Najaar in Slovenië

cover najaar in slovenie

Als je aan jouw volgende vakantie denkt, dan denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan de zomer. Maar reizen in het najaar heeft ook zijn voordelen. Naast het feit dat prijzen vaak iets gunstiger zijn, hebben sommige landen, waaronder Slovenië, ook prachtige natuurlandschappen die enkel tijdens de herfst gespot kunnen worden. 

Slovenië is op en top natuur met zijn schatkist aan bossen en natuurgebieden. De herfst stopt de groene boslandschappen van het land in een kleurrijk jasje. Zo kleurt de natuur er prachtig geel, oranje en rood tijdens dit seizoen.

Iets wat ongetwijfeld voor romantische en indrukwekkende beelden zorgt. Het vakantieplaatje wordt perfect dankzij de mysterieuze in mist gehulde meren en de gezellige steden.  

Soča

De Soča-rivier wordt wel eens een van de mooiste rivieren van Europa genoemd, waarschijnlijk mede dankzij de uitgesproken smaragdgroene kleur. Watervallen, ravijnen en smalle kloven, hier vind je al deze natuurpracht op een plaats. Als je bovenop al dat moois ontdekken ook wat wil bijleren over de regio, pik dan zeker een van de thematische routes mee die verhalen over de vallei en erfgoed van WOI blootleggen.  

section najaar in slovenie 0

Bled

Wist je dat het eiland dat midden in het Meer van Bled ligt het enige eiland van Slovenië is? Houten bootjes, de zogeheten pletnas, laten bezoekers kennismaken met dit unieke paradijs. Als je trouwens nog een locatie zoekt voor je huwelijk, het Kasteel van Bled zou tot een van de mooiste trouwlocaties van Europa behoren. Trouwen met een fantastisch uitzicht op het meer, het eiland en de omliggende bergen. Er bestaan slechtere locaties. 

section najaar in slovenie 1

Triglav Nationaal Park

Als jij graag je wandelschoenen aantrekt, bezoek dan zeker het Triglav Nationaal Park in de Julische Alpen. Hier wandel je naar de hoogste berg van Slovenië, de Triglav. Die is maar liefst 2.864 meter hoog en kan worden bereikt via meerdere paden. Het gemakkelijkste pad start op Pokljuka, een bebost plateau bij het Meer van Bled. Mispak je niet, via dit pad ben je nog altijd zo’n 6,5 uur aan het wandelen vooraleer je de top bereikt! 

section najaar in slovenie 2

Maribor

Deze stad in het oosten van Slovenië ligt aan de Drava-rivier en tussen wijnheuvels. Of je die nu te voet of met de fiets ontdekt, hoe dan ook zullen de herfstkleuren jou betoveren. Het centrum van Maribor is heel gezellig en barst van de historische gebouwen, pleintjes en cafeetjes. Over de Drava lopen bruggen die het oude en het nieuwe centrum van de stad met elkaar verbinden. Ook de oudste wijnstok ter wereld staat hier. Die groeit gewoon tegen een huis in de stad en heeft ondanks brand en veldslagen toch weten te overleven. 

section najaar in slovenie 3

Ljubljana

Ook in het najaar is de kleinste hoofdstad van Europa de moeite. De herfst voorziet de omliggende wijngaarden en de parken van wonderbaarlijke herfstkleuren, waardoor wandelingen, terrasjes aan de waterkant en een lekker hapje eten net dat tikkeltje leuker worden. In Ljubljana geef je jouw ogen de kost met de romantische gebouwen in de binnenstad. Grote, bekende merkwinkels worden heerlijk afgewisseld met kleinere, lokale winkeltjes waar handgemaakte producten verkocht worden die je nergens anders zal vinden. De reputatie als kleinste hoofdstad heeft natuurlijk ook als voordeel dat alle bezienswaardigheden te voet of met de fiets bezocht kunnen worden. Een stad op mensenmaat dus. 

section najaar in slovenie 4

Met het vliegtuig bereik je Ljubljana in minder dan twee uur. Als je liever met de auto naar Slovenië reist, dan is het goed om te weten dat Slovenië op slechts 1.100 km van Brussel ligt.

Klaar voor jouw heerlijke herfstavontuur?

Onze expert Slovenië helpt je met plannen!

Bel +32(0)53 60 56 81 of mail paulien.l@caractere.be.

Ontdek onze hotels en rondreizen in Slovenië

section najaar in slovenie 5
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden