Autovakantie naar Slovenië

cover autovakantie naar slovenie

Autovakantie naar Slovenië plannen? Ontdek de must sees voor een autoreis Slovenië!

Bij een autovakantie naar Slovenië kan een wandeling in Pohorje of een plonsje in een van de kristalheldere meren natuurlijk niet ontbreken. Ontdek alle absolute must sees voor jouw autoreis Slovenië volgens onze expert Balkan 

Wandelen tussen de boomtoppen

In Slovenië kan je letterlijk tussen de boomtoppen wandelen op de Pohorje Treetop Walk. Het pad van meer dan een kilometer lang neemt je mee langs prachtige groene stukjes Slovenië die je bovendien eens vanuit een uniek perspectief kan zien op deze manier. 

⁠Het letterlijke hoogtepunt van het pad is een toren van 37 meter hoog van waaruit je een bijzonder uitzicht hebt op de omliggende bergen en de regio. 

Deze route is trouwens volledig aangepast aan rolstoelen en kinderwagens. Elk jaar worden er nieuwe zaken toegevoegd aan het wandelpad, waardoor ze meermaals kan worden bezocht zonder dat de ervaring compleet hetzelfde zal zijn. Een niet te missen activiteit en perfect te combineren met deze autoreis Slovenië!

section autovakantie naar slovenie 0

Prachtige meren

Slovenië staat bekend voor de kristalheldere meren. Als je aan mogelijke stops denkt voor jouw autovakantie naar Slovenië, dan springt ongetwijfeld het Meer van Bled in je gedachten. Het bekendste meer van Slovenië is een absoluut pareltje waarbij er in het midden een eilandje ligt met daarop een pittoresk kerkje en daarachter imposante bergen. Zeer idyllisch!

Je kan er een boottochtje maken in een traditionele roeiboot en natuurlijk ook zwemmen, maar ook mountainbiken en canyoning zijn hier perfect mogelijk. Daarnaast kan je ook het Kasteel van Bled bezoeken op de heuvel. 

Als je het Meer van Bled te toeristisch vindt, dan is het Meer van Bohinj misschien wel meer iets voor jou. Dit meer is minstens even mooi en actieve reizigers kunnen hier heerlijk zwemmen, kajakken, fietsen en aan hiking doen. 

Logeeradresje speciaal aanbevolen door onze expert Slovenië: Sunrose 7 Heritage Boutique Hotel

section autovakantie naar slovenie 1

Citytrippen in de hoofdstad

Bij je autovakantie naar Slovenië is het zeker ook de moeite om eens de hoofdstad mee te pikken. Ga er met de glazen kabelbaan naar het Kasteel van Ljubljana. Onder het kasteel ligt de oude stad, waar je een aaneenschakeling van 19e eeuwse houten winkelfaçades, rustige binnenpleintjes en diverse marktjes met heerlijke lokale delicatessen terugvindt.

Een boottochtje op de Ljubljanica-rivier is trouwens perfect om de stad te ontdekken. Je komt langs elegante zuilengangen en bruggetjes en zal ook ineens toffe cafés en bars ontdekken langs de rivier waar je ongetwijfeld zal genieten na een dagje rondstappen in de stad. 

section autovakantie naar slovenie 2

Mystieke grotten in het westen

De bekendste grot van Slovenië is die van Postojna. Deze grot wordt al bezocht door groepen sinds het begin van de jaren 1800. Je vindt hier een ondergronds gangenstelsel van maar liefst 3,7 km lang waarbij je onder meer indrukwekkende stalagmieten en stalagtieten ontdekt. Met sommige speciale rondleidingen kan je zelfs unieke roze grotsalamanders zien. 

Je kan een bezoek aan deze grotten trouwens perfect combineren met onze autoreis Slovenië genaamd Slovenië op zijn best. Als je dat wil, regelt Caractère zelfs de toeganstickets voor de grotten. 

section autovakantie naar slovenie 3

Avontuur in de Soča-vallei

In het westen van Slovenië ligt de Soča-rivier, een walhalla voor liefhebbers van watersport. Het water van de rivier baant zich een weg door ruige kloven, langs groene valleien en mondt uit in diverse watervallen. 

Bij een autovakantie naar Slovenië kan een beetje avontuur natuurlijk niet ontbreken. De absolute hotspot voor avonturiers is Bovec. Hier kan je diverse watersporten beoefenen zoals wildwaterraften, kajakken, aan canyoning doen en riverboarden. 

section autovakantie naar slovenie 4

Wijn in Vipava-vallei

De vruchtbare Vipava-vallei ligt naast de Italiaanse grens in het westen van Slovenië. Dankzij het milde klimaat, de unieke ligging dichtbij de zee en de sterke borawind heeft dit gebied een klimaat dat zich uitstekend leent tot wijnbouw. 

Je vindt hier uitmuntende rode en witte wijnen. Als je toch graag eens iets unieks wil proeven voor deze vallei, dan raden we aan om eens een witte wijn gemaakt van de inheemse Zelen- of Pinela-druif. 

Natuurlijk, bij een autoreis Slovenië moeten we ook aan de bestuurder denken, die niet veel wijn zal kunnen proeven in deze regio. Gelukkig staat de vallei ook bekend voor haar overheerlijke steenvruchten zoals kersen en perziken. 

Ontdek dit mooie stukje bijvoorbeeld tijdens deze autoreis Slovenië.

section autovakantie naar slovenie 5

WIL JE GRAAG MEER INFORMATIE OF STIPPEL JIJ LIEVER ZELF EEN REISROUTE UIT SAMEN MET ONZE EXPERT SLOVENIË?

Contacteer onze specialist Slovenië via info@caractere.be.

Ontdek onze hotels en rondreizen in Slovenië
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden