Al schommelend door Centraal-Portugal

cover al schommelend door centraal portugal

Schommel langs de panorama's van Centraal-Portugal

Panoramaschommels zijn een enorme trend geworden in Portugal en verspreiden zich over het hele land, van noord tot zuid, op prachtige plekken die een ongelooflijk uitzicht bieden over de zeer gevarieerde natuurlijke landschappen. Ontdek deze duurzame manier om Centraal-Portugal te verkennen en once-in-a-lifetime herinneringen te verzamelen.

Entre Serras

De panoramische schommel van Entre Serras, gelegen in Travancinha, was een project van een groep vrienden en plaatselijke bewoners die pro bono werkten aan de creatie van dit prachtige landschapsmonument.

De naam van de panoramische schommel "Entre Serras" betekent " tussen de bergen". In feite bevindt deze schitterende schommel zich op het kruispunt van 7 bergketens: Serra da Estrela, Serra do Caramulo, Serra do Montemuro, Serra da Lousã, Serra do Maridão, Serra do Açor en Serra do Buçaco.

Omarmd door een eindeloze natuurlijke schoonheid, is de panoramische schommel van Entre Serras ideaal voor natuur-, wandel- of fietsliefhebbers, enthousiast om de vele charmes van zo'n diep rijke natuurlijke omgeving te ontdekken.

section al schommelend door centraal portugal 0

Pedreira

Deze schommel bevindt zich op een verrassende locatie: een buiten gebruik gestelde steengroeve ("pedreira", in het Portugees) die omgebouwd werd tot een geheel nieuwe vrijetijdsplek, met uitzicht op een ongelooflijk blauwe lagune.

De Pedreira-schommel opende in juni 2020 en ligt in het dorp Cela, in de gemeente Castro Daire, op slechts 33 km afstand van Viseu.

section al schommelend door centraal portugal 1

Maria Gomes

Vernoemd naar een vrouwelijke druivensoort - Maria Gomes - biedt deze panoramische schommel een fantastisch uitzicht over de bergen Buçaco en Caramulo en de wijngaarden van de Bairrada-wijnstreek, beroemd om zijn uitstekende mousserende wijnen.

De schommel van Maria Gomes, opgericht door twee vriendinnen, Patrícia Oliveira en Margarete Varandas, is een eerbetoon aan de geschiedenis en de traditie van een van de meest vooraanstaande wijngebieden van Portugal.

Deze originele schommel is eigenlijk een ton, prachtig geplaatst naast een windmolen met een opmerkelijk uitzicht over het natuurlijke landschap. Een plek om verliefd op te worden!

section al schommelend door centraal portugal 2

Pateira do Carregal

Stel je eens voor, schommelend over een eindeloos veld waterlelies in het hart van de meest vredige natuurlijke omgeving. Dit is de schommel van Pateira do Carregal, gelegen in de omgeving van Aveiro (op 18 km afstand van het stadscentrum). Dit gebied is bijzonder rijk aan zowel fauna als flora.

De schommel van Pateira do Carregal, die door een plaatselijke vereniging is opgericht, werd in augustus 2020 geopend. Het is gelegen in een park aan de rivieroever, dat een uitgestrekte groene zone, een uitkijkpunt, een joggingcircuit, een picknickplaats met tafels, een vogeltoren en deze verbazingwekkende panoramische schommel omvat.

De Pateira do Carregal-schommel is ook geïntegreerd in de Mamoa Mountain Bike tour, en is een ideale plek voor fietsliefhebbers om een verfrissende pauze te nemen!

Het houten bord van de schommel zegt "Kijk met je ziel. Voel met je hart". Dit is de plek om tot rust te komen. Om te ontsnappen aan de alledaagse drukte. Een plek om de stekker eruit te trekken.

section al schommelend door centraal portugal 3

Burgo

Omarmd door het prachtige landschap van de Lousã-berg en zijn betoverende Schist-dorpjes, is de Burgo-schommel geplaatst in het rivierstrand. Letterlijk op het water! Vanwege de unieke ligging is deze schommel alleen geopend van juli tot oktober, wanneer de weersomstandigheden perfect zijn.

De Burgo-schommel is ontwikkeld door twee jonge inwoners van Lousã, die ook verantwoordelijk zijn voor de creatie van de 1.200 meter hoge Trevim-schommel, gelegen op de top van de Lousã-berg, en is zeker een verfrissende ontdekking! Ideaal voor warme zomerdagen. 's Nachts kleedt deze prachtige schommel zich met lichtslingers, waardoor er een sprookjesachtig scenario ontstaat.

section al schommelend door centraal portugal 4

Ladeira

Prachtig gelegen op de top van Nazaré (wijk Sítio), biedt de Ladeira-schommel een werkelijk ongeëvenaard uitzicht over de eindeloosheid van de Atlantische Oceaan, het strand van Nazaré, de surfers die de oceaan uitdagen en de onberispelijk uitgelijnde witte huizen. Sommigen zeggen dat de Ladeira-schommel een deur naar het paradijs is.

De Ladeira-schommel werd officieel geopend in de herfst van 2020, tijdens de bijzonder moeilijke periode van de pandemie. Hij kan worden beschouwd als een eerbetoon aan de oogverblindende schoonheid van Nazaré en de vriendelijke gastvrije bevolking.

De inscriptie op de bovenkant van de schommel luidt: "Het was liefde op het eerste gezicht". Een plek om je te verwonderen over de eindeloze schoonheid van het betrokken natuurlandschap. En om dankbaar te zijn voor de grootste geschenken van het leven. Er bestaat geen andere liefde zoals je eerste.

section al schommelend door centraal portugal 5

Aldeia Velha

De panoramische schommel van Aldeia Velha is meer dan een herkenningspunt in het landschap. Het is een eerbetoon aan een voorouderlijke traditie van Sabugal, de zogenaamde "capeia arraiana" (geklasseerd als nationaal immaterieel erfgoed), een traditioneel stierengevecht geleid door ongeveer 30 mannen met behulp van een vorkvormig houten werktuig, tegenover de stieren, hoewel geen enkele stier gewond raakt in dit unieke stierengevecht. De schommel heeft de vorm van dit houten werktuig, vandaar de diepe symboliek.

Prachtig geplaatst op de top van de berg Serra do Homem de Pedra naast de kapel van Nossa Senhora dos Prazeres, de beschermheilige van het dorp Aldeia Velha, biedt deze vorkvormige panoramaschommel een ongeëvenaard uitzicht over de stad Guarda en Serra da Estrela.

De panoramische schommel van Aldeia Velha vertelt vele verhalen en is een eerbetoon aan de diepgewortelde tradities van Sabugal en aan de mensen die de plaatselijke geschiedenis en de geest van de plaats hebben gevormd.

section al schommelend door centraal portugal 6

Carriça

Deze panoramische schommel is gemaakt door 4 vrienden die in Arganil wonen (57 km van Coimbra) als eerbetoon aan de oogverblindende natuurlijke schoonheid van de Açor-berg.

De panoramische schommel van Carriça is vernoemd naar een geodetisch oriëntatiepunt. Dit is dé plek om het fenomenale Beschermde Landschap van de Açor-berg te aanschouwen, vooral bij zonsopgang of zonsondergang.

Sinds de opening in juli 2020 is deze panoramische schommel bezocht door meer dan duizend personen!

section al schommelend door centraal portugal 7

Murtosa

De schommel van Murtosa, in de omgeving van Aveiro, gelegen aan de kade Cais da Cambeia dos Cardosos, is niet alleen een enorme schommel, maar ook een heel creatieve.

De meeste schommels in Portugal bevinden zich op bergtoppen op zeer strategische plaatsen die een schitterend uitzicht bieden over de natuurlijke omgeving. De gloednieuwe schommel van Murtosa is echter precies het tegenovergestelde: hij bevindt zich naast de oceaan voor de lagune van Aveiro met een fantastisch vrij uitzicht over de bergen. Hij is 6 meter hoog en 6 meter breed. Ook het zitvlak van de schommel is ongebruikelijk groot: 1,20 meter, zodat er 4 personen tegelijk op kunnen zitten.

Deze panoramische schommel, prachtig geplaatst in het hart van het unieke ecosysteem van de lagune van Aveiro, is ideaal voor gezinnen en liefhebbers van fietsen of wandelen.

section al schommelend door centraal portugal 8

Talegre

Gelegen in de Alburitel-berg, in de omgeving van het charmante stadje Ourém, op slechts een half uur van Leiria, is de panoramische schommel van Talegre de nieuwste attractie van deze streek. Deze schommel, gecreëerd door een groep van 3 jonge vrienden, bevindt zich op een opmerkelijke belvedère met een ongeëvenaard uitzicht over het omringende natuurlandschap.

Deze schommel werd ingehuldigd in mei 2020 en werd een groot hoogtepunt. Gelegen bij een geodetisch oriëntatiepunt ("talegre"), vandaar de naam. Deze regio is ook bekend om zijn wandelpaden, evenals geweldige plekken voor picknicks in familieverband.

De Talegre-schommel is een duurzame panoramische schommel, gebouwd met de natuurlijke hulpbronnen van de Alburitel-berg. Wat begon als een project van 3 vrienden is uitgegroeid tot een interessante toeristische attractie die de lokale gemeenschap van Ourém nauw bij het project betrekt.

section al schommelend door centraal portugal 9

Welke schommels wil jij eens testen?

BESPREEK HET MET ONZE SPECIALIST PORTUGAL!

Bel (0)53 60 56 95 of mail info@caractere.be

Ontdek al onze hotels en rondreizen in Centraal-Portugal.

section al schommelend door centraal portugal 10
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden