6348072c3723c

Bekoorlijk Bourgondië

Grand Cru van wijn en religieuze kunst

7 Dagen - 6 Nachten

Bourgondië staat bekend als een van dé wijngebieden van Frankrijk. Maar deze buitengewoon rijke streek heeft nog veel meer te bieden. Een schatkamer vol religieuze kunst, bijvoorbeeld. Heerlijk tafelen of genieten van wonderlijke architectuur: Bourgondië bekoort en ontroert. Deze beleefreis gidst je langs indrukwekkende abdijen, middeleeuwse stadscentra, beroemde wijndorpen en ongerepte natuurpracht. Een bourgondisch feest voor al jouw zintuigen. Zin om nog wat langer te genieten? Dat kan! We stellen jouw reis samen, precies zoals jij dat wil.

Dag 1: Vertrek naar Courban

Jouw heenreis start op weg naar Courban. Hier logeer je twee nachten in een charmant Caractèrehotel.

Dag 2: Fontenay en Vézelay, Romaanse schoonheid in Bourgondië

Via de indrukwekkende abdij van Fontenay leidt het Canal de Bourgogne je naar Alise-Sainte-Reine aan de voet van de Mont Auxois. Een mooi museumpark herdenkt er de memorabele overwinning van Caesar op de Galliërs onder leiding van Vercingetorix. Nadien bereik je het schilderachtige, middeleeuwse Semur-en-Auxois. Door een zacht, heuvelachtig landschap kan je nadien doorrijden naar de oude vestingstad Avallon. Het hoogtepunt van deze dag wordt Vézelay met zijn indrukwekkende abdijkerk. Je kan terugkeren naar je hotel via Auxerre of via de glooiende wijngaarden van één van de beroemdste wijndorpen, Chablis.

Dag 3: Dijon en de 'Route des Grands Crus'

Dijon met zijn mooie oude centrum is het hart van Bourgondië. Na een bezoek aan de stad kan je verder via Le Clos de Vougeot – het heilige der heiligen van de wijncultuur – en andere gerenommeerde wijngaarden zoals Nuits-St-Georges. Wij raden een bezoek aan de indrukwekkende abdij van Cîteaux aan, waar de cisterciënzerorde werd gesticht. In Meursault logeer je vier nachten in een charmante kasteeltje.

Dag 4: Het charmante Beaune

Beaune is geschiedkundig nauw verbonden met Vlaanderen. Het Hôtel-Dieu, met zijn kleurrijke dak, is haar bekendste uithangbord. De collegiale kerk Notre-Dame, met een reeks Doornikse tapijten uit de 16e eeuw, mag je niet vergeten! Het centrum van Beaune bezit wellicht het grootste aantal wijnhuizen. Hier zijn bovendien veel degustaties gratis!

Dag 5: De natuurlijke schoonheid van de Morvan

Als uitbreiding, na een bezoek aan Autun, kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen met een rit door het regionale natuurpark van Morvan: een oase van natuur, rust, water en schone lucht waar de witte charolais koeien vredig grazen. Het is een dunbevolkte streek met slechts nu en dan een stad of dorpje met boerderijen, opgetrokken uit de voor de streek zo karakteristieke 'grosses pierres', forse stenen muren die de warmte in de zomer buiten houden en in de winter binnen. De Loire en de Yonne doorkruisen de Morvan en vijf grote meren garanderen een paradijs voor wandelaars, vissers, zwemmers en liefhebbers van watersporten. Mooie panorama's ontdek je rond de Lac de Settons waarna je doorrijdt tot Saulieu, gastronomisch trefpunt van de Morvan.

Dag 6: Zuid-Bourgondië, het hart van Christelijk Europa

Via Châlon-sur-Saône, geboorteplaats van de fotografie, richting Tournus, een van de belangrijkste monastieke centra van Frankrijk met een sfeervolle binnenstad met pittoreske steegjes, tot het middeleeuwse Brancion, duizelingwekkend gelegen boven twee diepe ravijnen. Verder naar Cormatin, met een indrukwekkend kasteel, tot Taizé, bekend van de jongerenbedevaarten en Cluny. In deze 'moederabdij' van 1100 jaar oud huisde het spirituele hart van het middeleeuwse Europa. Je kan eventueel terugkeren via Paray-le-Monial, een bedevaartsoord met een basiliek die tot de mooist bewaarde cluniacenzer architectuur behoort.

Tijdens deze rondreis kan je ook voor activiteiten kiezen zoals een mosterdfabriek bezoeken, Château du Clos de Vougeot verkennen, een rondleiding volgen in in Maison Bouchard Ainé & Fils in Beaune en de grootste producent van ‘Cremant de Bourgogne’ bezoeken.

Dag 7: Terug naar huis

Vandaag vertrek je terug naar huis. Tenzij je nog enkele dagen extra vakantie hebt, dan kan je je reis verlengen in een Caractèrehotel naar keuze. We helpen je hierbij graag verder!

Prijs vanaf bedraagt 2.133 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden