Waarheen voor de winterzon? Ontdek de beste plaatsen in Spanje tijdens de winter.

cover waarheen winterzon

Tijdens de winter is het in België koud en regenachtig. Daarom hebben velen de nood om er even tussenuit te gaan en wat zonneschijn op te zoeken! Zuid-Spanje is hiervoor een goede optie. Spanje biedt prachtige bezienswaardigheden, heerlijk eten, een ontspannen sfeer en de kans om die dikke winterjassen thuis te laten.

Málaga

Málaga is de hoofdstad van de Costa del Sol, letterlijk vertaald ‘de Kust van de Zon’. De lichte muren en gebouwen van de iconische omliggende witte dorpen van Málaga dragen bij aan een heerlijk zomergevoel. Met zijn vele indrukwekkende musea, waaronder het Centre Pompidou, is Málaga een van de boeiendste en hipste steden van Spanje. Naast de schilderachtige stranden kan je er ook terecht voor architectuur. Bijvoorbeeld de Catedral de la Encarnación is een prachtig bouwwerk uit de Renaissance dat in het begin van de 15e eeuw werd gebouwd.

section waarheen voor de winterzon ontdek de beste plaatsen in spanje tijdens de winter 0

Canarische eilanden

Als je op zoek bent naar een beetje winterzon, zul je merken dat de Canarische Eilanden zeker de warmste plek in Spanje zijn tijdens het winterseizoen. Ze liggen voor de kust van Afrika en hebben een subtropisch klimaat. Op sommige dagen kan het zelfs warm genoeg zijn om te zwemmen in de buitenzwembaden of naar het strand te gaan. Daarnaast vind je een heleboel interessante steden zoals Las Palmas de Gran Canaria en parken zoals het nationaal park Teide op Tenerife om te verkennen.

section waarheen voor de winterzon ontdek de beste plaatsen in spanje tijdens de winter 1

Marbella

Het mondaine Marbella is gelegen in het hartje van de Costa del Sol. Het opperbeste klimaat heeft de streek te danken aan La Concha, de 1.200-meter hoge piek van de Sierra Blanca die de stad als een trouwe wachter afschermt tegen dreigende wolken. Dompel je onder in de luxe van Puerto Banus, de prestigieuze jachthaven van Marbella. Hier kan je grote jachten bewonderen, eten in excellente restaurants en shoppen bij exclusieve merken.

section waarheen voor de winterzon ontdek de beste plaatsen in spanje tijdens de winter 2

Vertrek jij deze winter graag naar Zuid-Spanje?

Onze expert Katrien deelt de leukste tips met jou!

Bel +32 (0)53 63 00 77 of mail katrien.dm@caractere.be.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden