Gardameer heeft fietsroute die volledig rondom loopt

cover gardameer krijgt fietsroute die volledig rondom loopt

Het grootste meer van Italië, het Gardameer in Noord-Italië, heeft een nieuwe fietsroute die volledig rond het meer loopt. Combineer een fietstocht rondom dit meer met onze beleefreis De meren van het noorden.

Garda by Bike

Eigenlijk is de fietsroute Garda by Bike niet helemaal nieuw. Rondom sommige delen van het Gardameer waren er al indrukwekkende fietsroutes, maar die zijn nu aangevuld met nieuwe stukken, zodat je het volledige meer kunt rondfietsen, wat goed is voor zo'n 140 kilometer fietsplezier. 

Het fietspad is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor iedereen. Zo zal je er geen steile stukken vinden, zijn de paden voldoende breed gemaakt en zijn de bruggen die over het water lopen goed omheind.  

Momenteel is er reeds een stuk afgewerkt waar je al naar hartelust kan fietsen. Rond Capo Reamol rij je op een soort van zwevend fietspad boven de rotsachtige oevers van het Gardameer. 

section gardameer krijgt fietsroute die volledig rondom loopt 0

Voor een echte fietsvakantie

Je kan een fietstocht rondom het Gardameer perfect combineren met onze rondreis De meren van het noorden

Als je echt graag een volledige fietsvakantie maakt, dan kan je de route van het Gardameer combineren met de EuroVelo 7 Sun Route. Die route loopt van Noorwegen tot Malta en telt maar liefst 7.700 km. 

Een andere optie is om Garda by Bike te combineren met de EuroVelo 8 Mediterranean Route. Hierbij leg je zo'n 7.500 km af vanaf het Spaanse Cadiz tot aan de Turkse stad Izmir of tot Cyprus.

section gardameer krijgt fietsroute die volledig rondom loopt 1
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden