itrr0023 reizen langs de oostkust van sardinie 01

Reizen langs de Oostkust van Sardinië

Herontdek het aards paradijs

12 Dagen - 11 Nachten

Contacteer Inge

DAG 1 : VLUCHT BRUSSEL-CAGLIARI Ophalen huurauto en rit (± 65km) naar je hotel. Je logeert nabij Villasimius, in het zuidoosten en gelegen pal aan zee en strand. Wie dat wenst, kan ook kiezen voor een hotel ten westen van de hoofdstad Cagliari en ook gelegen aan het strand.

DAG 2 : VERKENNING VAN DE OMGEVING Als je verblijft in het zuidoosten, kan je de parelwitte stranden van Costa Rei en Villasimius bewonderen. Vanuit de haven van Villasimius kan je deelnemen aan een bootexcursie om deze wondermooie kustlijn van Zuidoost-Sardinië te ontdekken. Wie de auto neemt, kan het ruige en spectaculaire binnenland ontdekken, met o.a. de 'Stagne di Colostrai', bassins met flamingo's en het middeleeuwse Muravera. Wie verblijft ten westen van Cagliari kan de archeologische site van Nora bezoeken, de spectaculaire stranden van San Pietro en Porto Pino, het eiland Sant'Antocio, de grotten van Is Zuddas en de voormalige koolmijn van Carbonia.

DAG 3 : CAGLIARI (± 120KM of 80KM H/T) Je bezoekt de bruisende hoofdstad Cagliari, met zijn Romeins amfitheater (2de eeuw) en zijn zuiderse 'Castello'-wijk, omgeven door indrukwekkende vestingmuren. Hier wandel je langs smalle straten met hoge patriciërswoningen en langs de kathedraal, het stadhuis en het paleis van de onderkoningen van Sardinië. Een van de weinige toegangen tot deze wijk is de Olifantentoren die een schitterend uitzicht biedt op de stad. Wie even wil verpozen, kan naar de botanische tuinen, een oase van rust met exotische bomen, cactussen en klaterende fonteinen.

DAG 4 : BARI SARDO EN DE PREHISTORIE (± 95KM OF 165KM) Vandaag gaat het noordwaarts richting Cardedu waar je logeert in een hotel, gelegen aan een prachtig wit zandstrand. Op ± 7km ligt Bari Sardo, met zijn rustieke huisjes en koloniale villa's. Het symbool van de stad, die bekend is om zijn textiel, is de 16de eeuwse Aragonese toren, gelegen op een rots bij de zee. In de omgeving liggen tal van archeologische overblijfselen, zoals o.a. de prehistorische grafkelders 'Domus de Janas' (= heksenhuizen) in Pizzu 'e Monti en de 'nuraghe', torens uit de bronstijd, van Sellersu.

DAG 5 EN 6 : NATUURPARKEN EN AZUURBLAUWE BAAIEN Het stadje Baunei is panoramisch gelegen tegen de Monte Santo heuvelrug. Rond het dorp ligt de 'Supramonte' bergketen, een paradijs voor 'hikers' en klimmers. Een geul leidt naar 'Pedra Longa', een hoge rotspunt, een natuurlijk monument bij de zee. 8km aan haarspeldbochten leiden naar het Golgo-plateau, met 'Su Sterru', de diepste verticale kloof van Europa (270m), en met adembenemende uitzichten over het Gennargentu natuurpark en de Baai van Orosei. Iets verderop ligt Santa Maria Navarrese, met zijn 11de eeuwse kerk en zijn 17de eeuwse wachttoren. Hier kan je vanuit de haven een boottocht maken langs prachtige azuurblauwe baaien met verscholen grotten en betoverende witte stranden die enkel per boot of te voet bereikbaar zijn. Geen wonder dat deze kustlijn, met o.a. de stranden van 'Cala Goloritzè' en 'Cala Luna' en de prachtige 'Grotta del Fico' een van de mooiste is van de Middellandse Zee.

DAG 7 : DORGALI - OLIENA (± 114KM) Je kunt onderweg even halt houden in het charmante stadje Dorgali, waar sommige gebouwen en kerken in het oude centrum zijn vervaardigd uit vulkanisch gesteente. Ten noordwesten van de stad ligt 'Serra Orios', een van de best bewaarde 'nuraghe'-dorpen van het eiland. Verder richting Oliena waar je logeert in een plattelandshotel nabij Oliena. Hier word je ondergedompeld in het échte Sardinië van folklore en tradities, weg van platgetreden paden.

DAG 8 : ORGOSOLO (± 40KM H/T) Vanuit het hotel kan je een wandeling maken naar de Su Gologone-bron die uit een diepe kloof uit de rotsen ontspringt. Je bezoekt Orgosolo, een aangenaam herdersdorpje dat bekend staat om bekend om zijn 'murales', muurschilderingen met vaak revolutionaire politieke boodschappen en sociale thema's die getuigen van een trots volk.

DAG 9, 10 EN 11 : LA COSTA SMERALDA Vanaf vandaag logeer je vlakbij de exclusieve 'Costa Smeralda', een betoverende kustlijn van ± 55km, die in 1960 werd gekocht door de rijke Aga Khan Karim IV, als speeltuin voor de jetset. Ga zeker eens flaneren in Porto Cervo met zijn geplaveide straatjes en zijn gekleurde huisjes, die onderdak bieden aan dure boetieks. In de jachthaven gaan de mooiste en grootste luxeschepen van 'the rich and famous' voor anker en aan de horizon ligt de betoverende Maddalena-archipel. De zeven eilanden zijn bereikbaar per boot vanuit Cannigione of Palau en zijn eveneens te bewonderen vanuit het noordelijker gelegen Capo d'Orso. Deze 'Berenkaap' is genoemd naar een grillige granietrots, door de wind gesculpteerd in de vorm van een beer. Van hier hebt u een adembenemend zicht op de straat van Bonifacio en op het eiland Corsica. Ook het natuurpark 'Capo Testa' in de buurt van Santa Teresa di Gallura is een absolute aanrader. In het binnenland ligt het uiterst charmante bergdorpje San Pantaleo, met zijn gezellige wekelijkse markt en de kleinere stad Arzachena, waar het zalig shoppen is!

DAG 12 : VLUCHT OLBIA-BRUSSEL Rit (± 28 km) naar de luchthaven van Olbia. Inlevering van de huurauto en terugvlucht naar Brussel.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden