5 leuke autovakanties met kinderen

cover 5 leuke autovakanties met kinderen

Plannen om met het hele gezin op reis te gaan? Wij sommen alvast 5 leuke autovakanties op voor een bijzondere en toch kindvriendelijke vakantie.

Italië

Een leuke gezinsvakantie begint aan de meren in Italië. Een leuk familieverblijf hiervoor is Parco San Marco Resort waar je tal van activiteiten kan doen. Daarna kan je doorrijden naar Emilia-Romagna om wat cultuur op te snuiven. In deze regio vind je prachtige kastelen en steden. Ga op kastelentocht, ontdek de stad Bologna en bezoek het Ferrari Museum. Deze activiteiten kan je afwisselen met een ontspannen dagje aan een van de zwembaden van Palazzo di Varignana.

section 5 leuke autovakanties met kinderen 0

Kroatië

Op zoek naar een unieke autovakantie? Dan moet je in Istrië zijn. Dit schiereiland is gekenmerkt door zijn natuur, gastronomie, bijzondere hotels en leuke kustdorpjes. Ga zeker een dag naar de stad Pula waar je het Romeinse amfitheater kan bezoeken. Net buiten Pula kan je even uitblazen op een van de stranden of kan je naar het aquarium van Pula dat gelegen is in een oud fort.

Tip: maak tijdens de heen- of terugreis een tussenstop in Oostenrijk waar je kan overnachten in Hotel Stein.

section 5 leuke autovakanties met kinderen 1

Slovenië

Zwemmen in het meer van Bled, op ontdekking in het Triglav Nationaal park, Lipzzanerpaarden bewonderen, de grotten van Postojna bezoeken … er is meer dan genoeg te beleven met kinderen in Slovenië. Doordat het land niet groot is, kan je meerdere plekken verkennen tijdens je autovakantie. Je vindt er een schitterende natuur waar je meerdere sportieve activiteiten kan doen zowel in het water als op het land. Glamping is een leuke manier om jouw vakantie door te brengen. Bekijk hier kleinschalige glampingresorts.

section 5 leuke autovakanties met kinderen 2

Frankrijk

De Azurenkust blijft een ultieme bestemming voor gezinnen. Van watersporten tot wandeltochten voor de korte beentjes, alles is er mogelijk. Buiten de gekende activiteiten hebben we nog twee leuke tips om te doen met kinderen. Breng een bezoek aan Fragonard of Galimard waar je kan zien hoe parfum en verzorgingsproducten gemaakt worden. Je kan ook een wijndomein bezoeken met interactief parcour, wat het direct leuker maakt voor kinderen. Een kindvriendelijk hotel waar je kan verblijven tijdens jouw reis is Hotel Domaine du Mas de Pierre.

section 5 leuke autovakanties met kinderen 3

Spanje

Rondreizen in Catalonië is een must-do met kinderen. Start met een bezoek aan Barcelona, rijd verder naar het grote pretpark PortAventura verderop en eindig jouw vakantie aan de kust. Bezoek het gezellig dorp Cadaqués, ga kayakken op zee of ga fietsen in de prachtige natuur van Cap de Creus. Hotel Camiral is ideaal gelegen om de Costa Brava te verkennen en biedt veel activiteiten aan voor kinderen.

section 5 leuke autovakanties met kinderen 4
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden