602a98cf4b2ba

Rondreis langs Spaans werelderfgoed

Het kloppende hart van Spanje

9 Dagen - 8 Nachten

Contacteer Ilse

Dertien Spaanse steden die door de Unesco als werelderfgoed zijn erkend, hebben hun krachten gebundeld om hun kostbaar cultureel erfgoed springlevend te houden. En dat resulteert in een rondreis waar je van de ene verbazing in de andere valt. Welkom in het kloppende hart van Spanje!

Je trekt van dorp naar stad door indrukwekkende landschappen en je ontdekt meesterwerken uit de schilderkunst, middeleeuwse stadsomwallingen, indrukwekkende kloosters en kathedralen, spectaculair gelegen kastelen en ondergrondse bodega’s…

Een overdonderende hoeveelheid bezienswaardigheden, maar ’s avonds kom je heerlijk tot rust in een van de prachtige hotels die we voor jou selecteerden.

Dag 1 : Vlucht Brussel - Madrid / Toledo (± 85 km)

Je vliegt naar Madrid waar je huurwagen op je wacht. Afhankelijk van je vluchtuur, kan je onderweg een bezoek brengen aan Chinchón, met zijn mooie Plaza Mayor (waar in de zomer nog steeds stierenrennen plaatsvinden) en Aranjuez, wereldberoemd door zijn 'concerto' van Joaquín Rodrigo.

Dag 2 : Toledo

Schitterend gelegen stad op een heuvel en voor driekwart omringd door de Taag. El Greco, de schilder, verloor hier zijn hart en liet er zijn artistiek talent de vrije loop. Zijn meesterwerk ‘De begrafenis van de Graaf Orgaz’ is te bewonderen in de kerk van Santo Tomé.

Dag 3 : Ávila-Salamanca (± 240 km)

Via de Sierra de Gredos, rijd je tot Ávila met zijn indrukwekkende middeleeuwse stadsomwallingen. In het historische centrum kan je een bezoek brengen aan de kathedraal, de Basiliek van San Vicente en het Monasterio van Santo Tomás. Daarna ga je naar Salamanca, waar je nachten slaapt in het Palacio de San Esteban.

Dag 4 : Salamanca

Niet te missen in deze gezellige universiteitsstad zijn de Plaza Mayor, het Convento de las Agustinas, La Casa de las Conchas, de kathedraal, de universiteitsbibliotheek, het klooster van Las Dueñas en het klooster van San Esteban.

Dag 5 : Zamora - Toro - Tordesillas (± 140 km)

Via het Romeinse Zamora, met zijn indrukwekkende kathedraal rijd je naar Toro, befaamd voor zijn kwaliteitsvolle wijnen. Daarna zet je je tocht v erder tot Tordesillas, waar het verdrag werd getekend dat de Nieuwe Wereld verdeelde onder Spanje en Portugal. Hier werd ook Juana la Loca opgesloten, nadat zij krankzinnig werd verklaard.

Dag 6 : Valladolid - Medina del Campo - Peñafiel (± 210 km h/t)

Keuze uit een bezoek aan Valladolid, een bezoek aan het indrukwekkende kasteel Castillo de la Mota of het kasteel van Peñafiel, het meest spectaculaire door de ligging op een smalle bergkam.

Dag 7 : Aranda de Duero - Pedraza - Segovia (± 250 km)

Via Aranda de Duero, gekend om zijn vele ondergrondse bodegas, en het middeleeuwse Pedraza, een bijzonder charmant middeleeuws dorp met slechts 1 toegangspoort, bereik je Segovia, één van de mooiste steden van Spanje. De stad ademt geschiedenis, indrukwekkende gebouwen, een Romeins viaduct, kloosters, middeleeuwste straten en stadsomwallingen. Er is zoveel te zien dat je niet weet waar je het eerste naar moet gaan kijken.

Dag 8 : Segovia - El Escorial (± 110 km h/t)

Gelukkig is er nog een dag, verken deze bijzondere vestingstad rustig verder of maak een uitstap naar het indrukwekkende El Escorial: het kasteel, de abdij en mausoleum van Filips II van Spanje.

Dag 9 : Segovia - Madrid (± 100 km)

Je reis zit erop. Je vliegt terug naar Brussel. Behalve als je nog een beetje vakantie over hebt, dan regelen wij graag nog een paar dagen Madrid voor je. Een levendige stad vol cultuur, gastronomie en hippe plekjes.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden