De beste bezienswaardigheden van Centraal-Portugal

cover de beste bezienswaardigheden van centraal portugal

De beste bezienswaardigheden van Centraal-Portugal verken je met Caractère

Het zogeheten ‘hart van Portugal’ staat gekend voor zijn stranden, Romeinse ruïnes, omwalde stadjes, kastelen, forten en schilderachtige bergen. Ontdek een paar van de leukste bezienswaardigheden van Centraal-Portugal in dit blogartikel. 

Coimbra

De stad Coimbrais de thuis van de oudste universiteit van Portugal. Het is dan ook geen verrassing dat een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in deze historische stad de barokke bibliotheek is. 

Stenen dorpjes van de Lousãberg

In Centraal-Portugal tref je 27 unieke stenen dorpjes aan, verspreid in de bergen. Hier tikt de klok net een tikkeltje trager en kent tijd een andere betekenis. 

De dorpjes gebouwd uit graniet en leisteen hebben de tand des tijds goed doorstaan en zijn meer dan 900 jaar oud. Je vindt ze hoog boven de heuveltoppen, wat vroeger de ideale ligging was om te verdedigen tegen indringers. De stadjes hebben hier stuk voor stuk spannende verhalen aan overgehouden. Een bekend verhaal, is dat van Almeida in de 19e eeuw. Toen hebben de inwoners de Fransen tot wel 17 dagen weten af te weren in hun imposante fort.

Penedos de Góis

Maak een ritje naar de hoogste heuveltop van de Lousãberg, de Penedos de Góis. 

Gletsjervalleien

Wie de Estrelaberg beklimt, wordt beloond met prachtige uitzichten. Om het pittoreske plaatje compleet te maken bezoek je de prachtige gletsjervalleien van Zêzere, Alforda, Loriga, Covão Grande of Covão do Urso. 

Manteigas

Midden in de Serra da Estrela vind je het stadje Manteigas. Dit idyllische stadje vol witte huisjes met oranje daken ligt hoog in de bergen omringd door het groen. 

Wijnregio's

Portugal produceert heerlijke wijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land verschillende wijnregio's kent. Vijf daarvan liggen in Centraal-Portugal. Dão, Bairrada, Beira, Taag en Lissabon. Uitmuntende wijnen, unieke locaties om wijn te proeven en magnifieke uitzichten. Zalig!

De lagune van Aveiro

De lagune van Aveiro is een uniek ecosysteem in Portugal, gelegen tussen Ovar in het noorden en Mira in het zuiden. Een land vol ongerepte natuurlijke schoonheid, waar je flamingo's en witte reigers spot, waar je kitesurflessen kan volgen of langs oneindig lange maïsvelden kan rijden. Je ziet hier de lokale vissers aan het werk terwijl ze verse schelpdieren binnenhalen en je geniet hier van de stille, afgelegen stranden. 

Als je graag fietst kan je hier ook terecht voor de Great Route of Aveiro Lagoon, een route van maar liefst 600 km lang. De route bestaat uit drie verschillende paden: het blauwe pad (reeds geopend), het gouden pad (komt binnenkort) of het groene pad (opent binnenkort). 

Aveiro

Laat je verleiden door de wonderbaarlijke charme van Aveiro's indrukwekkende art-nouveaugebouwen. Hier waan je jou ongetwijfeld in een waar openluchtmuseum vol met de mooiste juweeltjes. 

Óbidos

Ontdek Óbidos, een romantisch stadje dat de droom is van elke boekenliefhebber. Dit stadje van nauwelijks 3.000 inwoners staat bekend voor de talloze boekenwinkels.

Lagune van Óbidos

Het langste lagunesysteem van Portugal is de thuis van een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Over een afstand van bijna 7 vierkante km spot je ongetwijfeld veel trekvogels en aquatische biodiversiteit. Op het einde van de lagune ligt het imposante Kasteel van Óbidos. 

section de beste bezienswaardigheden van centraal portugal 0

Een route uitstippelen die deze bezienswaardigheden combineert?

ONZE SPECIALIST PORTUGAL helpt jou graag!

Bel (0)53 60 56 95 of mail info@caractere.be

Ontdek onzebeleefreizen en onze hotels in Centraal-Portugal.

section de beste bezienswaardigheden van centraal portugal 1
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden