6033d901c68e7

In vino veritas

Op stap door de mooiste wijndomeinen

10 Dagen - 9 Nachten

Deze degustatiereis brengt je van Noord- naar Midden-Italië en dompelt je onder in de fascinerende wereld van de wijnbouw. Je verblijft in prachtige domeinen, historisch of recent, omringd door wijngaarden en gegroeid uit liefde voor het vak. Van het Gardameer tot in Toscane vertellen trotse families over hun garganega-, nebbiolo- en sangiovese-druiven, over traditie en innovatie, over duurzaamheid en smaak. Hun passie en ervaring geven neus en ‘body’ aan zowel bekroonde, als geprezen kwaliteitswijnen. Deze beleefreis brengt je ook langs Unesco-werelderfgoed, zalige dorpjes en historische steden. Maar de vraag blijft: wat is de beste wijn? Chianti, Valpolicella, Amarone, Albano? Op deze reis ontdek je de waarheid: in vino veritas.

Dag 1 : Vertrek naar Venetië

Nadat je je huurauto hebt opgehaald aan de luchthaven, rijd je ongeveer 130 kilometer naar Cavaion Veronese waar je 3 maal logeert in de omgeving van Verona in een van onze hotels die ook Valpolicella- en Amaronewijnen produceren.

Dag 2 : Verona

In het elegante Verona, met zijn prachtig bewaard amfitheater en zijn 'Piazza dei Signori', een salon in openlucht, is het gezellig kuieren langs mooie winkels. Vergeet niet een glaasje 'prosecco' te drinken op de pittoreske Piazza delle Erbe!

Dag 3 : Het Gardameer

Vandaag verken je de oevers van het Gardameer met stadjes als Bardolino, bekend om zijn rode wijn, en Sirmione, gelegen op een schiereilandje. Daarna ga je verder naar Salò, een van de mooiste dorpjes aan het meer en naar Gardone Riviera met 'Il Vittoriale' van Gabriele d'Annunzio. Je kan terugkeren met de ferryboot.

Dag 4 : Mantua – Fiumana

De culinaire regio Emilia-Romagna verwacht je. Hou beslist eens halt in Mantua met zijn schitterend hertogelijk paleis van de Gonzaga's. Je logeert drie keer in een prachtig gelegen wijnresort, waar wijn maken voor de familie een ware passie is!

Dag 5 : Ravenna

Het gezellige Ravenna is Unesco-werelderfgoed. Hier leidt een aangename wandeling je langs schitterende Byzantijnse mozaïeken.

Dag 6 : Cesena en Forlì

In Cesena, gedomineerd door de Malatesta-burcht, en in Forlì, met zijn wekelijkse markt, is het zalig genieten van de Italiaanse sfeer, de mooie winkels en het lekkere eten, ver van het massatoerisme. Hou even halt in het dorpje Bertinoro voor een prachtig uitzicht en een glaasje Albano-wijn.

Dag 7 : Fiumana – Chiantistreek

Via Bologna ga je verder naar Toscane, waar je 3 nachten logeert in een van onze wijnproducerende hotels in de Chiantistreek, ten noorden van Siena.

Dag 8 : Siena

Siena, met zijn schelpvormige 'Piazza del Campo', waar elk jaar de beroemde 'Palio' plaatsvindt, is een museum in openlucht.

Dag 9 : de Chiantistreek, San Gimignano of Firenze

Vandaag verken je de beroemde wijnstreek met dorpjes zoals Gaiole, Greve en Castellina in Chianti. Wie cultuur wenst, kan naar San Gimignano, stad met de 13 torens, of het onvolprezen Firenze.

Dag 10 : Terug naar huis

Je levert jouw huurauto in en reist met het vliegtuig terug vol goede reisherinneringen.

Prijs vanaf bedraagt 4.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden