estremoz – Elvas

Rijd via het schilderachtige vestingdorp Monsaraz naar Redondo en Vila Viçosa, de residentie van de machtige hertogen van Bragança. Bewonder de pracht en praal van het hertogelijk paleis. Vervolg je reis naar Elvas, ook een vestingstad, bekend om zijn immense aquaduct. Keer terug via Estremoz, een charmant stadje tussen de marmergroeven met een stadsmuur in de bouwstijl van Vauban.

Dag 4 : Évora – Faro

Rijd via Beja, de hoofdstad van de Baixo Alentejo, met een prachtig gerestaureerd historisch centrum, naar Mértola: een stad met overblijfselen uit het verleden, gelegen aan de voet van een donjon en de vervallen omwalling van een 12e-13e-eeuwse burcht. Vervolg je reis naar de Algarve, parallel aan de Spaanse grens, waar je 3 nachten verblijft in Octant Hotel Vila Monte, het stijlvolle boetiekhotel Grand House Algarve of het luxueuze Vilalara Thalassa Resort.

Dag 5 : De Algarve

Ontdek het oostelijke deel van de Algarve, van de Spaanse grens tot Faro. Dit gebied wordt gekenmerkt door ongewone lagunes en kilometerslange zanderige eilanden, en maakt deel uit van het beschermde natuurgebied Parque Natural da Ria Formosa, waar veel vogelsoorten leven. Tavira is een bijzonder charmant stadje met een prachtig historisch centrum, waar de typische witte huisjes en ramen met houten traliewerk opvallen.

Dag 6 : De Algarve

Geniet van ontspanning op een van de prachtige stranden of verken de kustlijn tot Sagres, het meest zuidwestelijke punt van Europa, met zijn okergele zandsteenrotsen en steile kliffen. Faro heeft een sfeervol oud centrum waar je heerlijk kunt vertoeven.

Dag 7 : Vertrek naar huis

Na een korte rit kom je aan op de luchthaven van Faro. Lever je huurauto in en vlieg terug naar huis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden