603779dfc666c

Langs bergen van vuur en steden van barok

Genieten in Oost-Sicilië

8 Dagen - 7 Nachten

Sicilië is het land van lava, verdwenen beschavingen, barokke steden en eenvoudige gerechten. In dit ruwe, zonverzengde landschap zoeken kudden schapen op de middag de schaduw van een eenzame boom. Riet en rotsen omzomen ongerepte zandstranden. Hier kom je pas echt tot rust.

Deze beleefreis is het beste bewijs dat geluk in de soberheid ligt: een huisgemaakte spaghetti alla Norma bijvoorbeeld, verse vis van de markt, een flink stuk pecorino en een glas stevige wijn. Het massatoerisme is hier ver weg, en de kleine hotelletjes zijn er niet om te imponeren maar om jou met open armen te ontvangen. De barokke steden Syracuse, Noto, Ragusa en Modica zijn er ook niet om te bluffen, ze zijn een ode aan het gezapige leven onder de vulkaan.

Dag 1 : Vlucht naar Catania - Syracuse - Noto

Je komt aan op de luchthaven en haalt de huurwagen op om meteen door te rijden naar je eerste verblijf. Steden zoals Noto, Syracusa, Ragusa en Modica liggen nooit veraf.

Dag 2 : Syracuse

Vandaag bezoek je deze archeologische parel, met haar amfitheater uit de 5de eeuw v.Chr., haar eeuwenoude 'latomie' (steengroeven), en haar schiereilandje Ortigia, waar de tijd stil is blijven staan.

Dag 3 : Noto

Noto is een barokjuweeltje: niet te missen zijn de prachtige kathedraal, de oergezellige pleintjes en de versierde balkons in de 'Via Corrado Nicolaci'. Wie niet genoeg kan krijgen van de barok, kan verder doorrijden naar Modica, gelegen in een smalle vallei met enkele mooie barokgebouwen, en naar Ragusa met de schitterende San Giorgiokerk in het oude stadsdeel.

Dag 4 : Caltagirone - Piazza Armerina

Je rijdt via Caltagirone, met zijn monumentale trap belegd met keramiektegels, en Piazza Armerina, met zijn schitterende mozaïeken in de Villa Romana del Casale, op weg naar het tweede verblijf in Carruba di Riposto of bij Calatabiano. Wie liever in Taormina logeert, kan kiezen voor één van onze hotels in dit charmante stadje.

Dag 5 : De Etna

Europa’s grootste actieve vulkaan verwacht je. Een kabellift of een 4x4 jeep brengt je naar boven, om vervolgens met een vulkaangids enkele kraters te voet te ontdekken. Wie de top bereikt, wordt getrakteerd op duizelingwekkende panorama’s en een fantastisch natuurspektakel. Vraag zeker naar onze excursiemogelijkheden, we bieden heel wat activiteiten aan, aangepast aan elke leeftijd en voor elk niveau.

Dag 6 : Taormina - Castelmola

Je bezoekt Taormina en haar prachtige Grieks theater, met adembenemend uitzicht op de majestueuze Etna. Vanaf Taormina rijd je naar het hoger gelegen en typische Castelmola, een gezellig dorpje gekend voor de zoete amandelwijn.

Dag 7 : Forza d'Agro - Savoca

Je kan een dagje uitblazen aan het zwembad of aan het strand. Of je brengt een bezoek aan de typisch middeleeuwse dorpjes Forza d'Agro en Savoca, die dienden als decor voor enkele scènes van de film 'The Godfather'.

Dag 8 : Terug naar huis

Je rijdt terug naar de luchthaven van Catania, waar je de huurauto inlevert en het vliegtuig terug naar huis neemt.

Prijs vanaf bedraagt 3.800 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden