Ontdekkingstocht van Zagreb tot Split

In het spoor van legendes

10 Dagen - 9 Nachten

Het is niet moeilijk om je in dit deel van Kroatië in de voetsporen te wanen van de beroemde generaal Josef Radetzky en zijn geliefde Lipizzanerhengst. Met de wereldberoemde Radetzky-mars van Johan Strauss als soundtrack van een unieke beleefreis...

Je start jouw ontdekkingstocht in Zagreb, een levendige universiteitsstad op mensenmaat. Alles is hier perfect te voet te bezoeken. Slenter door de steegjes en kronkelende trappen van de barokke bovenstad, en flaneer langs de art-nouveaugebouwen, musea en parken van de benedenstad. En vergeet vooral niet te genieten op een van de talrijke terrasjes of in een van de vele uitstekende restaurants.

Maar er staat nog veel meer op het programma. Wat dacht je van een wandeling door een uniek nationaal park (Unesco-werelderfgoed) met 16 meren en watervallen? Een rondleiding door middeleeuwse dorpen en steden, of een boottocht naar een uniek archipel van 152 eilanden? En niet te vergeten een bezoek aan Split, het knapste stadscentrum van Kroatië.

Dag 1 : Vlucht Brussel - Zagreb

Ophalen van uw huurwagen. Twee nachten in het schitterende Hotel The Esplanade in Zagreb of voor wie Zagreb niet wenst te bezoeken, tot de Plitvice meren (± 130km) in hotel Degenija.

Dag 2 : Zagreb

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, kent zijn ontstaan in 2 middeleeuwse nederzettingen Kaptol en Gradec, beide gelegen op een andere heuvel. Vandaag is Zagreb een levendige universiteitsstad, een stad op mensenmaat. Wandelen is de manier bij uitstek om de schoonheid ervan te ontdekken, want alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. U kan naar de barokke bovenstad, Gornji Grad, met haar steegjes en trappen die kronkelen langs paleizen en kerken, maar u kan ook flaneren langs Art Nouveau-gebouwen, de boeiende musea en de magnifieke parken van de benedenstad, Donji Grad. Zagreb staat ook voor 'genieten': op één van de talrijke terrasjes of in één van de excellente restaurants. Indien u aan de Plitvice meren verblijft, zie dag 3.

Dag 3 : De Meren van Plitvice (+/- 137 km vanuit Zagreb)

Dit uniek Nationaal Park, Unesco-Werelderfgoed, met 16 meren die elkaar via een reeks van watervallen trapsgewijs voeden, is gelegen in een bosrijk berglandschap: u ontdekt dit met uitgestippelde wandelingen van 2 uur tot 8 uur. Verder (± 160 km) naar Zadar: 5 nachten in Hotel Adriana, Hotel Iadera of Hotel Boskinac op het eiland Pag (± 85 km extra).

Dag 4 : Het eiland Pag en de omgeving van Zadar

In het piepkleine middeleeuwse dorpje Nin prijkt een verrukkelijk vroegchristelijk kerkje (9de eeuw), het oudste van Kroatië. Verder naar het eiland Pag, met zijn indrukwekkende 'maanlandschappen'.

Dag 5 : Zadar, de meest noordelijke van de versterkte Dalmatische steden en vroegere hoofdstad van Dalmatië.

Zadar was altijd al een belangrijke stad. Drieduizend jaar geleden werd ze gesticht, bewoond door Liburnische stammen en geregeerd door Romeinse keizers, om uit te groeien tot een aanzienlijk Byzantijns centrum en later een geliefkoosd oord voor de Venetianen. In de 7de eeuw al werd de stad de hoofdstad van Dalmatië, een eer die ze zou behouden tot in 1918. Zadar verkennen kan u best te voet. Op een vrij beperkte oppervlakte wordt u overspoeld met zowel historische als culturele hoogstandjes zoals bv. het Forum Romanum. Vier eeuwen Venetiaanse overheersing hebben hier hun sporen nagelaten, maar het is vooral de St.-Donatiuskerk die het symbool van de stad geworden is. Bij zonsondergang is het aangenaam flaneren langs de 'Riva' en het 'zeeorgel', een enig concept van 35 buizen onder speciaal aangelegde trappen, die dankzij het samengaan van water en wind een harmonieus geluid voortbrengen.

Dag 6 : De verblindend mooie Kornati-eilanden

Deze unieke archipel van 152 eilanden met niet meer dan 2 permanente bewoners, tussen Zadar en Šibenik, biedt abstrakte kale landschappen en kan alleen bezocht worden per boot met een speciale vergunning of met een georganiseerde excursie (beschermd natuurgebied).

Dag 7 : Het Nationaal Park Paklenica (+/- 90 km H/T)

Dit Nationaal Park ligt in het hart van het Velebit-gebergte en is befaamd om zijn indrukwekkende bergkammen en duizelingwekkende canyons.

Dag 8 : Sibenik of Trogir

Šibenik werd in de 9e eeuw gebouwd op een heuvel die boven de rest oprijst.  Het was een stad van vissers en piraten en het toneel van de honderdjarige strijd tussen Venetië en Byzantium. Door de strategische ligging van de stad werd Šibenik voortdurend bedreigd en zorgde daarom voor een goede verdediging: de twee torens aan de haven, de oude wallen en de 3 forten. Šibenik pronkt graag met zijn mooie middeleeuwse stadskern met de beroemde St. Jacobskathedraal een waar meesterwerk. De geplaveide steegjes en de wirwar van trappen verlenen het stadje een Italiaanse charme waar het aangenaam vertoeven is.Trogir ligt op een klein eiland, d.m.v. een brug verbonden met het vasteland. Tot op vandaag is het een bekoorlijk Middeleeuws stadje gebleven, Werelderfgoed van de Unesco. Geen wonder, want hier zijn zo veel pareltjes van architectuur terug te vinden uit de Griekse, Romeinse, Middeleeuwse en Venetiaanse geschiedenis, in torens, kerken en paleizen, die bovendien uitstekend bewaard zijn. U overnacht in Šibenik of Trogir waar u resp. 2 nachten verblijft in D-Resort of Brown Beach hotel of Hotel Ola of verder tot Solin of Split waar u verblijft in Hotel Salona Palace, Hotel Cornaro of Hotel Meridien Lav.

Dag 9 : Het historische Split

Split is vandaag het meest verbazingwekkende stadscentrum van Kroatië: de stad is gebouwd rond het meer dan 1700 jaar oude paleis van keizer Diocletianus, een waar labyrint van straatjes en gebouwen, Korintische zuilen, romaanse en barokke woningen, Romeinse bas-reliëfs, gotische-renaissancistische gevels, dit in combinatie met talrijke winkeltjes, bars en terrasjes. Bezoek aan dit indrukwekkende paleis van Diocletianus, het plein van de republiek, de aangename Riva of zeeboulevard, het Archeologisch museum, de Galerija Mestrovič...

Dag 10 : Split - Brussel

Afgifte huurwagen en terugvlucht naar Brussel of een nacht extra op het eiland Hvar: U kunt uitrusten op het adembenemende Hvar: het wordt moeilijk kiezen uit de talrijke heerlijke restaurants, ongerepte baaien en indrukwekkende pleinen en paleizen die Hvar rijk is. Overnachten doet u in Palace Elisabeth.

Jouw specialist Kroatië

Ann

+32 (0)53/60 56 86 Mail Ann
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden