516 Arouca: de langste voetgangersbrug ter wereld!

cover 516 arouca de langste voetgangersbrug ter wereld

Het nieuwe toeristische icoon van de gemeente Arouca

In de Noord-Portugese gemeente Arouca is in mei 2021 de langste voetgangersbrug ter wereld geopend. De brug overspant een totale lengte van 516 meter en is 1,2 meter breed. De brug ligt op een hoogte van 175 meter en is een nieuwe, spannende manier om de Paiva-regio te ontdekken alsook het door Unesco erkende Arouca Geopark. 

Deze brug is de ideale manier om actieve reizigers te laten kennismaken met de Paiva-vallei. Vanop de brug word je beloond heb je zicht op de Aguieiras-waterval en de Paiva-kloof. 

Het Arouca Geopark maakt trouwens deel uit van het Natura 2000-netwerk en is ideaal om prachtige natuur en unieke diersoorten te spotten. In de nabije omgeving van de brug vind je onder meer de grote slangenarend, de kleine pasja met twee staarten, reebokken, Europese konijnen, rode eekhoorns, otters, Iberische wolven, gewone buizerds, en nog veel meer. Kortom, een omgeving vol charme die zeker een bezoekje waard is! 

section 516 arouca de langste voetgangersbrug ter wereld 0

Praktische informatie

Het park heeft twee ingangen, eentje via het strand aan de rivier Areinho. De andere route vergt iets minder fysieke inspanning. Die begint in Alvargenga via oude paden en velden kom je dan langs pittoreske plaatsjes zoals Vila en Chieira. 

Om het park te bezoeken is een toegangskaartje vereist. Hiervoor dient er een tijdstip te worden gekozen waarop je het bezoek over de brug wil afleggen. Er kunnen maximaal 50 bezoekers tegelijk de brug oversteken en dit altijd onder begeleiding van een gids.

Een toegangsticket kost 12 euro en omvat ook de toegang tot de Paiva-wandelpaden. Er zijn ook nog family packs beschikbaar. Voor meer info en een volledig overzicht van de tarieven, bezoek de website van de Arouca-brug

section 516 arouca de langste voetgangersbrug ter wereld 1

Lijkt een wandelingetje maken via de langste hangbrug ter wereld jou wel wat?

ONZE SPECIALIST PORTUGAL HELPT JOU GRAAG!

Bel (0)53 60 56 95 of mail info@caractere.be

Ontdek onze beleefreizen en hotels in Noord-Portugal.

Neem ook zeker een kijkje op de officiƫle website van Noord-Portugal!

section 516 arouca de langste voetgangersbrug ter wereld 2
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden