firenze stad view

Citytrip Firenze

Kunstzinning Firenze

4 Dagen - 3 Nachten

Hou je van Italiaanse kunst? Dan is Firenze jouw place to be. De hoofdstad van Toscane is de bakermat van de renaissance. Hier staan veel van de allergrootste meesterwerken uit de kunstgeschiedenis bij elkaar. Naast cultuur ademt Firenze ook mode. Maak dus zeker tijd voor shopping, want de stad is bekend om zijn leder, zijn gouden sieraden en zijn rijkelijke stoffen. De mooie winkelstraten zijn moeilijk te weerstaan en dat geldt ook voor de vele terrassen, de gezellige marktjes, de ‘trattorie’ en de restaurantjes.

DAG 1 : DE STAD BEGRIJPEN MET EEN VLAAMSE GIDSE

Kom je de voor de eerste keer in Firenze, dan word je overdonderd door een overdosis aan tijdloze schoonheid. Het ene na het andere meesterwerk komt aan je voorbij. Je loopt langs prachtige ‘palazzi’, mooie pleinen, schitterende kerken en musea. Om al dat moois beter te begrijpen, neemt onze Vlaamse gidse Sophie jou mee voor een wandeling van drie uur. Ze vertelt je over de Medici-familie, en hoe zij Firenze rijk maakten, over de Dom met de majestueuze koepel van Brunelleschi, over de Piazza della Signoria en de David van Michelangelo. Ze neemt jou mee via de Ponte Vecchio, de ‘oude brug’, naar het Palazzo Pitti. Dit paleis was ooit de woning van Eleonora di Toledo en Cosimo I de Medici, die de Corridoio Vasariano liet bouwen. Via deze gang van een kilometer kon hij ongestoord van zijn woning naar het Palazzo degli Uffizi, zijn kantoor, en het Palazzo Vecchio, het hertogelijk paleis.

DAG 2 : BEGELEIDE ‘FOOD TOUR’

Fijnproevers halen hun hart op tijdens een begeleide food tour. Een local neemt je mee, in kleine groep, om de sfeer en de specialiteiten van de stad te proeven. Je stopt bij een van de mooiste cafés om te leren hoe de Florentijnen ontbijten. Je bezoekt de markt van Sant’Ambrogio, waar de inwoners van de stad elke dag lokale producten kopen en je proeft Lampredotto, hun favoriete street food. Een typische pasta en een artisanale gelato mogen uiteraard niet ontbreken!

DAG 3 : BEZOEK AAN HET UFFIZI-MUSEUM

Kunstliefhebbers kunnen vandaag, al dan niet begeleid, het Uffizi-museum bezoeken. Wij zorgen voor de tickets zodat je niet in de rij moet staan. Je hoeft alleen maar te genieten van 13.000 m² aan kunst. De collectie van het wereldmuseum bestaat uit duizenden werken van grote Italiaanse meesters als Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaello, Giotto, Cimabue en Caravaggio.

Dag 4 : TERUG NAAR HUIS

Vandaag keer je terug naar huis met waardevolle indrukken die de stad van de Medici’s heeft achtergelaten. Of, je kan jouw verblijf verlengen in het prachtige Toscane.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden