Oostenrijk

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN OOSTENRIJK

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Oostenrijk.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Oostenrijk. 

Of contacteer onze expert Oostenrijk voor een rondreis op maat. 

Oostenrijk

Oostenrijk, waar wit het wit is van besneeuwde bergtoppen en de slagroom van de Sachertorte. Waar blauw het helderblauw is van meren en de frisse Alpenlucht.
Oostenrijk is het land van Mozart, Sissi en Weense walsen. Pure romantiek.

Je kan onmogelijk kiezen, ga je voor de landschappen of voor de steden. Voor de rijke geschiedenis of de verrukkelijke keuken.
Oostenrijk is een smeltkroes van schoonheid en cultuur die je keer op keer verbaasd doen staan. Als je er eens geweest bent, wil je terug. Steeds weer.

Eten en drinken in Oostenrijk

Ook in Oostenrijk zijn ze, zoals in veel Europese landen, verzot op lekker eten en drinken. En je zou het misschien niet verwachten, maar de Oostenrijkse keuken bestaat uit veel meer dan Kartoffeln met Wiener Schnitzel. Het is een veelzijdige keuken met invloeden uit verschillende Midden-Europese landen.

Iedere streek heeft zo zijn eigen gerechten, dus je kan overal wel iets ontdekken. Maar wat sowieso populair is, is Tiroler Gröstl, een stoofschotel waarin verschillende soorten groenten gemengd worden met aardappelen en gebakken spekjes met erbovenop een eitje.
Een erg geliefde vissoort is forel. Hij wordt zowel gebakken, gerookt als gegrild gegeten, meestal met frietjes en een salade.

Oostenrijk staat ook bekend om zijn heerlijk warme en zoete deegwaren. Denk maar aan de bekende Apfelstrudel. In bijna elk nagerecht gebruiken ze amandelen, chocolade en vruchtencompotes in combinatie met eitjes en deeg.
Als je na je hoofdgerecht nog een klein gaatje vindt, proef dan zeker eens Knödel, een kwarkdeeggebakje gevuld met pruimen, kersen of abrikozen.

In Wenen en andere grote Oostenrijkse steden zie je op verschillende plaatsen kleine worstenkraampjes (Würstelstand). Hier kan je populaire worstensoorten zoals de Frankfurter Wurst, Bauernwurst (boerenworst), Hongaarse debrecziner, Bratwurst (braadworst), Käsekrainer, een worst met kaas en Leberkäse (gebakken leverkaas) kopen die je dan met een stukje vers brood uit het vuistje kan eten.

Oostenrijkers zijn echte koffiedrinkers, dus je vindt overal in het land koffiehuizen bij de vleet.

Als je wil gaan uiteten, spring dan zeker eens binnen in een echt Oostenrijks eetcafé (Beisl) waar je de moderne versie van de gekende Oostenrijkse gerechten kan eten zoals Wiener Schnitzel, Knoedels en pannenkoeken.

De Heuriger mag je zeker ook niet overslaan. Dit is een sfeervol restaurant met een schilderachtige binnenplaats en prachtige tuin. Je proeft hier heerlijke wijnen met aangepaste snacks. De Heuriger vind je vooral in het Noordwesten van Wenen.

WEET JIJ AL NAAR WAAR IN OOSTENRIJK JIJ OP VAKANTIE WIL?