602aaaa57c5b7

Een bijzondere reis naar Compostela

De fascinerende Pelgrimsroute

10 Dagen - 9 Nachten

Santiago de Compostela is een naam die doet dromen. Dromen van een avontuurlijke tocht in het spoor van de pelgrims. Langs woeste landschappen, mysterieuze monnikenkloosters en een ronduit indrukwekkend architecturaal patrimonium.

Jouw pelgrimsreis start in het fascinerende Bilbao, de belangrijkste havenstad van Baskenland. Je bezoekt er het vermaarde Guggenheimmuseum en de charmante oude stadswijk. Of liever een daguitstap naar San Sebastián, de mooiste badplaats van Noord-Spanje? Aan jou de keuze!

Verder westwaarts verken je de beroemde Riojastreek met haar vele prestigieuze bodega’s. Maar ook de ‘Kloosterroute’ door het prachtige berglandschap van La Sierra de la Demanda, met het in de rotsen uitgehouwen Monasterio de Suso.

Via de oorspronkelijke ‘Camino francés’ bereik je uiteindelijk Santiago de Compostela en zijn majestueuze kathedraal. Vergeet zeker ook geen uitstap te maken naar Cabo Finisterre, wat letterlijk ‘het einde van de wereld’ betekent in het Latijn.

Dag 1 : Vertrek naar Bilbao

Je haalt je huurwagen op in de luchthaven van Bilbao waarna een korte rit volgt naar het historisch centrum.

Dag 2 : Bilbao - San Sebastián

Bezoek het Guggenheimmuseum (gesloten op maandag, in de week voor Pasen en van midden juni tot midden september) en de oude stadswijk van Bilbao, de Plaza Nueva, de kathedraal en het Archeologisch, Etnografisch en Historisch Museum voor Baskische Kunst. Of maak een daguitstap naar San Sebastián, de mooiste badplaats van Noord-Spanje.

Dag 3 : Bilbao - La Rioja

Via de autosnelweg, of over de Urquiola-pas, kom je in het elegante Gasteiz (Vitoria) waarna je verder rijdt naar La Rioja, waar je 2 nachten logeert in Hotel Finca de los Arandinos.

Dag 4 : La Rioja

Verken deze beroemde Riojastreek met tal van prestigieuze bodega's.

Dag 5 : La Sierra de la Demanda - Lerma

Ontdek deze prachtige bergstreek, via de 'Kloosterroute', met zijn gedeeltelijk in de rotswand uitgehouwen Monasterio de Suso naar Santo Domingo de Silos, met zijn zeer befaamd klooster.

Dag 6 : Burgos

Kennismaking met het charmante historische centrum van Burgos met de kathedraal als pronkstuk.

Dag 7 : Lerma - León / Villafranca del Bierzo

Via de oorspronkelijke ‘Camino francés’ kom je in Carrión de los Condes, bekend om zijn Real Monasterio San Zoilo.

Dag 8: León – Santiago de Compostela

Bezoek Astorga, met het Palacio Episcopal van Antonio Gaudí, Ponferrada en Villafranca del Bierzo of bezoek het spectaculaire landschap van Las Medulas, een goudmijn uit het Romeinse Rijk en UNESCO Werelderfgoed. Ga daarna verder naar Santiago de Compostela, het eindpunt van de Camino.

Dag 9 : Santiago de Compostela

Met zijn majestueuze kathedraal is Santiago wereldwijd bekend als het eindpunt van de lange pelgrimstocht. Voor een rit langs de kust naar 'het einde van de wereld', Cabo de Finisterre, voorzie je best een volledige dag.

Dag 10 : Terug naar huis

Na een deugddoende en inspirerende reis is het tijd om weer naar huis te vliegen.

Prijs vanaf bedraagt 5.125 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden