60b10fa0b6981

Verbijstering van Salzburg tot Zuid-Tirol

De pracht van Oostenrijk en de flair van Italië

9 Dagen - 8 Nachten

Contacteer Inge

Deze reis neemt je mee van cultuurstad Salzburg helemaal naar de bergtoppen in het Italiaanse Zuid-Tirol.

Bezoek Salzburg, de geboortestad van Mozart die prijkt op de Unesco-werelderfgoedlijst, dankzij de schat aan barokke gebouwen waaraan de stad rijk is. De stad bruist van de cultuur en ook bierliefhebbers kunnen hier terecht in een van de vermaarde brouwerijen van de stad. Maar ook het kleurrijke Innsbruck staat in deze beleefreis op de planning. Deze stad ligt aan rivier de Inn en krijgt een speciaal karakter dankzij de Karwendel- en Alpengebergtes die de stad omringen. In het oude centrum kuier je langs talloze barokke gebouwen die de stad sieren. De bruisende hoofdstad van Duitse deelstaat Beieren laat je kennismaken met regionale specialiteiten zoals het Münchener bier en Weißwurst. Geniet van wandelingen in de prachtige natuur, de heerlijke charme en het bruisend en modern leven. Deze beleefreis biedt alles wat je nodig hebt: natuur, cultuur en heerlijke traditionele gerechten die het proeven waard zijn!

Dag 1: Vertrek naar (München) - Salzburg

Onderweg naar Salzburg stop je al dan niet in München. De bruisende hoofdstad van Duitse deelstaat Beieren laat je kennismaken met regionale specialiteiten zoals het Münchener bier en Weißwurst. Na een dagje München rij je verder naar Salzburg, de geboortestad van Mozart. Hier overnacht je in het hart van de stad.

Dag 2: Salzburg

De binnenstad van Salzburg prijkt op de Unesco-werelderfgoedlijst, dankzij de schat aan barokke gebouwen waaraan de stad rijk is. De stad is gezellig compact en kan perfect verkend worden op enkele dagen. Toch valt er hier heel wat te beleven. De stad bruist van de cultuur en ook bierliefhebbers kunnen hier terecht in een van de vermaarde brouwerijen van de stad. Pik ook zeker een kopje koffie en een stukje taart mee in een van de befaamde koffiehuizen!

Dag 3: Salzburg - Thiersee

Op deze dag heb je ruim de tijd om Salzburg nog een laatste keer te verkennen. Na je dag in Salzburg rijd je verder naar Thiersee waar je tot rust komt in de spa van een Caractère hotel.

Dag 4 & 5: Thiersee

Na het drukke stadsleven kom je hier aan in een oase van rust. Geniet optimaal van de heerlijke, groene bergweiden met de e-bikes, mountainbikes of stokken voor Nordic walking die gratis door het hotel aangeboden worden. Voor cultuurliefhebbers is het fort van Kufstein zeker het bezoeken waard.

Dag 6: Thiersee - (Innsbruck) - Lech

Verder richting Lech. Onderweg hou je eventueel halt in Innsbruck. Deze kleurrijke stad aan rivier de Inn krijgt een speciaal karakter dankzij de Karwendel- en Alpengebergtes die de stad omringen. In het oude centrum kuier je langs talloze barokke gebouwen die de stad sieren. Daarnaast kan je shoppen in de Maria Theresienstrasse, een kabelbaantochtje maken, een museum bezoeken of gezellig een terrasje doen. 's Avonds rij je verder naar Lech.

Dag 7 & 8: Lech (& Liechtenstein)

De regio geniet een heerlijke natuurlijke charme en is toch bruisend en modern. Ook hier kan je op en top actief zijn in de natuur. Profiteer eventueel van de kans om een daguitstapje naar de stadstaat Liechtenstein te maken waar je bijvoorbeeld in hoofdstad Vaduz de lokale cultuur opsnuift in een van de musea of het Kasteel van Vaduz bezoekt.

Dag 9: Lech - Zuid-Tirol

Geniet nog van een laatste wandeling in de prachtige omgeving en rij daarna naar Zuid-Tirol in Italië waar je drie nachten overnacht in een Caractère hotel naar keuze.

Dag 10: Cortina d'Ampezzo

Bezoek het exclusieve bergdorpje Cortina d'Ampezzo, met zijn mooie kerk en vele boetieks. Vanuit het centrum volg je een van de verschillende mooie wandelroutes. Eventueel ga je verder naar de Tre Cime di Lavaredo, 3 kolossale rotstorens, of breng je een bezoek aan de Kronplatz met zijn spectaculair gelegen bergmuseum 'MMM Corones' van architecte Zaha Hadid.

Dag 11: LA STRADA DELLE DOLOMITI

Deze historische route loopt van Cortina naar Bolzano en biedt fantastische panorama's: langs de Marmolada, het hoogste massief van de Dolomieten, met zijn gletsjer, en de Sellagroep, een van de meest typische gebergten van de Dolomieten. Je kan er wandelen, of je rijdt verder naar Bolzano, met zijn typische Tiroler architectuur, zijn 'Duomo' in roze zandsteen en zijn interessant Archeologisch Museum, waar je oog in oog staat met de bekende ijsmummie Ötzi.

Dag 12: Terug naar huis

Vanuit Zuid-Tirol keer je huiswaarts.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden