602aa51b0abbf

Reis door Rioja en Spaans Baskenland

Proeven van gastronomie en architectuur

7 Dagen - 6 Nachten

Baskenland is al heel wat jaren aan een opmerkelijke remonte bezig. Het is een streek waar hypermodern en traditioneel hand in hand gaan. De hemel op aarde voor fijnproevers, wijnliefhebbers en architectuurfanaten.

Op weg naar San Sebastián haal je een frisse neus op een van de langste stranden van de Baskische kust. De perfecte opwarmer voor San Sebastián, zonder twijfel de meest mondaine badplaats van Noord-Spanje. Je komt terecht in de hoofdstad van ‘de Nieuwe Baskische Keuken’, met tal van sterrenrestaurants en gezellige pintxosbars.

Een ander hoogtepunt is de ‘Sierra de la Demanda’, een bergstreek en beschermd natuurpark. Je ontdekt spectaculaire abdijen, wijndorpen en indrukwekkende bodega’s, ontworpen door befaamde architecten.

De laatste halte is Bilbao met zijn impressionant historisch centrum. Geniet van tapas of verdwaal in de ‘Mercado de la Ribera’, de grootste overdekte markt van Spanje.

Dag 1 : Vertrek naar San Sebastián / Hondarribia

Je vliegt naar Bilbao, en rijdt met je huurwagen naar het charmante San Sebastián, waar je 2 nachten logeert in hotel Arima. Onderweg kan je "zuurstof tanken" in het kustplaatsje Zarautz met één van de langste stranden aan de Baskische kust. Deze aangename badplaats verwierf al in de 19de eeuw bekendheid toen koningin Isabella ze uitkoos als vakantiebestemming, in de oude wijk staan nog twee prachtige paleizen.

Dag 2 : San Sebastián

San Sebastián, prachtig gelegen aan een mooie schelpvormige baai, de Bahía de la Concha, is de meest mondaine badplaats van Noord-Spanje. Aan beide kanten van de baai ligt een heuvel, met daartussen het eilandje Santa Clara. Een wandeling tot de 'Peine del Viento', een meesterwerk van de beroemde beeldhouwer Eduardo Chillida, brengt je naar een van haar mooiste hoekjes. Deze elegante badstad overtuigdt je ook als hoofdstad van 'de Nieuwe Baskische Keuken'. Zo kan je er bijvoorbeeld proeven van de excellente gerechten van het driesterrenrestaurant 'Arzak' (vroeg reserveren noodzakelijk!) of kan je kennismaken met de vele pintxosbars waar de meest verfijnde tapas uitgestald liggen. 's Avonds verandert het oude centrum met zijn nauwe straatjes en pleinen in een sfeervolle flaneerplek.

Dag 3 : Hondarribia - Pamplona - La Rioja

Bezoek de charmante badplaats en belangrijkste vissershaven, Hondarribia. In de historische stad, aan de monding van de Río Bidasoa, valt vooral de typische en kleurrijke architectuur van de gebouwen op. De charmante visserswijk, met huisjes met rode, groene of blauwe luiken, lokt tal van bezoekers die hier graag verzamelen voor een drankje met heerlijke tapas. In de oude - nog steeds omwalde - vestingstad is het heerlijk wandelen: de geur van wasgoed en het gefluit van vogels vult de steile straatjes van deze pittoreske stad. Je verlaat even Spaans Baskenland voor een halte in Pamplona, beroemd om zijn 'Fiestas de San Firmín' (stieren in de straten rond 7 juli!). De oude vestingstad werd in de 9de eeuw hoofdstad van de provincie Navarra. De ommuurde stadskern herbergt de gotische kathedraal en de joodse wijk. De Plaza del Castillo, ook wel 'de huiskamer van Pamplona' genoemd, vormt het hart van Pamplona, een uitgestrekt plein met voornamelijk 18de-eeuwse huizen, versierd met balkons, torentjes en pittoreske vensters. Hier verzamelt jong en oud voor een hapje of drankje op een van de terrasjes of na de shopping in de talrijke winkelstraten die op het plein uitkomen. Daarna gaat je tocht verder naar La Rioja, waar je twee nachten verblijft.

Dag 4 : De Sierra de la Demanda of de 'Riojaanse wijnroute'

In de Sierra de la Demanda, een prachtige bergstreek en uitgeroepen tot beschermd natuurpark, verandert de omgeving radicaal. De kloosterroute leidt je naar spectaculaire abdijen en kloosters waaronder San Millán de la Copolla, met het kleine bergklooster Susó, gedeeltelijk uit een rotswand gehouwen met mozarabische kenmerken en ook het grotere valleiklooster van Yuso of van Santa María la Real. Het klooster van Yuso wordt trouwens beschouwd als de wieg van de Spaanse taal. Wijnadepten zullen wellicht de Riojaanse wijnroute verkennen met gezellige dorpjes en stadjes die wijn hoog in het vaandel dragen: Elciego, Samaniego, Laguardia en Haro met spectaculaire bodegas, ontworpen door wereldvermaarde architecten zoals Frank O. Gehry en Santiago Calatrava. Stuk voor stuk architecturale meesterwerken waar bovendien topwijnen geproduceerd worden.

Dag 5 : La Rioja - Bilbao

Je verlaat de Rioja-streek en rijdt via Vitoria, een oude, elegante en één van de meest welvarende steden van Spanje, naar Bilbao, waar je twee nachten logeert.

Dag 6 : Bilbao

Blikvanger is het Guggenheimmuseum van Frank O. Gehry (gesloten op maandag, behalve week voor pasen en van mid juni tot mid september): dit meesterwerk van moderne architectuur biedt een kunstcollectie uit de 2de helft van de 20ste eeuw, en tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Gelegen vlakbij de rivier de Nervión, die de stad in twee helften verdeelt, is het ook een interessant vertrekpunt voor de verkenning van deze havenstad. De 'casco viejo', de oude stad, is de aantrekkelijkste buurt en wordt eveneens 'Siete Calles' genoemd, naar de 7 parallelle straten die naar de kern leiden, waar een groot aantal tapasbars is. Aan de rand van het historische centrum, vlak naast de Nervión ligt de 'Mercado de la Ribera' de grootste overdekte markt van Spanje met heel wat art deco-elementen.

Dag 7 : Terug naar huis

Het zit erop. Je vliegt van Bilbao terug naar huis. Wil je graag nog een beetje langer blijven? Wij passen met plezier je reis aan!

Prijs vanaf bedraagt 4.235 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden