itrr0016 il mezzogiorno 01

Mijmeren in Il Mezzogiorno

Een bijzondere verkenning van Zuid-Italië

13 Dagen - 12 Nachten

Contacteer Joren

Het zuiden van Italië werd in de oudheid ook wel ‘Magna Graecia’, ‘het Grote Griekenland’, genoemd. Vanaf 750 v. Chr. koloniseerden de Grieken de kusten van het vasteland en de eilanden errond. Later kwam het bestuur van de streek in Romeinse handen, en nog later volgden tal van andere overheersers, waarvan je vandaag nog de sporen ziet in deze boeiende streek.

Deze beleefreis bundelt voor jou het mooiste van wat Zuid-Italië te bieden heeft: Pompeï – de bedolven stad – met een schat aan cultuur en geschiedenis, Apulië met zijn unieke kegelvormige ‘trulli’ en zijn barokke steden, het ongerepte Basilicata met de grotwoningen van Matera, beschermd door de Unesco, en Campania met de indrukwekkende tempels en haar ongerepte kusten.

DAG 1 : Vertrek naar Napels

Jouw reis start op de luchthaven waar je vol spanning wacht op je vlucht naar Napels. Daar pik je je huurwagen op en rijd je door naar 1 van onze toplocaties in de buurt van Sorrento.

DAG 2 : Pompeï en Ercolano

Je breng een bezoek aan de opgravingen van twee steden die de Vesuvius in 79 n.Chr. heeft bedolven, maar waar het leven nog tastbaar is. Caractère regelt voor jou een plaatselijke gids zodat je alles te weten komt over hoe het leven hier vroeger verliep.

DAG 3 : Capri

Vanuit Sorrento neem je de ferry naar Capri. Via een korte boottocht met eindeloze uitzichten kom je aan op dit prachtige eiland. Neem de kabellift tot boven en verdwaal in de gezellige straatjes of verken het eiland ter zee met een boot.

DAG 4 : Vesuvius

Trek stevige wandelschoenen aan en maak je klaar voor een stevige beklimming. Bovenaan de historische slapende vulkaan ontdek je de impact van eeuwenoude uitbarstingen bovenaan de top. Bij helder weer is het uitzicht hier adembenemend. Nadien ontspan je aan het zwembad in het hotel of verdwaal je in de gezellige straatjes van Sorrento.

DAG 5: Sorrento - Maratea

Tijdens jouw rit naar de ongerepte kust van Basilicata passeer je langs de Amalfikust en de heuvels van Capaccio. Neem een pauze en bezoek de mooi bewaarde Griekse tempels van Paestum.

DAG 6: Maratea en Rivello

Vandaag geniet je van het prachtige plaatsje Maratea en zijn strand. Of rijd zo’n 30 kilometer noordwaarts naar het hooggelegen middeleeuwse dorpje Rivello, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Tyrrheense Zee.

DAG 7 en 8: Maratea – Matera

Je verlaat Maratea en reist door naar Matera, Basilicata. Hier overnacht je in het hart van de ‘sassi’ waar je oeroude grotwoningen vindt die beschermd zijn door Unesco. Ga ook op verkenning in de ‘Sasso Barisano’ en de ‘Sasso Caveoso’ met hun tientallen rotskerken.

DAG 9 : Puglia

Je ruilt de “Sassi” voor de “Trulli” wanneer je doorrijdt naar Puglia. Je verblijft in het noordelijke deel om van hieruit de hele regio te verkennen. Je kan er ook voor kiezen om jouw laatste nachten op te splitsen: enkele dagen in het noorden en enkele dagen in de regio rond Otranto.

DAG 10: Locorotondo / Alberobello

Een klein weetje over Locorotondo is dat dit stadje als enige in het Guinness Book of Records staat, aangezien niemand anders het beter doet met 5 O's in de naam. Verder is dit gewoon een heel gezellig en typisch dorp met uitstekende restaurants. In Alberobello vind je dan weer het grootste aantal Trulli in de regio, maar hier kan het heel druk zijn tijdens het hoogseizoen.

DAG 11 : Grotten van Castellana / Polignano a Mare

Bezoek de prachtige grotten van Castellana, die de meest bekende speleologische site van heel Italië vormen. Een andere gekende locatie in Puglia is Polignano a Mare, waar de zee wild tegen de kliffen slaat maar dit pittoreske dorpje steeds trots, en terecht, overeind blijft staan. Verken deze eeuwenoude stad en dwaal door de straatjes. Ben je op zoek naar wat avontuur? Dan kan je hier een kajaktocht maken op zee.

DAG 12 : Lecce – Otranto - Gallipoli

Je rijdt naar het uiterste zuiden en bezoekt er het hoogtepunt van de barok in Zuid-Italië, Lecce. Ook Otranto met zijn kathedraal met mooie mozaïekvloer en Gallipoli, 'de Mooie Stad', zijn een bezoek waard.

DAG 13 : Terug naar huis

Je rijdt terug naar de luchthaven van Napels waar je de huurauto terug inlevert. Tijdens jouw terugvlucht denk je terug aan alle mooie reisavonturen.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden