Cyprus

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN CYPRUS

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Cyprus.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Cyprus

Of contacteer onze expert Cyprus voor een rondreis op maat. 

CYPRUS

Een eiland vol oude schoonheid dat een waaier aan culturen bevat. Een zonovergoten luxevakantie in Cyprus is allesbehalve gewoon. In de speeltuin van Aphrodite fietst je het ene moment door de verborgen landschappen om het volgende moment te zwemmen in het rustgevende water van de Middellandse Zee.

Schatkamer van cultuur

Laat je onderdompelen in het boeiende verleden van Cyprus. Het eiland is een openluchtmuseum van prehistorische nederzettingen, Griekse tempels, Romeinse theaters en zoveel meer. De oude levensstijl en tradities zijn goed bewaard gebleven in de plattelandsdorpen en interessante stukjes van het eiland zijn bijeengebracht in de vele musea en galerijen. Het is dan ook niet verrassend dat de UNESCO een aantal bezienswaardigheden van het eiland op haar lijst van werelderfgoed heeft geplaatst.

ETEN EN DRINKEN IN CYPRUS

Cyprioten eten graag en dat is duidelijk te merken aan hun gevarieerde keuken. De ligging van het eiland zorgt voor een diverse mix van culinaire invloeden uit onder andere Griekenland en Turkije. Vlees en vis worden vaak op de gril klaargemaakt waarbij je bijgerechten zoals verse salades en brood eet. Gerechten zoals Paidakia (lamskoteletjes), stifado (goulash) en suvla (vleesspies) moet je zeker proberen. Weet je niet wat kiezen? In elk restaurant kan je mezze bestellen waarbij ze je verschillende Cypriotische gerechten voorschotelen. In gezellige taverna’s, die vaak gerund worden door de hele familie, geniet je van traditionele specialiteiten zoals tava (stoofschotel van lam), Kolokasi (zoete aardappel), halloumi (schapenkaas) en moussaka. Dankzij de vele kleine authentieke wijngaarden proef je in Cyprus overheerlijke wijnen.