De mooiste plekjes in Aljezur

cover de mooiste plekjes in aljezur

Een tijdje geleden kregen we van Due Amanti de vraag of we voor hen een reis konden uitstippelen voor een fotoshoot op buitenlandse locatie. Zo gezegd, zo gedaan! Ze vertrokken met hun volledig team naar de Algarve. Ze verbleven in Praia do Canal Resort, verscholen in een prachtig landschap van meer dan 220 hectare pure natuur. Het hotel gaf een lijstje met de mooiste locaties in de buurt om te verkennen. Benieuwd naar deze plekjes? Lees dan zeker verder…

Costa Vicentina

Het natuurpark van Zuidwest-Alentejo en Costa Vicentina is het best bewaarde stuk Europese kustlijn, met meer dan 220 hectare pure, ongerepte natuur. In dit kustparadijs zijn veel verlaten stranden te vinden die wachten om ontdekt te worden. De Costa Vicentina doet niet aan glitter en glamour. Hier is alles low-key en bescheiden. Er zijn geen ligbedden, strandbars met loungemuziek of exotische cocktails. Je vindt hier alleen ongerepte witte zandstranden, majestueuze kliffen, denderende Atlantische golven en beeldschone zonsondergangen. Als je verder het binnenland in trekt, zal je merken dat de vegetatie gaandeweg begint te veranderen. Tarwevelden, wijngaarden, boomgaarden en velden vol strobalen worden hier afgewisseld met verschillende soorten bossen.

section de mooiste plekjes in aljezur 0

Aljezur

Dit kleine kustdorp, met typische huizen uit de landelijke architectuur van de Algarve, ligt langs de kust van de oceaan en wordt gedomineerd door de ruïnes van een Moors kasteel uit de 10e eeuw. Het kasteel, gelegen op de top van een heuvel, biedt een spectaculair uitzicht. Voor een kleine stad beschikt Aljezur over een aanzienlijk aantal musea en galerijen om in te verdwalen. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en steegjes, neem een minuut de tijd om naast een plaatselijke bewoner aan de deur van een café plaats te nemen, kies een eenvoudig visrestaurant om te genieten van de vangst van de dag en een ijskoude fles vinho verde.

section de mooiste plekjes in aljezur 1

Prachtige stranden

Het natuurpark waarover we het eerder hadden, herbergt enkele van de mooiste, ongerepte stranden van Portugal, variërend van lange stukken zandstranden omlijst door de wind opgeblazen duinen en imposante steile hellingen tot kleine kiezelstrandjes en verborgen baaien. Wij geven alvast onze top 3 stranden.

1. Praia da Amoreira

Praia da Amoreira is een van de mooiste stranden in de regio. De afdaling naar het strand begint bij een natuurlijk uitkijkpunt dat uitkijkt over de kustlijn. Via een steil pad daalt u langs de rotswand af naar een trap die naar het zand leidt. Aan weerszijden omgeven door grote zandduinen, kliffen en rotsformaties, is het nog steeds een vrij ongerepte, niet overbevolkte plek, waardoor het een geweldige optie is voor wie het massatoerisme wil ontvluchten.

section de mooiste plekjes in aljezur 3

2. Praia Vale Figueiras

Praia Vale Figueiras is een enorm zandstrand omgeven door gigantische rotsen bedekt met witte rotsrozen die glinsteren in de zon en de lucht vullen met hun karakteristieke geur. Het strand is meer dan een kilometer lang en ongeveer 75 meter breed en wordt vooral bezocht door surfers en sportvissers. Door de sterke stromingen en hoge golven geven zwemmers meestal de voorkeur aan andere stranden in de buurt.

section de mooiste plekjes in aljezur 4

3. Praia do Monte Clérigo

Praia do Monte Clérigo is een fijn goudkleurig zandstrand, comfortabel gelegen tussen kliffen en een charmant klein dorpje. Het strand combineert het beste van twee werelden: het ligt net buiten de gebaande paden, maar is toch heel toegankelijk. Vanwege de ondiepe lagune die zich vormt bij eb, is deze plaats populair bij lokale gezinnen en de thuisbasis van vele zeedieren, van zeesterren tot octopussen.

section de mooiste plekjes in aljezur 5

Activiteiten rond Praia do Canal Resort

Praia do Canal Nature Resort wilt je graag onderdompelen in de cultuur en tradities van de Costa Vicentina. Het hotel biedt een reeks unieke en authentieke ervaringen aan zoals een bezoek aan regionale wijnmakerijen, het oogsten van fruit, het proeven van lokale gerechten met Portugese wijn, het volgen van kooklessen met de chef-kok of een Hot Balloon Experience.

Het hotel nodigt je ook uit om de majestueuze oceaan te ontdekken door middel van surf- en stand-up paddle-activiteiten, dolfijnen en zeevogels spotten, op grottentocht of visexcursie. Last but not least, het land kan je ontdekken door te wandelen langs de vele paden en de beruchte Rota Vicentina, hardlopen, fietsen, paardrijden of via een jeepsafari.

Ontdek alles over Praia do Canal Resort hier.

section de mooiste plekjes in aljezur 6
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden