4 redenen waarom je liever niet naar Zuid-Tirol op vakantie wil

cover 4 redenen waarom je liever niet naar zuid tirol op vakantie wil

EEN TIP VAN UW SPECIALIST ITALIË: 

Joren heeft zijn hart verloren in Italië: elke keer als hij er komt, wordt hij opnieuw gecharmeerd door de rijke cultuur, (h)eerlijke keuken en Italiaanse flair. Hij helpt jou dan ook graag verder met al jouw vragen over het land van pizza, pasta en prosecco. 

Eerst even voor alle duidelijkheid: Zuid-Tirol, Südtirol of Alto Adige is geen deel van Oostenrijk, maar behoort sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog tot Italië. Deze streek ligt in het noorden van de laars en grenst aan de zuidelijke uitlopers van de Alpen, ook wel beter gekend als Dolomieten. Zuid-Tirol klinkt voor velen niet even exotisch als Sicilië of Sardinië en er bestaan dan ook heel wat vooroordelen over deze streek. Uit goede bron verzamelden wij enkele reacties op de aankondiging “dit jaar gaan we naar Zuid-Tirol op vakantie”. Opgelet, enige sporen van ironie zijn hier mogelijks te bespeuren...

1) Het is tijdens de zomer geen mooi weer in Zuid-Tirol

Je wist het misschien niet, maar met 300 zonnige dagen per jaar heeft Zuid-Tirol evenveel zonnedagen als Sicilië. In tegenstelling tot Sicilië zijn de temperaturen hier tijdens de zomer wel draaglijker, wat Zuid-Tirol de ideale omgeving maakt voor een sportieve vakantie! Je kan hier bijvoorbeeld heerlijk fietsen, raften, klimmen, wandelen of zelfs paragliden. 

section 4 redenen waarom je liever niet naar zuid tirol op vakantie wil 1

2) Op vakantie wil ik aan het strand liggen en niet door de bergen trekken

Het is een feit dat we de zee niet kunnen verplaatsen, maar in Zuid-Tirol zijn er heel wat prachtige meren en bergweiden waar het zalig relaxen is en bovendien veel minder bevolkt dan aan de drukke stranden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het prachtige Karermeer (Lago di Carezza), ten zuiden van Bolzano, waar je je werkelijk in Canada waant.

section 4 redenen waarom je liever niet naar zuid tirol op vakantie wil 2

3) Cultuur in Zuid-Tirol, dat is hoogstens een stoffige collectie koebellen

Niets is minder waar, in deze streek is er zelfs veel aandacht voor design en architectuur. Zo opende enkele jaren geleden het Messner Mountain Museum in Corones. De bekende architecte Zaha Hadid zorgde hier voor een architecturaal hoogstandje. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want het museum ligt op een hoogte van 2.275m.

section 4 redenen waarom je liever niet naar zuid tirol op vakantie wil 3

4) Gastronomie in Zuid-Tirol beperkt zich tot zware gerechten en zuurkool

Dit is misschien wel een van de grootste misverstanden: de Zuid-Tiroolse keuken is een unieke mengvorm van de verfijnde Italiaanse gastronomie en de alpiene eetcultuur. In 2020 telt de regio niet minder 25 Michelinsterren, verdeeld over 19 restaurants. Daarmee is het de Italiaanse regio met de meeste Michelinsterren in Italië.

section 4 redenen waarom je liever niet naar zuid tirol op vakantie wil 4

Zo zie je maar, er heersen heel wat misverstanden over deze enorm rijke streek, en die helpen wij met plezier de wereld uit! Zuid-Tirol is immers een regio die bekendstaat om haar rijke cultuur, zuivere natuur en unieke gastronomie. Tijd om deze regio te ontdekken, niet?

Ontdek hier de mooiste rondreizen en kleinschalige hotels in Zuid-Tirol.


Caractère stippelt jouw vakantie naar Zuid-Tirol uit!

Contacteer ons via info@caractere.be.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden