Actieve vakantie op Madeira: de leukste activiteiten

cover actieve vakantie op madeira de leukste activiteiten

Madeira is een paradijs voor actieve reizigers. Op Madeira kan je talloze activiteiten beleven die je een leven lang zullen bijblijven. Ontdek in dit artikel onze vijf favorieten!

Canyoning

Wil je het hart van Madeira op een noemenswaardige manier ontdekken? Probeer dan eens canyoning uit!

Het doel van deze sport is om een rivier of stroom te volgen waarbij je natuurlijke obstakels zoals rots moet ontwijken door te zwemmen, klimmen of zelfs via abseilen langs watervallen (het via een klimtouw zelfstandig afdalen van een steile wand).

Met haar talrijke captiverende routes die je langs impressionante landschappen meenemen, is Madeira het Walhalla voor liefhebbers van canyoning. 

We raden aan om tijdens de zomer in het noorden van het eiland aan canyoning te doen. Daar lopen namelijk de hogere, spannendere stromen. In de winter is het veiliger om in het zuiden te canyonen, aangezien er daar minder stroming op het water zit en de paden er minder steil zijn.

section actieve vakantie op madeira de leukste activiteiten 0

Trekking in levadas

Over de levadas hebben we het al gehad bij de natuur van Madeira. Deze irrigatiekanalen doen vandaag ook dienst als indrukwekkende wandelroutes. 

Er lopen ontelbare routes doorheen Madeira. De routes bestaan volgens verschillende moeilijkheidsgraden. Je hebt er voor beginners en mensen die graag op rustig willen wandelen en genieten van de natuur. Andere routes vereisen toch wat meer inzet, maar bieden in ruil een prachtig uitzicht. 

In totaal is er meer dan 2.000 km aan wandelroutes om te verkennen op Madeira! 

section actieve vakantie op madeira de leukste activiteiten 1

Paragliding

Madeira haar bergachtige landschap is perfect om te paragliden. Enerzijds, is biedt het zo ideale, hoger gelegen, vertrekplaatsen aan en anderzijds is het uitzicht over de bergen echt subliem.

Daarnaast, heb je er ook een prachtig zicht op de weelderige natuur en hemelsblauwe oceaan. 

Nog geen ervaring met paragliding? Ook jij kan op Madeira deze unieke ervaring meemaken. Je kan er namelijk in tandem springen met een ervaren piloot. Geen redenen om het prachtige uitzicht te missen dus. 

section actieve vakantie op madeira de leukste activiteiten 2

Duiken en snorkelen

Met een combinatie van glashelder water en een aangename temperatuur tussen 18 en 24 °C is de zee rondom Madeira een paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers.  

De duiklocaties op madeira zijn ook zalig! Vanop Galo, Reis Magos en Caniçal kan je rechtstreeks duiken vanop het strand. En in het natuurreservaat van Garajau vind je 7 verschillende duiklocaties waarbij je een groot aantal verschillende soorten vissen aantreft. 

Daarnast kan je op Porto Santo, het nabijgelegen eiland dat bij Madeira hoort, ook perfect duiken. Hier is het water helder tot op een diepte van wel 40 meter. Hier vind je imposante, kunstmatig aangelegde riffen die rondom scheepswrakken liggen op een diepte van 30 meter. 

Ook deze activiteit kan ook door beginners worden geprobeerd. Zo zijn er verschillende duiklocaties voor beginners.  

section actieve vakantie op madeira de leukste activiteiten 3

Wilde dolfijnen en walvissen spotten

In de oceaan rondom Madeira vind je een groot aantal walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden. Een leuke daguitstap is dan ook om deze dieren te gaan spotten in hun natuurlijke habitat via een boottochtje.

De jacht op walvissen in de wateren rondom het eiland is al sinds eind de jaren 80 verboden, vandaar dat je er zo'n groot aantal walvisachtigen terugvind. Zo zijn er maar liefst 28 verschillende soorten walvisachtigen te bewonderen rondom Madeira. 

Het beste seizoen om walvissen en dolfijnen te spotten hangt af van welke soort je wil zien. Sommige soorten houden eerder van de warmere periodes en sommige van de koudere. Algemeen gezien, vind je de grootste diversiteit aan walvisachtigen van april tot oktober. 

section actieve vakantie op madeira de leukste activiteiten 4
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden