Montenegro

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN MONTENEGRO

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Montenegro.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Montenegro

Of contacteer onze expert Montenegro voor een rondreis op maat. 

Montenegro

Ergens, ver weg en toch vlakbij, ligt er een heel klein landje, waarvan bijna niemand de naam van de hoofdstad kent.
Montenegro is een van de minder bekende parels van Europa.
Het heeft een eclectisch landschap van de ruige bergen van Zwitserland, de kliffen van Amerika, de eindeloze stranden van Kroatië, de paleizen van Toscane en het klimaat van de Middellandse Zee.

Eenvoud en kalmte

Je zou zomaar kunnen vergeten dat Montenegro bestaat. Aan de ene
kant de zee, aan de andere kant de bergen, met toppen van meer dan 2.500 meter. Aan de ene kant de eigen taal, aan de andere kant een volk dat vreugdevol Servische, Kroatische, Montenegrijnse, Italiaanse en Albanese afkomst mengt.
Aan de ene kant de natuur, aan de andere kant de steden, waarvan het juweel Kotor is, gelegen aan de baai, op zijn beurt weer Romeins, Venetiaans, Oostenrijks, zelfs een beetje Frans.

Tussen zee en bergen is dit Balkanland de oudste Joegoslavische republiek.
Ontdek de wilde schoonheid van het land en de mildheid van de natuur. Geniet van de rust van zoete meren en van de stranden, waar de zon de nevels breekt en in rode gloed weer verdwijnt achter een verre horizon.

Eten en drinken in Montenegro

Montenegro staat bekend om zijn gastronomie met vele invloeden. Als teken van welkom worden je vaak vijgen en ‘lozovaca’ (lokale brandewijn) aangeboden. Op veel plaatsen is het mogelijk om aan het spit bereide specialiteiten te eten: speenvarken (prasetina), lamsvlees (janjetina) of schapenvlees (ovcetina).
De gerechten gaan vergezeld van maïsbrood (proja). ‘Skakavica’ is een gerecht van zee- of meervis, gedroogd en gezouten met witte kool, olijfolie en citroensap. ‘Domaca kobasica nazaru’ is een gerecht van huisgemaakte worsten die boven een houtvuur worden gegrild. En de ‘zito’ is een dessert op basis van tarwe, noten, suiker, vanille en nootmuskaat, besprenkeld met een druppel rum.

De Montenegrijnse locals weten wat lekker is: ze brouwen hun eigen bier dat ‘Niksicko Pivo’ heet. Een andere nationale drank is ‘rakija’, een jenever van witte druiven waar men vaak honing aan toevoegt. Ook wijnliefhebbers kunnen in Montenegro hun hart ophalen.

WEET JIJ AL NAAR WAAR IN MONTENEGRO JIJ OP VAKANTIE WIL?