Europese plekjes voor wandelliefhebbers

cover europese plekjes voor wandelliefhebbers

Heb je een zwak voor ongerepte natuur, verre uitzichten en mooie wandeltochten? Lees dan zeker verder want wij tonen je alvast enkele leuke wandelroutes in Europa! 

Cinque Terre, Italië

Geen enkele andere wandeltocht in Italië komt in de buurt van de Cinque Terre route. De paden in deze route verbinden de vijf vissersdorpjes die samen Cinque Terre vormen. Tegen de achtergrond van een dramatisch kustlandschap en steile terrasvormige kliffen wandel je via verschillende paden en ontdek je alle gezellige dorpjes.

section europese plekjes voor wandelliefhebbers 0

Pico do Arieiro naar Pico Ruivo, Madeira

De spannendste wandeltocht van Europa is ongetwijfeld in Madeira, van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. De uitzichten over de hoogste pieken van het eiland zijn fenomenaal en de wandeling zelf is een toffe uitdagende tocht vol afwisseling en natuurpracht. Als je een vroege vogel bent, kan je zelfs genieten van een zonsopkomst hoog boven de wolken.

section europese plekjes voor wandelliefhebbers 1

Corsica, Frankrijk

Het Franse eiland Corsica is beroemd om vele dingen zoals middeleeuwse bouwwerken, oude havens en een van de mooiste kusten in de Middellandse Zee. Maar het is ook de thuisbasis van een van Europa's zwaarste lange-afstandswandelingen. Natuurlijk zijn er ook tal van korte wandelroutes om te verkennen. Snuif de cultuur en de sfeer van verschillende dorpjes op, doorkruis beekjes en rivieren en laat je betoveren door prachtige landschappen.

section europese plekjes voor wandelliefhebbers 2

Mrtvica Canyon, Montenegro

Mrtvica Canyon is een van de mooiste wandeltochten in Montenegro. De canyon ligt aan de voet van torenhoge bergen met natuurlijke bronnen en prachtige flora en fauna. Volg het eeuwenoude stenen pad en geniet van verborgen natuurwonderen.

section europese plekjes voor wandelliefhebbers 3

El Camino del Rey, Spanje

Ooit omschreven als "een van de gevaarlijkste wandeltochten ter wereld", is El Camino del Rey in Malaga zeker iets voor de durvers onder ons. De meeste mensen kennen deze wandeling vanwege het wandelpad dat wandelaars langs de steile wanden van een smalle kloof voert, 100 meter hoog in de lucht. Dit deel van het pad werd in 2015 heropend na uitgebreide renovaties om het veiliger te maken en enkele unieke kenmerken toe te voegen, zoals een glazen vloer in bepaalde delen. Deze spectaculaire route geeft je naast een portie avontuur ook ongelofelijke uitzichten!

section europese plekjes voor wandelliefhebbers 4

Nationaal Park Plitvice Meren, Kroatië

Subliem turquoise water afgewisseld met watervallen en verbonden met stevige en pittoreske houten wandelpaden, het Nationaal Park Plitvice Meren is het type plek waar acht uur wandelen voorbij vliegen. Een tochtje met de veerboot over het Kozjakmeer verbindt de twee helften van het park en zijn zestien meren.

section europese plekjes voor wandelliefhebbers 5

Soča Vallei, Slovenië

Waag je op het pad van de Alpen naar de zee. Maak een wandeling door het Triglav Nationaal Park, volg de Soča helemaal vanaf de bron en bewonder de smaragdgroene poelen en hangbruggen. In de hoger gelegen gebieden kom je prachtige uitzichten op de vallei tegen. De Soča Vallei zal je betoveren met verschillende mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur in een relatief klein gebied.

section europese plekjes voor wandelliefhebbers 6

Wil je graag nog meer informatie over wandelbestemmingen? 

Contacteer ons via info@caractere.be of bel ons op +32 (0)53 63 00 77

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden