Slovenië, een echt wandelparadijs

cover slovenie een echt wandelparadijs

Slovenië is verweven met wandelpaden. Elke stap die je in Slovenië zet, is een belevenis op zich. Van bergtoppen tot de kust, van vlaktes tot steile hellingen: er is heel veel te ontdekken. Wij sommen enkele van de mooiste wandelroutes in Slovenië op die je zullen omverblazen.

Voel de authentieke sfeer in de regio Bela krajina

Bele Krajina is één van de meest traditionele regio’s van Slovenië. Veel producten worden hier handgemaakt en veel inwoners hebben een kleine wijngaard oor eigen gebruik. De Via Bela krajina route laat je de gastvrije en kleurrijke wereld van Zuid-Oost Slovenië verkennen. Voel de unieke hartslag van de natuur langs de Kolpa rivier en ontdek de cultuur en tradities van de vele kleine dorpjes.

section slovenie een echt wandelparadijs 0

Langeafstandswandeling in Zasavje

De vele glooiende heuvels van het wijndistrict Bizeljsko vormen het beginpunt van een 160 km lange wandelroute die eindigt op de top van de berg Kum. Vanop de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de steden en dorpen in de valleien eronder. Je wandelt ook langs het beroemde bedevaartsoord Zasavska Sveta Gora en het geometrische centrum van Slovenië. Tijdens deze route bewonder je de mooiste landschappen van Slovenië.

section slovenie een echt wandelparadijs 1

Koroška wandelroute

Deze route leidt je langs de hellingen van de drie valleien van Koroška en verbindt de gebergtes Karawanks, Pohorje, Kozjak en de Savinja Alpen. Deze wandeling is in totaal 230 kilometer lang, maar je kan ook kiezen voor een kortere, eendaagse tocht. Hier geniet je van ongelofelijke uitzichten die je nooit meer zal vergeten.

section slovenie een echt wandelparadijs 2

Wandelen langs de Soča rivier

Kom in contact met de natuur via de Soča wandeling die je langs de kristalheldere Soča rivier voert vanaf haar bron door de alpenvallei van Trenta naar Bovec. Het 25 km lange pad voert je langs talrijke natuurlijke en culturele bezienswaardigheden: schilderachtige bergkloven, houten bruggen, de botanische tuin Julijana en zoveel meer.

section slovenie een echt wandelparadijs 3

Langs de Pohorje-heuvels naar Koroška

Maak een tocht van Maribor over de Pohorje-heuvels naar Koroška. Geniet van groene bossen, pittoreske veenlandschappen en rivieren. Eén van de meest pittoreske plekjes zijn de Lovrenc meren. Wandel op het zachte tapijt van weidegras, geniet van de frisse lucht en het eindeloos uitzicht op de meren.

section slovenie een echt wandelparadijs 4

Op ontdekking in de Logar Vallei

De Logar vallei is één van de mooiste gletsjervalleien in Europa. Een wandeling brengt je langs het prachtige berglandschap en de Rinka. Rinka is een mooie waterval die van 108 meter hoog van de rotsen valt. Naast de waterval ligt een hut waar je iets kan eten of drinken met een prachtig uitzicht op de waterval.

section slovenie een echt wandelparadijs 5

Wandeltocht in Škofja Loka

De Škofja Loka heuvels staan bekend om hun idyllische groene landschappen. Je hebt er tal van goed onderhouden en gemarkeerde wandelpaden, die leiden naar toppen die een onvergetelijk uitzicht op de omgeving bieden. Er zijn wandelingen voor iedereen, zowel voor gezinnen als beginnende of ervaren wandelaars.

section slovenie een echt wandelparadijs 6

Wil je graag gaan wandelen in Slovenië? Onze specialist helpt je graag verder!

Contacteer Philippe op +32 (0)53 60 56 81
of philippe.p@caractere.be

#ifeelsLOVEnia #myway
www.slovenia.info

section slovenie een echt wandelparadijs 7
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden