Le Marche, van Rafaël, Rossini en Tod's

Passie voor kunst, theater en schoenen

9 Dagen - 8 Nachten

Le Marche is het best bewaarde geheim van Italië, puur en onvervalst, rustig en authentiek. Het is een streek van kunst en muziek, van Rafaël en Rossini, met 71 historische theaters en minstens evenveel pinacotheken.

Deze beleefreis brengt je van Unesco-werelderfgoed naar de bruisende badsteden aan de Conero-Rivièra met zijn spectaculaire witte rotsen. En daar tussenin ongerepte natuurparken, uitgestrekte wijngaarden en deinende graanvelden.

De streek ten zuiden van Ancona is ook het walhalla van de Italiaanse schoenenproductie, met verschillende outlets en showrooms van grote merken. Met een paar nieuwe kwaliteitsschoenen verlopen jouw ontdekkingstochten gegarandeerd op rozen.

Dag 1 : Vlucht Brussel - Bologna

Ophalen huurauto en rit (± 188km) naar de regio Le Marche, waar je logeert in een familiaal gerund en kleinschalig hotel in Monterado di Trecastelli.

Dag 2 : Urbino – Pesaro – Fano (± 105 of 135km H/T)

De 'ideale' stad Urbino is Unesco-werelderfgoed en een van de belangrijkste centra van de Italiaanse Renaissance. Het imposante 'Palazzo Ducale' (15de eeuw) domineert de stad en biedt onderdak aan de 'Galleria Nazionale delle Marche', met o.a. de 'studiolo', de schitterende studeerkamer van Federico di Montefeltro met prachtig houten inlegwerk. Je kan er ook de 'Madonna di Senigallia' van Piero della Francesca bewonderen en 'La Muta' van de schilder Rafaël, die in Urbino werd geboren. Zijn 15de-eeuws geboortehuis 'Casa Santi' ligt in de Via Raffaello. Verder naar de badstad Pesaro, met het geboortehuis van de componist Gioacchino Rossini, de centrale 'Piazza del Popolo' en tal van shoppingmogelijkheden. Iets verderop ligt het badstadje Fano, met zijn Corte Malatestiana, een renaissancecomplex uit de 15de eeuw, het 12de-eeuwse 'Palazzo della Ragione' en de Santa Maria Nuova kerk, met werken van Il Perugino.

Dag 3 : De Frasassi-grotten en Jesi (± 110km H/T)

De ingang van deze unieke grotten werd in 1945 toevallig ontdekt door een landbouwer. Je verkent hier een zonder meer uniek onderaards netwerk. De grootste is de Grot van de Wind met 7 indrukwekkende zalen vol parelwitte stalagmieten en stalactieten. Verder naar het aangename en ommuurde stadje Jesi, met zijn 15de-eeuws 'Palazzo della Signoria' en zijn mooie binnenplaats. Het gebouw is van de hand van architect Francesco di Giorgio Martini, een leerling van Brunelleschi. Spring zeker eens binnen in de pinacotheek met een weelderige rococo-galerij op de eerste verdieping en in het historische 'Teatro Pergolesi'.

Dag 4 : Fermo – Ascoli Piceno (± 175km)

Op weg naar het zuiden, kan je in de buurt van Sant'Elpidio a Mare heerlijk shoppen in de talrijke 'outlets' en 'showrooms' van de grootste schoenen- en modemerken. Hier ligt hét walhalla van de Italiaanse schoenenproductie, een traditie die overging van vader op zoon. In die regio worden de meest exclusieve Italiaanse schoenen geproduceerd, zowel in kleine ateliers en met de hand, als in grotere bedrijven en machinaal. Vlakbij ligt het gezellige stadje Fermo, met zijn prachtig uitzicht op de zee en de bergen. Op de centrale 'Piazza del Popolo' ligt het 15de-eeuwse 'Palazzo dei Priori' met de pinacotheek, met o.a. de 'Aanbidding van de Herders' van Rubens. Ga ook eens een kijkje nemen in het historische 'Teatro dell'Aquila'. Je logeert in een hotel in het centrum van Ascoli Piceno.

Dag 5 : Ascoli Piceno

Dit prachtige stadje is gelegen op 153m hoogte en wordt ook wel 'het kleine Siena' genoemd. Een andere bijnaam is 'de stad met de honderd torens', omdat Ascoli in de middeleeuwen maar liefst 200 torens telde, opgetrokken door adellijke families. Het hoogtepunt is de bijzonder harmonieuze 'Piazza del Popolo' met het 'Palazzo dei Capitani' (13de eeuw). Ga beslist iets drinken in het historische Caffè Meletti met zijn schitterend art déco interieur. In de 'Pinacoteca' op de 'Piazza Arringo' hangen werken van bekende meesters en in de kleine straatjes is het zalig winkelen.

Dag 6 : Riviera del Conero en Loreto (± 135km)

Je wordt verwacht aan de prachtige Conero Riviera, met zijn witte kliffen, zijn schilderachtige baaien en kuststadjes als Sirolo en Numana. De kust is genoemd naar de Monte Conero, een enorme kalkrots vanwaar je een weids uitzicht hebt over de zee en het heuvelachtige binnenland. Op weg kan je Loreto bezoeken, een pelgrimsoord met de rijkelijk versierde 'Basiliek van het Heilig Huis'. Volgens de legende zou de 'Santa Casa', het huis van de Maagd Maria, waar Jezus zijn jeugdjaren doorbracht, door engelen naar hier zijn gebracht. Verderop ligt het heuvelstadje Recanati, de stad van de accordeon en geboorteplaats van de bekende 18de-eeuwse dichter Giacomo Leopardi. Je logeert in een hotel op wandelafstand van het strand in Portonovo.

Dag 7 en 8 : Macerata – Tolentino (± 140km H/T)

Zeker de moeite waard is het middeleeuwse Macerata, de tweede operastad na Verona, met zijn prachtig openluchttheater en een van de oudste universiteiten van Italie, opgericht in 1290. Verderop ligt het gezellige Tolentino met zijn 'Basilica di San Nicola' met prachtige 14de-eeuwse fresco's. Verder kan je nog volop genieten van zee en strand of een boottocht maken langs deze adembenemende kust. Wie dat wenst, kan de havenstad Ancona bezoeken, de hoofdstad van de regio. In het historisch centrum ligt de mooie 'Piazza del Plebiscito', een van de oudste pleinen van de stad en de 'Cattedrale di San Ciriaco'.

Dag 9 : Vlucht Bologna – Brussel

Rit (± 233km) naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel

Jouw specialist Italië

Inge

+32 (0)53/60 56 89 Mail Inge
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden