6348092891e69

Het beste van de Provence en de Camargue

Zuiders en zinderend

10 Dagen - 9 Nachten

Nergens is het adagium ‘Leven als God in Frankrijk’ zo van toepassing als in de Provence. Zon, lekker eten en heerlijke wijn, krekels en lavendelgeur… Dit is zonder twijfel een van de aantrekkelijkste streken van Frankrijk.

Tijdens deze beleefreis word je ondergedompeld in het hart van de Provence. Een wereld vol zuiders genot met middeleeuwse dorpjes, majestueuze steden en adembenemende uitzichten. Van de voet van de Mont Ventoux tot de sfeervolle  pausen- en kunststad Avignon.

Maar je ontdekt ook het unieke, moerassige landschap van de Camargue met zijn prachtig licht en weidse vlakten, zwarte stieren, witte paarden en ranke flamingosilhouetten. Kortom, een reis vol hoogtepunten!

Dag 1 : Brussel - Orange (± 920km)

Heenreis. 1 nacht in Château de Massillan in Uchaux op ± 12km van Orange.

Dag 2 : De Mont Ventoux (± 90km)

Via pittoreske plaatsjes als Vaison-la-Romaine naar Malaucène, met eeuwenoude platanen, oude huizen, fonteinen en wasplaatsen aan de voet van de Mont Ventoux. Deze 'Reus van de Provence (1909m hoog) is door Unesco erkend als biosfeerreservaat. Vanaf de zuidkant heb je een schitterend panorama over de Rhônevallei en de Luberon. De oudste weg daalt af in 22km naar het dorpje Bédoin. Verder naar Carpentras, ook bekend van de 'Berlingot': kleine harde snoepjes met dunne witte strepen gemaakt van vruchtensiroop. Je verblijft 3 nachten in hotel Coquillade Village.

Dag 3 : De Luberon (± 65km H/T)

Na het pittoreske Fontaine-de-Vaucluse bezoek je de Luberon, Unesco biosfeerreservaat: je geniet van schilderachtige landschappen met dorpjes als Gordes en zijn Village des Bories, Roussillon, Lacoste,...

Dag 4 : Avignon en de Pont du Gard (± 125km H/T)

Bezoek aan de sfeervolle pausen- en kunststad Avignon met zijn rijk patrimonium. Deze sfeervolle stad (Unesco Werelderfgoed) staat bekend om zijn historisch centrum met het Palais des Papes, de Pont St.-Bénezet en zijn jaarlijks theaterfestival. Tijdens dit festival treden diverse straatartiesten op in het centrum, een extra goede reden om Avignon te bezoeken. Eventueel verder naar de Pont du Gard, het beroemde aquaduct van bijna 50km lang uit de 1e eeuw dat dagelijks ± 20.000m³ water van de bron vlakbij Uzès naar Nîmes transporteerde.

Dag 5 : Les Alpilles (max ± 120km)

Langs Cavaillon naar de poort van de Alpilles, St-Rémy-de-Provence: bezoek aan o.a. de Romeinse ruïnes. Verder naar de indrukwekkende citadel van Les Baux. Via Fontvieille naar je hotel voor 2 nachten in het excellente Domaine de Manville in Les Baux of hotel Le Pigonnet in het charmante Aix-en-Provence.

Dag 6 : Aix-en-Provence, stad van Cézanne (± 55 à 180km H/T)

Via Salon-de-Provence (indien je in Les Baux logeert) naar Aix-en-Provence, met zijn talrijke fonteinen en charmante pleintjes, waaronder de Cours Mirabeau zeker een bezoek waard is. De stad van de 'calisson' is eveneens een levendige studentenstad met brasseries en terrasjes waar het leven nooit stilvalt. Je verlaat de stad, via de beroemde Montagne Ste Victoire, een door Cézanne meer dan 60 x vereeuwigd symbool.

Dag 7 : Arles (± 60 à 110km)

Bezoek aan deze schitterende Romeinse stad, een bron van eindeloze inspiratie voor tal van kunstenaars, met o.a. zijn antieke theater en arena. Arles is ook de poort van de Camargue en heeft steeds haar tradities bewaard: het feest van de Gardians, de ferias van Pasen en de rijstcultuur, de corridas in de arena's, etc... Arles is eveneens de hoofdstad van de fotografie en organiseert jaarlijks internationale fotografieontmoetingen met beroemdheden van de hele wereld. Met het Parc des Ateliers, aan de voet van het gewaagde museum Luma - een nieuw centrum voor hedendaagse kunst - ontworpen door Frank O. Gehry, heeft deze oude stad er een modern forum bij. Een absolute must! Je logeert 3 nachten in Le Mas de Peint in hartje Camargue.

Dag 8 : De Camargue

Het unieke landschap van de Camargue wordt bepaald door een prachtig licht en weidse vlakten, zwarte stieren, witte paarden en ranke flamingosilhouetten. Les Stes-Maries-de-la-Mer, een oud vissersdorp, is tot vandaag een bedevaartsoord voor alle Europese zigeuners.

Dag 9 : Aigues Mortes (± 110km H/T)

Verdere verkenning van de Camargue, met een bezoek aan Aigues Mortes met loodrecht kruisende straten, de Tour de Constance en de église Notre-Dame-des-Sablons. Filips de Stoute liet er in 1270 de stadswallen bouwen die tot op heden nog steeds intact zijn gebleven en een prachtig voorbeeld van 13e eeuwse militaire architectuur vormen. Of je kan relaxen aan het zwembad van het hotel.

Dag 10 : Terugreis (± 1040km)

OF verlenging in het Caractèrehotel van je keuze. Voor de terugreis raden wij je een tussenstop aan in een van onze hotels in de Bourgogne.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden