Het hart van de Provence

In geuren en kleuren

7 Dagen - 6 Nachten

Zonovergoten routes onder een kobaltblauwe hemel. Paarse lavendelvelden en groene olijfgaarden. Rode klaprozen en gele zonnebloemen. Geen twijfel mogelijk, je bent in de Provence!

Geloof ons, alle clichés zijn waar! De geuren, de kleuren, het licht, het landschap… De Provence is uniek en verbaast dag na dag, kilometer na kilometer.

Dit is een beleefreis in de ware zin van het woord. Een zintuiglijke ontdekkingstocht langs charmante dorpjes, weelderige natuurreservaten en geurende lavendelroutes. Van de Reus van de Provence tot het Pausenpaleis. En van Romeinse ruïnes tot hedendaagse kunst. De Provence is puur genieten!

Dag 1 : Brussel - Orange (± 920km)

Heenreis. Je logeert 2 nachten in het rustig gelegen Château de Massillan in Uchaux op ± 12km van Orange.

Dag 2 : De Lavendelroutes (± 125km H/T)*

Via Grignan en Valréas tot Nyons, befaamd voor zijn olijven en truffels naar Vaison-la-Romaine, een charmant Provençaals stadje met talrijke Romeinse ruïnes. Verder tot Malaucène met eeuwenoude platanen, oude huizen, fonteinen en wasplaatsen aan de voet van de Mont Ventoux. Deze 'Reus van de Provence (1909m hoog) is door Unesco erkend als biosfeerreservaat. Vanaf de zuidkant heb je een schitterend panorama over de Rhônevallei en de Luberon. De oudste weg daalt af in 22km naar het dorpje Bédoin. Via de pittoreske route langs de Dentelles de Montmirail, uitlopers van de Mont Ventoux, tot het wijndorpje Beaumes-de-Venise en terug. *(bloeitijd van ± 15/06 tot ± 31/07).

Dag 3 : Avignon (± 35 à 110km)

Parallel aan de Rhônevallei rijd je tot deze indrukwekkende pausen- en kunststad met zijn rijk patrimonium. Deze sfeervolle stad (Unesco Werelderfgoed) staat bekend om zijn historisch centrum met het Palais des Papes, de Pont St.-Bénezet en zijn jaarlijks theaterfestival. Tijdens dit festival treden diverse straatartiesten op in het centrum, een extra goede reden om Avignon te bezoeken. Je logeert 4 maal in hotel Domaine de Manville vlakbij Les Baux-de-Provence of hotel Le Pigonnet in het charmante Aix-en-Provence of in La Coquillade Village nabij Gargas.

Dag 4 : De Luberon (± 120km H/T).

Via L'Isle-sur-la-Sorgue bereik je Fontaine-de-Vaucluse waar de beroemde bron van de Sorgue ontspringt. Verder naar het hogergelegen Gordes, een must met zijn 'Village des Bories'. Vlakbij ligt de abdij van Sénanque, een prachtig cisterciënzerklooster dat nog steeds bewoond is door monniken die meerdere malen per week een rondleiding geven in hun abdij. Terug via Roussillon door een uniek natuurgebied, de Montagne du Lubéron.

Dag 5 : Het hart van de Provence tot Arles de poort van de Camargue (± max 140km H/T).

Via het typische St-Rémy met een bezoek aan het huis van Nostradamus en de Romeinse nederzetting Glanum verder naar de citadel van Les Baux. Langs de witte rotsen en kalkheuvels van 'Les Alpilles' en Fontvieille naar Arles met zijn antieke theater en arena. Schilders als van Gogh en Gauguin deden er eindeloze inspiratie op voor hun werken. Arles is ook de poort van de Camargue en heeft steeds haar tradities bewaard: het feest van de Gardians, de ferias van Pasen en de rijstcultuur, de corridas in de arena's, etc... Arles is eveneens de hoofdstad van de fotografie en organiseert jaarlijks internationale fotografieontmoetingen met beroemdheden van de hele wereld. Met het Parc des Ateliers, aan de voet van het gewaagde museum Luma - een nieuw centrum voor hedendaagse kunst - ontworpen door Frank O. Gehry, heeft deze oude stad er een modern forum bij.

Dag 6 : Aix-en-Provence (± 160km H/T) OF relaxen

De stad van Cézanne, met haar elegante herenhuizen, talrijke fonteinen en charmante pleintjes waaronder de Cours Mirabeau is zeker een bezoek waard. De stad van de 'calisson' is eveneens een levendige studentenstad met brasseries en terrasjes waar het leven nooit stilvalt: een moderne stad die haar cultuurverleden heeft weten te behouden. OF je kan een dagje nagenieten aan het zwembad van het hotel.

Dag 7 : Terugreis (± 980km) naar Brussel

OF verlenging in een Caractèrehotel van je keuze. Voor de heen- en terugreis raden wij je een tussenstop aan in een van onze hotels in de Bourgogne.

Jouw specialist Frankrijk

Ann

+32 (0)53/60 56 86 Mail Ann
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden