Istrië

Istrië

Verken Istrië met Caractère

In Istrië vind je het beste van twee werelden: van de sprankelende kust tot het weelderige binnenland. De regio wordt vaak vergeleken met Toscane door zijn glooiende heuvels vol wijngaarden en olijfbomen afgewisseld met middeleeuwse stadjes. Het compacte schiereiland aan het noorden van de Kroatische kust herbergt een van de mooiste steden van Kroatië zoals Rovinj, Pula en Motovun. Natuurliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen in het binnenland vol natuurpracht. Waar wacht je nog op?

Wat moet je zeker zien in Istrië?

In Istrië moet je zeker de Romeinse amfitheater van Pula, het schilderachtige stadje Rovinj en de artistieke straatjes van Grožnjan zien. Ook de Brijuni-eilanden, met hun nationaal park, zijn een bezoek waard.

Wat is het mooiste deel van Istrië?

Het mooiste deel van Istrië is zeker en vast het binnenland met zijn groene heuvels vol olijf- en wijngaarden.

Wat is de beste reistijd naar Istrië?

De beste reistijd naar Istrië is van mei tot september, wanneer het weer warm en zonnig is. Buiten de zomermaanden is het minder druk en aangenaam om zowel de cultuur als de natuur van de regio te verkennen.

Hotels

Bekijk ons aanbod in Istrië

Rondreizen

Bekijk ons aanbod in Istrië

Uitgelichte bestemmingen

crrr0001 motovun

Istrië

Klein is mooi. Nergens is dat beter waar dan in Istrië, het compacte, hartvormige schiereiland aan het noordelijke uiteinde van de Kroatische kust, omringd door de Adriatische Zee.

Met zijn glooiende heuvels omringd door wijngaarden en olijfbomen en met middeleeuwse heuvelstadjes, is het niet verwonderlijk dat Istrië vaak wordt vergeleken met Toscane. De keuken heeft dan ook een duidelijk Italiaans tintje.

Enkele van de mooiste stadjes sieren de kustlijn afgewisseld met prachtige stranden, terwijl in het binnenland oude bossen, middeleeuwse dorpjes en uitstekende wijngaarden te vinden zijn.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden