Gezinsvakantie Madeira: 6 leuke activiteiten met kinderen

cover gezinsvakantie madeira

Madeira is een paradijselijke bestemming voor gezinnen. Er zijn tal van activiteiten voor kinderen van elke leeftijd mogelijk op dit eiland. Zwemmen tussen de rotsformaties, op speurtocht naar walvissen of met de kabelbaan naar een tropisch paradijs… Het kan er allemaal!

1. Maak een ritje met de tobbogan

Met een toboggan glijden langs smalle, kronkelende straatjes naar Funchal? Yes please! Deze tweezits rieten sleeën glijden op houten lopers, geduwd en bestuurd door twee mannen die traditioneel gekleed zijn in witte katoenen kleding en een strohoed, en die hun laarzen met rubberen zolen gebruiken als rem. Dit vervoersmiddel is uniek voor Madeira en was vroeger een van de manieren hoe rijkere mensen vanuit Monte naar de stad konden afdalen. De afdaling naar Funchal duurt ongeveer 10 minuten over een totaal parcours van 2 km, waarbij soms een snelheid van 48 km/uur wordt bereikt. Avontuurlijk, maar veilig!

tobbogan

2. Walvissen en dolfijnen spotten

Door de warme stromingen vanuit de Middellandse Zee en Noord-Afrika is er op Madeira het hele jaar door veel verkeer van zeedieren. Het is gewoonweg magisch om de majestueuze walvissen en de vrolijke dolfijnen te zien, of de luie schildpadden en de onhandige zonnevisjes. Als je extra veel geluk hebt, kan je zelfs een glimp opvangen van een monniksrob, een van de zeldzaamste zeezoogdieren ter wereld.

walvissen madeira

3. Sta op de hoogste zeeklif in Europa

In Cabo Girão kan je je hoogtevrees overwinnen op de 589 meter hoge klif die boven de Atlantische Oceaan uitsteekt. En om de ervaring nog specialer te maken, voel je je als een torenvalk die boven de zee zweeft want de vloer is van glas. Durf jij recht naar beneden kijken?

cabo girao madeira

4. Breng een dag door in het caribisch gebied

Er bestaat een plek in het midden van de Atlantische Oceaan waar je je voor een dag in een andere tijd kunt wanen. Deze tropische plek ontdek je bij een biologisch fruitbedrijf aan de voet van de hoogste zeeklif van Europa. Spring van de pier in de helderblauwe zee, ga snorkelen en ontdek veel kleurrijke vissen en geniet onder de palmbomen van een maaltijd van de meest verse vis en de zoetste mango's. Deze afgelegen plek heet Fajã dos Padres en je geraakt er via de kabelbaan of via de boot tijdens de zomermaanden.

Fajã dos Padres Madeira

5. Maak een Levada wandeling

Wandelen is zeer populair op Madeira maar afhankelijk van de leeftijd van je kinderen zijn sommige bergen misschien net te steil en uitdagend. Kies voor de "Levada's". Dit zijn ondiepe waterwegen die het hele eiland doorkruisen en vrijwel vlakke routes bieden die je door bossen en landbouwgronden, over beekjes en langs watervallen voeren. Een van onze favorieten is de "Levada das 25 Fontes". Een must bij een bezoek aan Madeira!

levada wandeling madeira

6. Zwemmen in vulkanische rotspoelen

Eén van de belangrijkste activiteiten voor kinderen op reis? Dat is zwemmen natuurlijk! In Madeira is zwemmen net dat tikkeltje specialer, namelijk in vulkanische rotspoelen. Pak je zwemkledij, snorkel, handdoek en geniet van deze unieke ervaring. Op veel plaatsen zijn er betonnen platforms gebouwd om het zonnebaden comfortabeler te maken. Aan de zuidkant van het eiland zwem je langs de Promenade bij de Doca do Cavacas en aan de noordkust plons je in de zwembaden van Porto Moniz. Daar is ook een aquarium waar de kleintjes met plezier de verschillende subtropische vissen kunnen ontdekken.

zwemmen madeira

LEUKE AVONTUREN SAMEN MET HET GEZIN BELEVEN IN MADEIRA?

CONTACTEER INFO@CARACTERE.BE EN wE STIPPELen JOUW VAKANTIE IN MADEIRA UIT!

Ontdek al onze hotels en rondreizen op Madeira.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden