6034c6b9126d5

Ontroerend mooi Toscane

Op en top kunst en levenskunst

8 Dagen - 7 Nachten

Contacteer Inge

Iedereen kent Toscane met zijn zachtglooiende heuvels en elegante cipressen, de schaduwrijke oprijlanen en zachtgetinte villa’s. Dit is het landschap dat dichters doet dromen en boeren laat zingen, waar fijngebeitelde torens, scheef of recht, verwijzen naar steden met een verbluffend cultureel patrimonium.

Deze beleefreis voert je langs prachtige plekjes. Siena, met de befaamde Piazza del Campo, San Gimignano, het ‘New York’ van de middeleeuwen en de cultuurparels van Firenze mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar de kronkelende wegen nemen je ook mee naar de Chianti-streek waar je in de kleine dorpjes kunt genieten van het lokale lekkers. Deze streek biedt voor ieder wat wils. Verdiep jezelf in het indrukwekkende verleden of geniet met volle teugen van de Toscaanse levenskunst. Of schakel vlotjes tussen hoogstaande cultuur en het 'dolce far niente'.

Dag 1 : Vertrek naar Firenze

Op de luchthaven haal je je huurauto op en rijd je naar de omgeving van Lucca. Hier logeer je in een gerenoveerde historische villa met een mooie tuin in de groene heuvels op 20 kilometer van Lucca.

Dag 2 : Pisa en Lucca

Jouw dag start met een bezoek aan Pisa. De highlights zijn hier de 'Piazza dei Miracoli' met de Scheve Toren, de Dom en de doopkapel. Daarna rijd je verder naar het omwalde Lucca, met zijn pittoreske pleintjes en leuke winkeltjes. Vergeet niet een koffie te drinken op de ovale 'Piazza Anfiteatro' of een fietstocht te maken op de stadswallen!

Dag 3 : Firenze

Je vertrekt met de trein zonder parkeerstress naar Firenze. Je verkent deze prachtige stad van de Medici-familie, van Dante Alighieri, Michelangelo en Botticelli. Je wandelt langs mooie winkels, historische pleinen en prachtige 'palazzi', in de schaduw van de koepel van Brunelleschi.

Dag 4 : De Chianti-streek

Langs kronkelende wegen ontdek je o.a. Castellina, Gaiole en Greve in Chianti. Je logeert in een van onze hotels in de befaamde en centraal gelegen Chianti-regio.

Dag 5 : Siena

Siena verwacht je, met haar bezienswaardigheden gegroepeerd rond de 'Piazza del Campo' in schelpvorm, waar 17 'contrade' (stadswijken) het elk jaar tegen elkaar opnemen in de beroemde 'palio'.

Dag 6 : San Gimignano en Volterra

Jouw eerste stop is San Gimignano, met zijn 13 hoge torens en zijn prachtige 'Piazza della Cisterna', was het New York van de middeleeuwen. Daarna bezoek je Volterra, met zijn Etruskische stadswallen, zijn indrukwekkend Romeins theater, en zijn interessant Museo Guarnacci, met talrijke overblijfselen uit de Etruskische beschaving.

Dag 7 : Pienza en Montepulciano

Je maakt kennis met het 'ideale stadje' Pienza, het resultaat van de harmonieuze samenwerking tussen Paus Pius II en Bernardo Rossellino, een briljant architect. Jouw laatste stop is de renaissancestad Montepulciano, ook bekend om haar 'vino nobile'.

Dag 8 : Terug naar huis

Je rijdt terug naar de luchthaven van Firenze waar je jouw huurauto inlevert en terug naar huis vliegt.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden