Hotel Louvre Lens

26 authentieke mijnwerkershuisjes van “Cité9” werden omgetoverd tot dit prachtige hotel. Louvre Lens is een schitterend en prestigieus hotel dat de perfecte uitvalsbasis is voor een onvergetelijk verblijf in de charmante stad Lens. Gelegen in het hart van de stad, recht tegenover het beroemde Louvre Lens Museum, biedt dit hotel een unieke combinatie van cultureel erfgoed, moderniteit, traditie en gezelligheid.

Extra

Caractère-klanten genieten elke namiddag van ‘Tea Time’ van 15 tot 17 uur met koffie, thee en koekjes. Bovendien kan je via ons voordelige tickets kopen voor Musée Louvre Lens voor 9 euro per persoon.

Waarom boeken via Caractère?

 • Beste prijsgarantie
 • Caractère extra's
 • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
 • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
 • Elke maand nieuwe vondsten
 • 30 jaar specialist in Europa
 • Betaal veilig
 • Geen extra of verdoken kosten
 • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
8 louvre lens hotel espaces communs 1 hd

Faciliteiten

WAT JE MOET WETEN

Dit hotel is het hele jaar geopend.

KAMERS

Er zijn 52 kamers.

CHECK-IN CHECK-OUT

Je kan inchecken vanaf 15 uur. Uitchecken kan je ten laatste om 12 uur.

PRIJZEN

Vanaf 193 euro.

MEER DETAILS

 • Jouw huisdier logeert hier voor 15 euro per dag.
 • De toeristenbelasting bedraagt 1,20 euro per persoon per dag, vanaf 18 jaar.

LEUK OM WETEN

De hotelstructuur maakt integraal deel uit van de omliggende mijnregio die onlangs op de werelderfgoedlijst van Unesco werd geplaatst. De regio is een levende herinnering aan het industriële verleden dat eeuwenlang het lokale landschap en de mensen heeft gevormd.

Over de kamers

De kleinschalige kamers zijn comfortabel en gezellig ingericht. In de meeste kamers werden de originele bakstenen van de mijnwerkershuisjes behouden.

Onze favoriete kamer

De 'deluxe kamer' is een iets ruimere kamer met twee zeteltjes, gelegen op de eerste verdieping.

Genieten aan het water

Het hotel heeft geen zwembad.

Ontspannen en inspannen

Het hotel heeft een kleine fitness met crossfit, loopband, fiets en gewichten. Na het sporten kan je ontspannen in de gratis privésauna die je per uur kan reserveren.

Kinderen

Er is een klein cinemazaaltje met groot scherm, biljart en petanquebaan in de tuin.

11 louvre lens restaurant

Eten & Drinken

top tafel

Probeer een tafeltje te reserveren vlakbij de open keuken waar je de chef aan het werk ziet.

dress code

Een casual outfit volstaat hier.

In het restaurant ‘Le Galibot’ serveert de chef authentieke en smaakvolle bistrogerechten, bereid met dagverse seizoensingrediënten. In juli en augustus is het restaurant elke dag geopend, zowel ’s middags als ’s avonds. Tijdens de andere maanden is het gesloten op zaterdagmiddag en op zondagavond. We raden je aan om op voorhand een tafeltje te reserveren!

19 musee du louvre lens

Locatie

Het hotel ligt op 2 kilometer van het centrum van Lens, vlak tegenover het Musée du Louvre-Lens en op 350 meter van het legendarische stadion Bollaert-Delelis. Arras ligt op 18 kilometer, Rijsel op 39 kilometer en de grootste kristalfabriek van Frankrijk 'Cristal d’Arques' ligt op 65 kilometer. Cambrai en Saint-Omer liggen op 70 kilometer.

Kom je met de trein?

Het TGV-station van Lens ligt op 2 kilometer.

Heb je een (huur)auto?

Er is een gratis parking aan het hotel. Er zijn geen laadpalen beschikbaar. Het is enkel mogelijk om een elektrische wagen op te laden als je zelf een verlengkabel meeneemt voor in een gewone stekker.

De moeite waard om voor uit bed te komen

Het hotel is uitstekend gelegen voor een bezoek aan het Louvre Lens en het legendarische stadion Bollaert-Delelis. Het is eveneens het ideale vertrekpunt voor de verkenning van de mijnregio met onder andere de terrils en het Lewarde Mining History Centre, het grootste mijnmuseum van Frankrijk, geklasseerd als historisch monument en op de Werelderfgoedlijst van Uneso, waar ooit meer dan 2 miljard ton steenkool werd gewonnen.

De regio wordt niet alleen gekenmerkt door de mijnindustrie, het was ook het toneel van vele veldslagen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Veel sites in de regio vertellen over dit trieste deel van de geschiedenis en brengen hulde aan de soldaten die in de oorlog zijn omgekomen. De bekendste begraafplaats is de Notre-Dame de Lorette. Dit is de grootste militaire begraafplaats van Europa, waar 45.000 soldaten uit verschillende landen begraven liggen.

Ook het Canadese Vimy Memorial is Canada’s meest indrukwekkende monument in Europa en een eerbetoon aan de 66.000 jonge Canadezen die hier in Frankrijk het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Canadese beeldhouwer Seymour Allward heeft elf jaar lang gewerkt aan dit herdenkingsmonument. Van hieraf heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Artois die meermaals het decor vormden voor verschillende veldslagen.

Ook de Wellington-steengroeve is zeker een bezoek waard. Na een afdaling met een glazen lift naar een diepte van 20 meter, dring je door in een van de meest geheime plekken uit de militaire geschiedenis en ontdek je een echte ondergrondse stad waar meer dan 20.000 soldaten hun verrassingsaanval uit de Eerste Wereldoorlog hebben voorbereid, de Slag om Arras.

Bezoek zeker één van de mooiste middeleeuwse forten in de regio, het Château d’Olhain, een fort uit de 13e en 15e eeuw. Het oorspronkelijke kasteel met zijn binnenplaats, kapel, bakkerij, uitkijktoren, gewelfde kelders en kerker is nog steeds omgeven door slotgrachten met water. Een authentiek voorbeeld van een versterkt waterkasteel.

De Caractère beoordeling

Aangenaam gerenoveerd historisch hotel. Geen grote luxe, maar een persoonlijke en attente service met een uitstekende ligging om het museum Louvre-Lens te bezoeken en om de historische mijnregio te ontdekken.

Mail ons om dit hotel te boeken
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden