Ontdek Malta in alle rust

cover ontdek malta in alle rust

De perfecte periode om naar Malta te reizen is het voorjaar. Tijdens de zomer is het vaak snikheet en druk terwijl je tijdens de lente in alle rust het eiland kan verkennen met aangename temperaturen. Het landschap explodeert in een tapijt vol bloemen waar je mooie wandelingen kan maken met magnifieke uitzichten over de Middellandse Zee. Wij tonen je alvast enkele plekjes die je niet mag missen tijdens jouw reis naar Malta.

Mdina, de stille stad

De voormalige hoofdstad van Malta, Mdina, staat ook bekend als de Stille Stad en is een absolute aanrader om te bezoeken. Achter de hoge muren ligt een stad die bijna 4.000 jaar oud is. In de Middeleeuwen werd Mdina de Adellijke Stad genoemd, omdat er veel adellijke families woonden. Vandaag de dag zijn veel bewoners van de versterkte stad afstammelingen van deze families, waarbij de huizen van generatie op generatie worden doorgegeven. De stad moet je te voet verkennen: wandel door de smalle straatjes en ervaar een stad waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

section ontdek malta in alle rust 0

Barrakka Gardens

Gelegen op het hoogste punt van Valletta, is dit de plek om te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Grand Harbour en 'The Three Cities'. De tuin werd oorspronkelijk in het midden van de 17e eeuw aangelegd als privétuin voor de Ridders van Malta en later opengesteld voor het grote publiek. Aan de rand van de Grand Harbour in Valletta staat misschien wel de oudste nog werkende kanonnen ter wereld, die de hoofdstad van het eiland al bijna 500 jaar beschermen tegen aanvallen.

section ontdek malta in alle rust 1

De drie steden

Sommigen denken dat de hoofdstad van Malta, Valletta, de belangrijkste Maltese stad is om te verkennen maar niets is minder waar. Je moet maar naar de overkant van The Grand Harbour kijken voor het bewijs. Daar zie je ‘The Three Cities’, een verzamelnaam van de steden Birgu, Senglea en Cospicua. Birgu is de oudste van de drie steden en ontwikkelt zich langzaam tot een historische etalage van Maltese traditie die middeleeuwse nostalgie uitstraalt in haar smalle kronkelende straatjes, steegjes en verbouwde herenhuizen.

section ontdek malta in alle rust 2

Gozo

Gozo is een van de drie eilanden die deel uitmaken van de eilandengroep Malta. Gozo is groener en rustiger dan Malta. Het heeft prachtige stranden, zoals Ramla Bay, kliffen en grotten, intrigerende duiklocaties, eeuwenoude geschiedenis en wijn van eigen bodem. Je ontdekt er ook eeuwenoude zoutpannen waar al generaties lang zeezout wordt gemaakt.

section ontdek malta in alle rust 3

Comino

Tussen Malta en Gozo ligt het kleine autovrije eiland Comino dat grotendeels onbewoond is. De Blue Lagoon, een prachtige inham op Comino, trekt snorkelaars en duikers die zin hebben in een frisse duik. Het zoute, azuurblauwe, heldere water boven een witte zanderige zeebodem maakt deze plek paradijselijk. Het is de perfecte plaats om een dag weg van de drukte van het stadsleven door te brengen.

section ontdek malta in alle rust 4

San Anton Gardens

Eén van de mooiste tuinen van Malta vind je in Attard. De tuin werd aangelegd door Grootmeester Antoine de Paule als park voor zijn zomerverblijf, het San Anton paleis. De Maltese president verblijft nu in het paleis en iedereen kan de tuin komen bewonderen. De tuin heeft verschillende wandelpaden die je door de groene tuinen leiden waar je fonteinen, vijvers, verschillende planten, bloemen en bomen waarvan sommige meer dan drie eeuwen oud zijn. De tuin van San Anton is omgeven door muren die het park een rustieke en besloten sfeer geven.

section ontdek malta in alle rust 5

WIL JE MALTA GRAAG ZELF ONTDEKKEN?

ONZE SPECIALIST MALTA LAAT JE KENNISMAKEN MET DE MOOISTE PLEKJES!

Bel (0)53 60 56 94 of mail info@caractere.be

Ontdek onze beleefreizen en hotels op Malta.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden