6034ccd37d6f0

Ontmoet Umbrië

Het groene hart van Italië

8 Dagen - 7 Nachten

Umbrië nestelt zich in de schaduw van het populaire Toscane, maar hoeft er daarom niet voor onder te doen als het op onuitwisbare impressies aankomt. Het ‘groene hart van Italië’ mag dan minder bekend zijn, toch is het rijk, maar op een bescheiden manier. Het is groots, maar dan eerder kleinschalig.

Tijdens deze reis ontdek je de discrete en vertederende schoonheid van Umbrië, haar vredige steden, het gezapige leven en de overvloedige natuur. Het is de streek van golvende vlakten en ruige berggebieden, van St.-Franciscus van Assisi en ‘Il Perugino’, van Spoleto en Gubbio, van de Monti Sibillini en het kleine Trasimeno-meer. Laat je aangenaam verrassen door deze regio op mensenmaat, waar cultuur en natuur perfect in evenwicht zijn.

Prijs vanaf bedraagt 2.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Dag 1 : Vertrek naar Firenze - Fratta Todina

Nadat je geland bent, haal je je huurauto op in de luchthaven van Firenze. Je overnacht 7 maal in een kleinschalige hotel.

Dag 2 : Perugia

Het gezellige Perugia staat voor de 'Piazza 4 Novembre', met de 'Fontana Maggiore' van Pisano en het indrukwekkende 'Palazzo dei Priori', met op de bovenste verdieping de 'Galleria Nazionale dell'Umbria', met werken van o.a. Piero della Francesca en Fra Angelico.

Dag 3 : Gubbio

Het verrassende Gubbio, met zijn 'Palazzo dei Consoli', zijn 'Duomo', zijn ‘Fontein der Gekken’ en zijn gezellige smalle straatjes, is een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Italië.

Dag 4 : Het Trasimeense meer en Cortona

Via het Trasimeense meer met zijn mini-eilandje 'Isola Maggiore' en het toeristische Passignano ga je naar het betoverende Cortona, geboorteplaats van schilder Luca Signorelli. Zijn schilderijen hangen naast meesterwerken van Lorenzetti en Fra Angelico in het 'Museo Diocesano'.

Dag 5 : Assisi – Spello - Spoleto

Niet te missen is de St.-Franciscusbasiliek in Assisi, met prachtige fresco’s van Cimabue en Giotto. Stop even in het lieftallige stadje Spello, dat al 1000 jaar onaangeroerd is gebleven. Je gaat verder naar Spoleto met zijn 13de-eeuwse 'Torri'-brug en zijn 'Piazza del Duomo'.

Dag 6 : Città di Castello en Sansepolcro

Città di Castello heeft een mooi historisch centrum in Renaissance-stijl. Niet te missen is de hedendaagse kunstcollectie van Alberto Burri in het Palazzo Albizzini. Je gaat verder naar Sansepolcro, geboortestad van Piero della Francesca, wiens werken je kan bewonderen in het 'Museo Civico'.

Dag 7 : Todi - Orvieto

Je brengt een bezoek aan het kleine en charmante Todi, gelegen hoog op een heuvel, met de centraal gelegen 'Piazza del Popolo' en de mooie 'San Fortunato'-kerk. Daarna rijd je door naar Orvieto, prachtig gelegen op een vulkanische rots en met een onwaarschijnlijk mooie Dom.

Dag 8 : Terug naar huis

Je vakantie zit erop. Je rijdt terug naar de luchthaven van Firenze waar je de huurauto inlevert en het vliegtuig terug naar huis neemt.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden