602a9b1f8cb33

De zilverroute

Avontuurlijke tocht van noord naar zuid

8 Dagen - 7 Nachten

De ‘Ruta de la Plata’ is een legendarische handelsroute waarlangs de Romeinen hun zilver vervoerden. Een avontuurlijke tocht van het noorden naar het zuiden van Spanje, langs eeuwenoude steden en landschappen bezaaid met olijfgaarden en sinaasappelbomen.

Jouw rondreis start in de bruisende, monumentale universiteitsstad Salamanca, met onder meer een exclusief bezoek aan het klooster van San Esteban. Van hieruit trek je verder naar het zuiden, via de kleurrijke ‘ooievaarsstad’ Plasencia en Cáceres met zijn historisch centrum dat geklasseerd is als Unesco-werelderfgoed.

Van enkele van de mooiste pleinen van het land tot het imposante klooster waar Columbus kwam bidden, er valt onderweg heel wat te ontdekken. De Zilverroute eindigt in Sevilla, met een flamencoshow, een initiatie ‘Iberian Ham Cutting’ of een bezoek aan het wereldberoemde Alcázar.

Dag 1 : Vertrek naar Madrid / Salamanca

Je reis start met een rit naar Salamanca, een charmante universiteitsstad. Je logeert twee nachten in Palacio de San Esteban.

Dag 2 : Salamanca

Het monumentale Salamanca strekt zich uit van de Romeinse brug tot aan de Puerta de Zamora. Paleizen en religieuze gebouwen omkaderen de wijk rond de vermaarde universiteit, met haar prachtige plateresco-voorgevel. Met zijn vele caféterrasjes bruist de Plaza Mayor van het leven.

Dag 3 : Salamanca - Plasencia - Cáceres

Een ommetje via Béjar, een mooi gelegen dorp aan de voet van de Sierra de Béjar, en een halte in het bekoorlijke dorpje Candelario lonen de moeite vooraleer je de regionale hoofdstad van Extremadura, Plasencia bereikt. De stad heeft een versterkt historisch centrum en een opvallende kathedraal en ze krijgt een kleurrijke toets door de vele groepen ooievaars die zich hier nestelen op daken, torens en antennes. Bezoek daarna zeker Cáceres met haar bijzonder mooie historische centrum, opgenomen in het werelderfgoed van UNESCO! Cáceres bezichtigen is een aparte ervaring: je wandelt langs huizen en paleizen in gotische en renaissancestijl naast Arabische muren en machtige torens.

Dag 4 : Trujillo - Guadalupe

Vandaag kan je kiezen tussen een bezoek aan Trujillo of aan Guadalupe of misschien doe je ze graag allebei? De originele Plaza Mayor van Trujillo is één van de mooiste pleinen van Spanje. De vele kapitale panden hier werden in de 16de en 17de eeuw gebouwd door de gefortuneerde 'Indianos' na hun terugkeer uit Amerika. Wanneer je de weg onderneemt naar Guadalupe, wacht je een onverwachte ontmoeting: op 650m hoogte doemt het imposante klooster met kantelen en torentjes op, dat hier werd gebouwd nadat men in de omgeving een beeltenis van Maria had teruggevonden. Ook Columbus kwam hier bidden voor de heilige maagd, alvorens hij zijn lange reizen ondernam! Aan de voet van het pelgrimsoord ligt het onopvallende, charmante dorpje Guadalupe.

Dag 5 : Cáceres - Mérida - Zafra - Sevilla

Via Mérida, waar je in het Museo Nacional de Arte Romano tal van monumenten uit de Romeinse tijd kan bewonderen, naar Zafra, waar de Plaza Grande en de Plaza Chica een harmonieus geheel vormen door hun fraaie huizen met arcaden. Fuente de Cantos ligt op zo'n 25 km verder met het huis/museum van Francisco de Zurbarán. Nadien rij je verder naar Sevilla.

Dag 6 & 7: Sevilla

Geniet van een begeleid bezoek aan Sevilla, waarbij je kennismaakt met de mix van kleuren, warmbloedigheid en sfeer die Sevilla typeert. Je wandelt langs de typische stadswijken, zoals de Barrio de Santa Cruz. Ervaar een authentieke flamencoshow in de meest pure Andalusische stijl of volg een introductie tot 'Iberian Ham Cutting'. Het Alcázar, een eclectisch gebouwencomplex dat sporen draagt uit vele eeuwen, geeft je de indruk zich in een Marokkaans paleis te begeven. Nochtans is het Alcázar, zoals je het vandaag te zien krijgt, in hoofdzaak een structuur uit christelijke tijden.

Dag 8 : Terug naar huis

Jouw reis zit er jammer genoeg op, het is tijd om naar huis te gaan. Toch nog een paar dagen vakantie over? Verleng dan je verblijf met enkele dagen in een Caractère hotel.

Prijs vanaf bedraagt 3.533 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden