1 parijs overzicht

Citytrip Parijs voor beginners

De stad van de liefde

4 Dagen - 3 Nachten

Ontdek de betoverende straten van de stad van de liefde, waar je jezelf verliest in de geheimen van elke straat en de geschiedenis achter elk architectonisch meesterwerk. Parijs, een stad doordrenkt van kunst, cultuur en verfijning, wacht op je om haar geheimen te ontdekken. Laat je leiden door de charmante wijken, proef de culinaire hoogstandjes in gezellige bistro's en bewonder de iconische bezienswaardigheden die de skyline sieren. Een citytrip naar Parijs met Caractère belooft niet alleen een reis, maar een onvergetelijke ervaring waarbij de ziel van de stad tot leven komt.

Dag 1: heenreis en verkenning Parijs

Na aankomst in je hotel, start je met de eerste verkenning van de stad. Je start aan Place de la Madeleine met een van de beroemdste bezienswaardigheden in Parijs en een van bekendste kerken van Parijs. Stap zeker de kerk even binnen en bewonder het orgel en de prachtige kunst. Je wandelt verder naar het gerenommeerde Place Vendôme dat zijn bekendheid dankt aan een aantal bekende bewoners zoals Chopin, Ernest Hemingway en Chanel. Iets verderop ligt Jardin des Tuileries aan de oever van de Seine. Hier kan je uitrusten op de vele ligstoelen met prachtig zicht op verschillende bezienswaardigheden van de stad. Via Place de la Concorde met de 3200 jaar oude obelisk ga je naar Jardin des Champs-Elysées met tal van fonteinen en tot slot naar het Palais de L’Elysée, het officiële verblijf van de Franse president.

Dag 2: Bezoek aan de Arc de Triomphe, de Eifeltoren en de Moulin Rouge

Jouw dag start op Avenue des Champs Elysées, de mooiste en bekendste laan van Frankrijk met tal van winkels. Je wandelt verder naar Arc de Triomphe, een van de drie grootste triomfbogen ter wereld. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens jouw eerste keer Parijs, is de Eiffeltoren, het 324 meter hoge icoon van de stad. Boek zeker jouw kaartje op voorhand online zodat je niet in de lange wachtrij moet wachten. Breng ook zeker een bezoek aan Hôtel des Invalides, een imposant gebouw dat oorspronkelijk opgericht is als een onderkomen voor hulpbehoevende soldaten. Op het terrein staat eveneens een kathedraal met een indrukwekkende vergulde koepel en het praalgraf van Napoleon. Al deze activiteiten zijn ook mogelijk met een privégids die Caractère met plezier voor jou regelt. Sluit je dag af met een avond muziek, diner en de “French cancan” in de Moulin Rouge. Boek hiervoor zeker je tickets op voorhand.

Dag 3: Le Louvre en de kunstenaarswijk Saint-Germain

Je begint de dag met een bezoek aan het grootste museum ter wereld, het Louvre. Naast de Mona Lisa bezit het Louvre nog tal van andere pronkstukken zoals de Venus van Milo en andere kunstwerken van diverse schilders en beeldhouwers. Na de middag zet je de wandeling verder via de Notre-Dame de Paris naar het Panthéon en de Jardin de Luxembourg, een oase van rust in het hartje van Parijs. De dag sluit je af in de kunstenaarswijk “Saint-Germain-des-Prés”. Ook deze dag kan je samen met een privégids doen.

Dag 4: Montmartre, shopping en naar huis

Op jouw laatste dag breng je een bezoek aan Montmartre, ooit een dorp buiten Parijs. Tot op vandaag heeft deze wijk zijn dorpse sfeer bewaard en geniet zijn bekendheid als schilderswijk vanwege de vele bekende schilders die er vroeger woonden en werkten. Vincent van Gogh, Picasso, Johan Jongkind hebben hier verschillende werken gemaakt op het bekende Place du Tertre, het plein waar vandaag nog steeds kunstenaars actief zijn. Het opvallendste bouwwerk van deze wijk is de grote witte basiliek bovenop de heuvel, de Sacre Coeur. Na een bezoek aan deze witte parel op de heuvel van Parijs is het tijd voor shopping. Na een paar dagen door Parijs te hebben gewandeld, heb je zeker en vast de mooiste winkelstraten ontdekt. Voor je terug naar huis gaat, mag shoppen in dé mode hoofdstad van de wereld zeker niet ontbreken. Met een extra koffer vol leuke spullen en herinneringen reizen we terug naar huis. Of verleng je reis in het hotel of een andere regio naar keuze. We helpen je hier graag mee verder.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden