frrr0020 tafeltje noord corsica

Mysterieus Noord-Corsica

Wonder van de natuur

8 Dagen - 7 Nachten

Noord-Corsica is een fascinerende streek vol contrasten. Van het groene binnenland met ruige bergstromen en indrukwekkend gelegen dorpjes tot de grillige kustlijn met afgelegen baaien, lange zandstranden en overweldigende granietrotsen. Een eiland vol mysterie en traditie.

Of het nu de ongerepte berglandschappen zijn of de woeste maquis, de natuur in Noord-Corsica is ronduit overweldigend. Zeker in het voorjaar, wanneer alles in bloei staat. Maar deze beleefreis brengt je ook langs oude, schilderachtige dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. En naar de wereldberoemde kustlijn van Les Calanques, waar je het natuurwonder van de rode rotsen bewondert.

Krijg jij maar niet genoeg van dit indrukwekkende eiland? Verleng je reis dan met een bezoek aan Zuid-Corsica. Contacteer ons gerust om een heerlijke vakantie voor jou samen te stellen.

DAG 1: Vertrek naar Bastia

Vandaag vlieg je naar Bastia, waar je allereerst je huurwagen ophaalt. Vervolgens zet je koers naar jouw Caractèrehotel waar je drie nachten zal logeren.

DAG 2: CAP CORSE

Vandaag staat er al een Corsicaanse topper op het programma: de verkenning van het noordelijke schiereiland dat als een opgestoken vinger in zee uitsteekt, Cap Corse. Tijdens de ronde van Cap Corse, ontdek je ongerepte dorpjes en kleine vissershaventjes zoals Macinaggio, Centuri, Pino, Nonza en Patrimonio waar soms nog koeien op het strand lopen. De natuurlijke havens en de kustlijn zijn hier door ronde Genuese wachttorens afgezoomd want tot 1768 stond Corsica onder Italiaans-Genuees bestuur. Deze wachttorens hadden een dubbele functie: vuurtoren en militair bolwerk. De Italiaanse invloed is hier trouwens overvloedig merkbaar in de architectuur, de taal en de keuken. In geologisch en taalkundig opzicht behoort Corsica tot Italië, in politiek opzicht natuurlijk tot Frankrijk. Vele tradities en gebruiken zijn zo blijven bestaan en maken Corsica uniek in Europa.

DAG 3: DE MONTE ASTO OF BASTIA

Je rijdt via de Serra di Pigno naar Oletta en San Michele de Murato, waar in een ongerept en schitterend berglandschap één van de meest aantrekkelijke kerkjes van Corsica is ingeplant. Natuurliefhebbers zullen de dag verderzetten in het gebied rond de Monte Asto. Een alternatief is een verkenning van Bastia en de omgeving. Eerst rijd je naar de Romeinse opgravingen in La Canonica en de kathedraal Santa Maria Assunta aan de Fouilles de Mariana om vervolgens langs het langgerekte bassin 'Etang de Biguglia' Corsica’s tweede belangrijkste stad en economische hoofdstad binnen te rijden. Bastia is misschien niet de meest gepolijste havenstad van Corsica maar daarom niet minder interessant.

DAG 4: SAINT-FLORENT - L'ILE ROUSSE

Je verlaat Cap Corse westwaarts via het levendige badplaatsje St-Florent. Nadien rijd je dwars door een 'woestijn', le désert des Agriates. Een aanbevolen fotostop is Bocca di Vezzu. Nadien kom je in L'Ile Rousse, een aangename badplaats aan een immens zandstrand en met een levendige haven, waar pleziervaarders graag aanmeren. De stad werd gesticht door de legendarische Corsicaanse held Pascal Paoli en dankt haar naam aan de nabijgelegen eilandengroep in okerkleurig graniet. Verder tot Calvi waar je twee nachten verblijft in een van onze hotels.

DAG 5: DE TROTSE STAD CALVI EN DE BALAGNE

Calvi pronkt met een indrukwekkende citadel, waar je op de wallen een wandeling kunt maken naar de benedenstad. Het bolwerk ligt zeer strategisch bovenop een uitstekende rots, tussen de baai van Calvi en de landtong van Révellata en moest vooral waken over de bloeiende vissershaven. In de namiddag kan je nog een tocht maken in het ongerepte berglandschap van de hooggelegen Balagnestreek, waar het heerlijk wandelen is. Je gaat in de Balagne op zoek naar oude pittoreske dorpjes en van wat vroeger de groententuin van Corsica was: dorpjes als Pigna, Aregno en Corbara waar de tijd wel lijkt stil te staan. Rondom liggen olijfgaarden, amandelbomen, en Barbarie-vijgenbomen. Onvergetelijk is ook de reisweg langs het arendsnest St.-Antonio, bij de Monte San Angelo: arenden zweven hier elegant boven het uitgestrekte woud van larikspijnbomen.

DAG 6: SCANDOLA EN DE 'CALANQUES' VAN PIANA

Een absolute natuurtopper staat vandaag op de planning: je rijdt naar de wereldberoemde kustlijn van 'Les Calanques'. Daarvoor moet je eerst op ontdekking in het indrukwekkende natuurreservaat Scandola. Omdat de rotspartijen zich het best laten zien vanop zee kan je vanuit Galeria aan de gelijknamige baai, per boot het natuurwonder van de rode rotsen bewonderen. Nadien rijd je naar de Golf van Porto, met zijn ‘calanques’ tussen Porto en het schilderachtige Piana. Ook in deze beide haventjes kan je de boot nemen voor een mooie kijk vanop de zee.. In Piana verblijf je een nacht in een Caractèrehotel.

DAG 7: HET WOESTE BINNENLAND

Je doorkruist nu het eiland via het woeste, ruige binnenland. Via de Spelunca-gorges rijd je eerst over de Col de Vergio. Nadien over de 'Scala di Santa Regina', één van de meest beklijvende, wilde en spectaculaire routes van het eiland. In de kastanjebossen van Aïtone en van Valdoniello zal je zeker wilde varkens en koeien tegenkomen. Je rijdt door de vallei richting Calacuccia, gelegen aan de oevers van een meer waar je een panorama hebt op de hoogste top van Corsica, de Monte Cinto. Via Ponte-Leccia en Corte, de oude historische hoofdstad en etno-culturele hart van Corsica, daal je af naar de oostkust in Erbalunga. Hier logeer je opnieuw een nacht in een Caractèrehotel.

DAG 8: Terug naar huis

Jouw reis zit erop, vandaag lever je jouw huurwagen in en maak je je klaar om terug naar huis te vliegen. Nog geen zin om al huiswaarts te keren? Verleng jouw vakantie met onze tweede beleefreis 'De ruwe pracht van Zuid-Corsica'.

Prijs vanaf bedraagt 5.590 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Hotel La Villa Calvi

Hotel La Villa Calvi

Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden